Αφετηρία για το μέλλον

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 24.9.2022
Αφετηρία για το μέλλον
Ντεμπούτο για τον Κετσπάγια στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

Η Κύπρος και η Ελλάδα θα βρεθούν αντίπαλοι για 30ή φορά, αλλά θα είναι μόλις η έκτη σε επίσημη διοργάνωση. Τα υπόλοιπα 25 παιχνίδια αφορούσαν φιλικά. Οι δύο ομάδες σε επίπεδο ανδρών συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1963. Και στις προηγούμενες πέντε επίσημες αναμετρήσεις, η γαλανόλευκη πήρε τη νίκη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τέσσερις νίκες αλλά ήταν σε φιλικούς αγώνες. Σε αυτούς τους πέντε αγώνες, η Εθνική Κύπρου σκόραρε τέσσερα γκολ και έχει δεχθεί 14.

Γαλανόλευκη η προϊστορία

Euro 1988

Κύπρος - Ελλάδα 2-4

Ελλάδα - Κύπρος3-1

Mundial 2018

Ελλάδα - Κύπρος 2-0

Κύπρος - Ελλάδα 1-2

Nations League 2022

Ελλάδα - Κύπρος 3-0

Είναι αλήθεια πως η πορεία της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία χρόνια έχει… διώξει κόσμο από το γήπεδο. Την περασμένη σεζόν, γλυτώσαμε τον υποβιβασμό στα μπαράζ και τώρα, μετά από τέσσερις αγώνες και χωρίς νίκη, κινδυνεύουμε να παίξουμε και πάλι πλέι άουτ. Η Εθνική Κύπρου μπαίνει σε μία νέα εποχή, καθοδηγούμενη από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η ΚΟΠ έδωσε τα κλειδιά στον Γεωργιανό τεχνικό, ο οποίος καλείται να της δώσει ταυτότητα και να… φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Ξέρει πολύ καλά τους παίκτες, τη νοοτροπία μας και ίσως να ήταν ο καταλληλότερος για την εποχή, για να οδηγήσει το… καράβι, επαναφέροντάς το σε ήρεμα νερά και δημιουργώντας προσδοκίες.

Ευελπιστεί απόψε (21:45) στο ντεμπούτο του κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στο «ΑΕΚ Αρένα» να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη νίκη, την οποία αγνοεί στον 2ο όμιλο της Γ΄ Κατηγορίας του Nations League, μετά από τέσσερις αγώνες. Σε αυτούς με τον Κωστένογλου στον πάγκο, πήρε δύο ισοπαλίες (με Β. Ιρλανδία) αλλά γενικά η εικόνα μας ήταν προβληματική. Πέραν των αποτελεσμάτων, ο Κετσπάγια θα επιδιώξει να κάνει ελκυστική την Εθνική. Η αποστολή με αντίπαλο την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μιας και ο αντίπαλος είναι… απόλυτος, μετρώντας τέσσερα στα τέσσερα. Το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, την αποφόρτισε ακόμη περισσότερο και έτσι θα έρθει στο νησί μας χωρίς άγχος, αλλά και πάλι με στόχο ένα νέο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι παίκτες πέραν του κινήτρου για τη νίκη ώστε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ παραμονής, έχουν ως κίνητρο και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Με νέο προπονητή στον πάγκο καλούνται να αποδείξουν πως έχουν δυνατότητες και πως μπορούν ν΄ αντέξουν το βάρος της φανέλας.

«Δεξαμενή» 25 παικτών

Στην πρώτη κλήση συμμετέχουν 25 παίκτες, με πιο ηχηρές απουσίες αυτές των τραυματιών Κωνσταντίνου Λαΐφη και Ιωάννη Πίττα. Όμως, υπάρχει υλικό και μέσα από αυτό ο Κετσπάγια καλείται να επιλέξει τους πιο έτοιμους. Στα αξιοσημείωτα είναι ασφαλώς η πρώτη παρουσία του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος απέκτησε κυπριακό διαβατήριο και κλήθηκε να ενισχύσει την Εθνική μας. Ασφαλώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι 24 ποδοσφαιριστές είναι: Κωνσταντίνος Παναγή, Δημήτρης Δημητρίου, Ιωακείμ Τούμπας, Κύπρος Χριστοφόρου, Στέλιος Ανδρέου, Αντρέας Καρώ, Φάνος Κατελάρης, Νικόλας Παναγιώτου, Παύλος Κορρέα, Βαλεντάν Ρομπέρζ, Μάριος Αντωνιάδης, Νικόλας Ιωάννου, Κωστάκης Αρτυματάς, Χαράλαμπος Κυριάκου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Γρηγόρης Κάστανος, Μαρίνος Τζιωνής, Ιωάννης Πίττας, Δημήτρης Χριστοφή, Γιώργος Εφραίμ, Μάριος Ηλία, Λοΐζος Λοΐζου, Φώτης Παπουλής και Πιέρος Σωτηρίου.

-Στις 19:00, το Κόσοβο (έξι βαθμούς) θα παίξει με τη Β. Ιρλανδία (δύο βαθμούς).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα

Ισόπαλη με την Ανδόρα και πρόκριση ως πρώτη για την Κύπρο

Ισόπαλη με την Ανδόρα και πρόκριση ως πρώτη για την Κύπρο

Ισόπαλη με την Ανδόρα και πρόκριση ως πρώτη για την Κύπρο