Κρατά την τύχη στα χέρια της η ΑΕΚ, διπλό κόντρα στην Ντνίπρο!

Δημοσιεύθηκε 18.8.2022
Κρατά την τύχη στα χέρια της η ΑΕΚ, διπλό κόντρα στην Ντνίπρο!

Παρόλο που θα μπορούσε να «σκότωνε» την Ντνίπρο, η νίκη με 2-1 που απέσπασε η ΑΕΚ στη Σλοβακία (εκεί παίχτηκε το παιχνίδι λόγω των γνωστών γεγονότων στην Ουκρανία), αποτελεί ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τους Λαρνακείς ώστε να καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Η μείωση του σκορ στο 90΄, μετρίασε κάπως τη χαρά όμως πρόκειται για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα το οποίο καλείται να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού στον επαναληπτικό της Πέμπτης 25 Αυγούστου στην «ΑΕΚ Αρένα» (19:00).

Η ΑΕΚ λοιπόν επιστρέφει στην Κύπρο με ένα σημαντικό... μαξιλαράκι, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί ως κόρη οφθαλμού μέσα στο «σπίτι» της, παρέα με τον κόσμο της, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί στο τέλος, για τρίτη φορά είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αγώνας

Από την αρχή οι Λαρνακείς έδειξαν πως θα είναι το αφεντικό και στο 16ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Εγγλέζου και πάσα στον Άλτμαν, ο Ισραηλινός με δεύτερη προσπάθεια έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΚ. Το γκολ αυτό έδωσε… αέρα στους κιτρινοπράσινους που στο 29ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ έπειτα από αυτογκόλ του Σβάτοκ, έπειτα από εκτέλεση του Γκιούρτσο.

Ο Ούγγρος ήταν συνεχής κίνδυνος για την εστία της Ντίνπρο που στο πρώτο μέρος πελαγοδρομούσε, μιας και έχει από τον Φεβρουάριο να παίξει επίσημο παιχνίδι.

Στην επανάληψη όμως, η ΑΕΚ έδωσε χώρο, στάθηκε τυχερή σε μία φάση (54΄) όμως στο τελευταίο τέταρτο, είχε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Δεν το έπραξε και στο 90΄, ο Σβάτοκ «εξιλεώθηκε», ο οποίος με κεφαλιά, μείωσε και έδωσε ελπίδα στην ομάδα του.

H εξέλιξη του αγώνα

90΄ ΓΚΟΛ 1-2 για την Ντνίπρο: Εκτέλεση κόρνερ και ο αρχηγός της ΑΕΚ με κεφαλιά, μειώνει και δίνει... ελπίδα στην ομάδα του.

82΄ Νέα απειλή από τον Γκιούρτσο που αναγκάζει εκ νέου τον Ντα Σίλβα σε δύσκολη απόκρουση.

81΄ Δυνατό σουτ από το Γκάμα, υποχρεώσει τον Ντα Σίλβα να διώξει σε κόρνερ.

79΄ Σπουδαία ευκαιρία από την ΑΕΚ. Η βολίδα του Γκιούρτσο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ντα Σίλβα.

- Παρά την πίεση που εξασκεί η Ουκρανική ομάδα, η ΑΕΚ κρατά το σημαντικό προβάδισμα.

54΄ Νέα απειλή από τη Ντνίπρο που βρίσκει δοκάρι μετά από σουτ από το ύψος του πέναλτι από τον Ντόβμπικ.

48΄ Ο Τούμπας έχει σωστή αντίδραση σε σουτ από αριστερά του Ντόβμπικ.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

44΄ Σέντρα του Εγγλέζου από αριστερά, όμως ο Φαράζ δεν βρήκε σωστά την μπάλα.

36΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν σε σέντρα του Φαράζ, ο Γκιούρτσο υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας σε μεγάλη απέκρουση.

29΄ ΓΚΟΛ, 0-2 η ΑΕΚ με αυτογκόλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα, η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του Σβάτοκ και κατέληξε στα δίχτυα.

24΄ Μετά από πλάγιο άουτ από δεξιά, ο Άλτμαν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

16' ΓΚΟΛ, 0-1 η ΑΕΚ με τον Άλτμαν! Πολύ ωραία ενέργεια από τον Νικόλα Εγγλέζου από αριστερά, έδωσε στον Ισραηλινό που ευνοήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε σωστά για το προβάδισμα της Λαρνακιώτικης ομάδας.

Εκτέλεση φάουλ από τον Γκιούρτσο, ο Ντα Σίλβα τη μάζεψε χωρίς ιδαίτερες δυσκολίες.

Ξεκίνησε η αναμέτρηση

ΝΤΝΙΠΡΟ: Ντα Σίλβα, Τάντσικ, Αντάμιουκ, Σβάτοκ, Μπουσανέλο, Κοχούτ, Σαραπί, Πουρίτα (61΄ Ναζαρένκο), Πικαλόνοκ, Μπλάνκο, Ντόβμπικ

ΑΕΚ: Τούμπας, Γκονζάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (59΄ Κάσας), Ροσάλες, Λέδες (87΄ Μάμας), Σανχούρχο, Άλτμαν, Γκιούρτσο (86΄ Τρισκόφσκι), Φαράζ (66΄ Γκάμα), Λόπες (59΄ Ρομό).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63΄ Σαραπί / 62΄ Λέδες, 90΄+3' Κάσας

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+5΄ Σαράπι (δεύτερη κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση