«Ο Τσόρνιγκερ μάς είπε ότι αξίζαμε τον τίτλο. Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση...»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 2.6.2022
«Ο Τσόρνιγκερ μάς είπε ότι αξίζαμε τον τίτλο. Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση...»

Σε μέσο της Ουγγαρίας μίλησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Άνταμ Γκιούρτσο ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία του στην ομάδα της Λάρνακας τον τελευταίο χρόνο, την ευρωπαϊκή προοπτική λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αποκάλυψε και μια ατάκα που τους είπε ο Τσόρνιγκερ.


Πέρασες την πρώτη σου σεζόν στην Κύπρο. Πήρες καλή απόφαση όταν αποδέχτηκες την πρόταση της ΑΕΚ Λάρνακας;

«Η σεζόν πήγε υπέροχα, οπότε στο τέλος αποδείχθηκε πως ναι. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι καλύτερο από ό,τι περίμενα, προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα, η οικογένειά μου ερωτεύτηκε σύντομα τη ζωή εδώ και μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε ακόμη και ένα ασημένιο μετάλλιο με τον σύλλογο. Ωστόσο, λυπάμαι που αποτύχαμε στο κύπελλο στα ημιτελικά».

Η ομάδα ήταν πέμπτη την περασμένη σεζόν και τώρα δεύτερη. Η κατάταξη αντικατοπτρίζει πιστά τη δύναμη της ομάδας;

«Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση της απόδοσής μας από το ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ο προπονητής του πρωταθλητή Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μπήκε στα αποδυτήρια μας και είπε ότι παίξαμε καλύτερα και αξίζαμε τον τίτλο. Αρκετοί από τους αντιπάλους πιστεύουν ότι είχαν τη δυσκολότερη στιγμή να παίξουν ποδόσφαιρο εναντίον μας. Πραγματικά θα μπορούσε να ήταν έτσι, προσπαθούμε κυριολεκτικά να παίξουμε ποδόσφαιρο σε ισπανικό στυλ, είναι καλό να είσαι σε μια ομάδα όπως αυτή».

Σκόραρες έξι γκολ και έδωσες μια ασίστ σε 24 αγώνες. Ικανοποιημένος;

«Λαμβάνοντας υπόψη τον τραυματισμό μου, δεν θεωρώ ότι οι αριθμοί μου είναι κακοί, αλλά έχω βρεθεί επανειλημμένα σε μια κατάσταση όπου θα έπρεπε να είχα επιλέξει καλύτερη λύση. Μπήκα σε μια νέα κουλτούρα και ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αλλά με βάση τα σχόλια, μπόρεσα να προσφέρω μια απόδοση με την οποία ήταν ευχαριστημένοι, και για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ο χειμώνας δεν ήταν μια εύκολη περίοδος, καθώς ο μυς του μηρού μου τραυματίστηκε μετά από ένα σουτ, έπρεπε να μείνω εκτός σχεδόν τρεις μήνες. Δεν το έχω συνηθίσει, ήταν η μεγαλύτερη απουσία σε όλη τη ζωή μου, συν το ότι κόλλησα κορωνοϊο τότε. Ωστόσο, ανέκαμψα στους πιο σημαντικούς αγώνες της και ήμουν για άλλη μια φορά σημαντικός κρίκος για την ομάδα»

Έκλεισες τη σεζόν σε καλή κατάσταση;

«Ναι. Ήμουν στην εντεκάδα στα έξι τελευταία παιχνίδια, έβαλα δύο γκολ και το νικητήριο με την Πάφο. Έκανα καλά την αποκατάστασή μου, το σώμα μου άντεξε το φορτίο και νομίζω ότι ήμουν εκεί για να βοηθήσω την ομάδα. Για να έχω καλή απόδοση, αυτό απαιτούσε να με εμπιστευθεί το επαγγελματικό προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό αφού δεν το είχα αυτή στην Όσιγιεκ»

Ωστόσο, δεν είναι μέρος της προετοιμασίας του Marco Rossi για το League of Nations. Έλπιζες για την πρόσκληση για την εθνική ομάδα;

«Όχι για κάποιο λόγο. Αισθάνομαι ότι μάλλον δεν με λαμβάνουν υπόψη πια. Ίσως αυτό αλλάξει, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Θα δούμε για τι θα είναι αρκετό αυτό, αλλά νομίζω ότι ο ομοσπονδιακός αρχηγός σκέφτεται για τη θέση μου άλλους, νεότερους παίκτες».

«Ως δεύτεροι στο κυπριακό πρωτάθλημα, θα πάμε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά υπάρχει τεράστιο κίνητρο. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε μια πρόκριση για να είμαστε στο Κόνφερενς Λιγκ, δεν πιστεύω ότι είναι ανυπέρβλητο έργο. Την τελευταία φορά που ήμουν σε μια φάση ομίλων ήταν με την Βίντεοτον . Ηταν πολύ καιρό πριν. Νιώθω ότι υπάρχει κάτι σε αυτή την ομάδα που κάνει το παιχνίδι μας αισιόδοξο, ώστε να έχουμε κάτι να κερδίσουμε στη διεθνή σκηνή. Οι κυπριακές ομάδες εκπροσωπούνται σταθερά καλά στην Ευρώπη, οπότε γιατί να μην φτάσουμε και εμείς στους ομίλους;»

Τον τελευταίο καιρό αλλάζεις σύλλογο χρόνο με τον χρόνο. Είσαι σίγουρος ότι θα μείνεις στην ΑΕΚ Λάρνακας;

«Έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιό, δεν έχουμε μιλήσει με τους ανωτέρους του συλλόγου για το ενδεχόμενο επέκτασης ακόμα, το επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες ήταν να πανηγυρίσουμε τη δεύτερη θέση. Το διάλειμμα είναι σύντομο, μας περιμένουν ιατρικές εξετάσεις στις 15 Ιουνίου. Θα έχουμε πέντε εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ανυπομονώ».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση