Europa-Conference: Πρεστίζ Vs προοπτική

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 14.8.2022
Europa-Conference: Πρεστίζ Vs προοπτική

Χωρίς ιδιαίτερη πίεση θα αγωνιστούν στα πλέι οφ του Europa League Απόλλωνας, Ομόνοια και ΑΕΚ, απέναντι σε Ολυμπιακό, Γάνδη και Ντνίπρο αντίστοιχα. Το γεγονός ότι οι τρεις ομάδες έχουν εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού θα παίξουν σ' αυτούς του Conference League, είναι σπουδαία υπόθεση κι επιτρέπει σε κυανόλευκους, πράσινους και κιτρινοπράσινους να αγωνιστούν απελευθερωμένοι από το πολύ άγχος που θα τους συνόδευε υπό διαφορετικές περιστάσεις.

Εννοείται πως και οι τρεις ομάδες μας επιζητούν το καλύτερο δυνατό και, έχοντας εξασφαλισμένη παρουσία στην κατώτατη διοργάνωση από τις τρεις, θέλουν το... κάτι παραπάνω. Να αγωνιστούν δηλαδή, στη δεύτερη, η οποία από πέρσι, μετά την είσοδο του Conference League, απέκτησε περισσότερο κύρος και πρεστίζ, αλλά και περισσότερα χρήματα σε ό,τι αφορά το μπόνους που μοιράζει η UEFA.

Ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Conference League, πάντως, θα τους δώσει περισσότερη προοπτική για περαιτέρω διακρίσεις. Αν κι αυτό δεν είναι απόλυτο, το σύνολο των ομάδων του Europa League είναι πιο ποιοτικές και δύσκολες σε σχέση με αυτές του Conference League. Καμία σχέση, βεβαίως, με την απόσταση που παρατηρείται μεταξύ Champions League και Europa League, όμως η διαφορά μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης διοργάνωσης δεν είναι αμελητέα.

Σαφώς κι ενδέχεται να υπάρξουν, αναλόγως κλήρωσης, ένας-δυο όμιλοι του Conference που θα είναι πιο... ζόρικοι από κάποιους του Europa, όμως δεδομένα είναι περισσότερες οι πιθανότητες οι ομάδες μας να έχουν πιο βατούς αντιπάλους στην τρίτη διοργάνωση, σε σχέση με το αν προκριθούν στη δεύτερη.

Κι αυτό, τους δίνει προοπτική όχι μόνο να πάρουν περισσότερες νίκες και ισοπαλίες, αλλά και να προχωρήσουν πιο μακριά στη διοργάνωση (αφενός γράφοντας ιστορία, αφετέρου μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τις επόμενες χρονιές τους). Το σενάριο να προκριθεί κάποια ομάδα μας στα νοκ-άουτ του Conference League είναι υπαρκτό, εφόσον βεβαίως ευνοηθεί έστω σε κάποιον βαθμό από την κλήρωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο στο Europa, όμως εκεί οι πιθανότητες είναι σαφώς λιγότερες.

Ακόμη και τα περισσότερα χρήματα που προσφέρει το Europa, δεν είναι τόσα ώστε να κάνουν μεγάλη διαφορά. Aπό τα 3.630.000 του Europa στα 2.960.000 του Conference έχουμε διαφορά 670.000 ευρώ, ενώ οι νίκες πριμοδοτούνται με 630.000 ευρώ στη δεύτερη διοργάνωση και με 500.000 ευρώ στην τρίτη. Πρόκειται για διαφορές οι οποίες δεν αποκλείεται να καλυφτούν, τουλάχιστον εν μέρει, από τις πιθανές περισσότερες νίκες στο Conference League, ή ακόμη και ολοκληρωτικά στο σενάριο πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε πως Απόλλωνας, Ομόνοια και ΑΕΚ πρέπει να... σνομπάρουν το Europa League για χάρη καλύτερης προοπτικής. Επισημαίνουμε, απλώς, πως και το Conference έχει τα... θετικά του. Τα οποία θετικά, παρεμπιπτόντως, πιθανότατα να ευνοήσουν την προσπάθεια της Κύπρου για τη μεγάλη ανατροπή και την επιστροφή στη 15η θέση της UEFA, κάτι για το οποίο απαιτείται προσπέρασμα επτά χωρών και δηλαδή... μεγάλος αριθμός νικών από τις ομάδες μας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γκολ τίτλου;

Γκολ τίτλου;

Γκολ τίτλου;

9η - 10η αγωνιστική: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

9η - 10η αγωνιστική: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

9η - 10η αγωνιστική: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Ο Μιλίσεβιτς τρέλανε τον Μπεν Σιμόν

Ο Μιλίσεβιτς τρέλανε τον Μπεν Σιμόν

Ο Μιλίσεβιτς τρέλανε τον Μπεν Σιμόν

Εγώ ή εσύ;

Εγώ ή εσύ;

Εγώ ή εσύ;