Άντεξε κόντρα στη Μίντιλαντ η ΑΕΚ και όλα ανοιχτά στην «Αρένα»!

Δημοσιεύθηκε 19.7.2022
Άντεξε κόντρα στη Μίντιλαντ η ΑΕΚ και όλα ανοιχτά στην «Αρένα»!
Τα πάντα-όλα από το πρώτο παιχνίδι των κιτρινοπρασίνων στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Αν και προσπάθησε να μπει με το… δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν άντεξε. Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και της Μίντιλαντ στη Δανία, για τον δεύτερο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα της Λάρνακας, στο ιστορικό παιχνίδι της Τρίτης (ήταν το πρώτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ) δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε… φτερά στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας.

Προηγήθηκε, κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Γκιούρτσο στο 81’, όμως τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Μίντιλαντ ήταν ασταμάτητη, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, όμως δεν μπόρεσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, παρά την ανωτερότητα που έδειξε εντός του γηπέδου.

Το ματς…

Φρενήρης ήταν ο ρυθμός που έδωσε στον αγώνα η Μίντιλαντ στο πρώτο 20λεπτο με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, όχι μόνο στην οργάνωση αλλά και στην αναχαίτιση των επιθετικών ενεργειών των Δανών. Οι τελευταίοι πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και επιτίθονταν τόσο από τα πλάγια όσο και από τον κεντρικό άξονα.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσιλουφία έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους (προηγήθηκε λάθος από τους κιτρινοπράσινους) ωστόσο ο Πίριτς «φώναξε» παρών. Ο ίδιος παίκτης στο 7' ξανά πανικόβαλε την άμυνα της ΑΕΚ με σουτ, ενώ στο 12΄ οι Δανοί κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία όταν ο Ντρέιερ με πλασέ στην κίνηση «σημάδεψε» το δοκάρι.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου 20λεπτου η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ μόνο στο 9ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Ολατούνζι. Ενώ στο δεκάλεπτο μεταξύ 20' και 30' η ΑΕΚ έδειξε να ισορροπεί, έπειτα η Μίντιλαντ επανήλθε και απειλούσε εκ νέου την εστία του Πίριτς. H μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα ήταν ακόμη ένα δοκάρι στο 41', αυτή τη φορά με τον σουτ του Εβάντερ.

Άλλαξε κοστούμι

Πιο ορεξάτοι ήταν επιθετικά η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο αφού στα πρώτα λεπτά απείλησε δύο φορές τους γηπεδούχους, πρώτα με το γύρισμα του Γκιούρσκο (48') και την αποτυχημένη προσπάθεια του Ολατούντζι εντός περιοχής και ακολούθως στο 56' με το άστοχο σουτ του τελευταίου όταν βρέθηκε μόνος και πλάγια μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι ήταν πιο «ανοικτό» κι αυτό διότι η ΑΕΚ επιχείρησε να βγει από το... καβούκι της.

Από την πλευρά της η Μίντιλαντ είχε διάθεση να επιτεθεί αλλά βρήκε πιο οργανωμένη την άμυνα των κιτρινοπρασίνων, οι οποίοι στο 68' είδαν την αντίπαλό να δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Η ομάδα του Όλτρα συνέχισε να στέκεται πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και να παρουσιάζει στοιχεία ομάδας που μπορεί να κτυπήσει τη Μίντιλαντ. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί οι Δανοί να προσπαθούσαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το γκολ, αλλά στις πλείστες περιπτώσεις έβρισκαν κλειστούν διαδρόμους. Οι κιτρινοπράσινοι όμως έψαχναν το γκολ και έδειχναν ότι μπορούν να φτάσουν σε αυτό!

Όπερ και εγένετο στο 81ο λεπτό με τον Γκιούρσκο, η σέντρα του οποίου... μπέρδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Δυστυχώς, για την ΑΕΚ το προβάδισμα της δεν κράτησε πολύ αφού τρία λεπτά αργότερα μετά από κεφαλιά του Σιαβτσιέγκο και αποτυχημένη έξοδο του Πίριτς, η Μίντιλαντ έφερε το ματς στα ίσα. Το 1-1 κράτησε μέχρι το τέλος με την πόρτα της πρόκρισης να είναι ορθάνοικτη για την ΑΕΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα…

90'+3 Τέλος του αγώνα.

86' Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κάμπα, ο Πίριτς δεν βρήκε τη μπάλα και ο Τόμοβιτς έδιωξε στη γραμμή.

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πίριτς βγήκε λανθασμένα και ο Σβιατσένκο με κεφαλιά ισοφαρίζει.

81' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Γκιούρσκο και στα δίχτυα η μπάλα!

71' Βγήκε και μάζεψε ο Πίριτς πριν γίνει επικίνδυνη η Μίντιλαντ.

68'' Συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό η Μίντιλαντ και στο δεύτερο μέρος. Καλύτερη η αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ όμως σημειώνονται πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

56' Τετ-α-τετ από πλάγια θέση ο Ολατούντζι, το σουτ του όμως κατέληξε μόλις έξω.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+2 Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

41' Εξαιρετική για άλλη μια φορά κυκλοφορία από τους παίχτες της Μίντιλαντ, η μπάαλ έφτασε στον Εβάντερ, το σουτ του οποίου τράνταξε το δοκάρι.

37' Ακυρώθηκε γκολ της Μίντιλαντ για οσφάιντ. Ο Τσιλουφία έκανε το πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία.

30' Ισορρόπησε για λίγο η ΑΕΚ, όμως η Μίντιλαντ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

25' Πολύ καλή ενέργεια του Φαράζ, μπήκε στη περιοχή όμως η σέντρα του πέρασε από όλους.

12' Εξαιρετική φάση για τη Μίντιλαντ, πλασέ στην κίνηση από τον Ντρέιερ, στο δοκάρι η μπάλα.

8' Μακρινό συρτό σουτ του Γκιούρσκο, στην εξωτερική των διχτύων η μπάλα.

7' Σουτ του Τσιλουφία, ψηλά έξω η μπάλα. Δεν μπήκε καλά στο ματς η ΑΕΚ. Συνδυάζονται εξαιρετικά οι γηπεδούχοι.

1' Τετ-α-τετ ο Τσιλουφία με τον Πίριτς μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, απέκρουσε με τα πόδια ο κίπερ των κιτρινοπρασίνων.

1' Έναρξη του αγώνα.

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον (60' Τίχοσεν), Ντάλσγκαρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Παουλίνιο (60' Ντιχρ), Εβάντερ (44' Τσάρλες), Ονιεντίκα, Ίσακσεν (76' Kάμπα), Τσιλουφία (60' Λιντ), Ντρέιερ.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου (72' Ροσάλες), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Σανχούρχο, Λέντες, Φαράζ (84' Μάμας), Γκιούρσκο (90' Γκονθάλεθ), Τρισκόφσκι (84' Αλτμάν), Ολατούντζι (72' Λόπες).

Σκόρερ: 84' Σβιατσένκο / 81' Γκιούρσκο

Κίτρινες: 19' Ονιεντίκα, 57' Τσάρλες, 87' Λιντ / 47' Μιλίτσεβιτς, 90'+3 Πίριτς

Αποβολές: - / -

Διαιτητής: Νόβακ Σίμοβιτς (Σερβία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση