Με διπλό, όλα αλλάζουν...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 9.6.2022
Με διπλό, όλα αλλάζουν...

Δυστυχώς από πολύ νωρίς, σε ακόμη μία διοργάνωση, η Εθνική Ανδρών είναι με την πλάτη στον τοίχο και μία νέα προσπάθεια δεν ξεκίνησε καλά, παρά την αισιοδοξία που απόρρεε από τεχνική ηγεσία, παίκτες και ιθύνοντες στην ομοσπονδία. Με ένα διπλό όμως κόντρα στην Ελλάδα στην αποψινή (21:45) μάχη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όλα αλλάζουν.


Πρώτον, θα μπει εκ νέου στο παιχνίδι της πρωτιάς στον 2ο όμιλο της Γ΄ Κατηγορίας του Nations League. Και δεύτερον, θα μετριαστεί η μουρμούρα που δικαιολογημένα ξεκίνησε και πάλι έπειτα από την αδυναμία να πάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα της με το Κόσοβο (ήττα με 2-0) και Βόρειο Ιρλανδία (ισοπαλία 0-0).


Άρα, λοιπόν, για να έρθει η υπέρβαση κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, που βρίσκεται στα καλύτερά της, επιβάλλεται η Εθνική μας να σκοράρει, κάτι που με τον Κωστένογλου στον πάγκο αυτό έγινε μόλις σε τέσσερις από τις 16 φορές που ο Ελλαδίτης τεχνικός κάθισε στον πάγκο. Παίκτες με έφεση στον γκολ υπάρχουν, φτάνει να φτιαχτούν αρκετές προϋποθέσεις.


Είναι μία αναμέτρηση που ενδεχόμενο καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιφέρει πολλά κέρδη και έτσι οι διεθνείς μας καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, στέλνοντας μήνυμα πως μπορούν για διακρίσεις στο μέλλον. Σαφώς δεν θα έχουν και την πιο εύκολη αποστολή, όμως χωρίς προσπάθεια τίποτα δεν επιτυγχάνεται. Και επιβάλλεται τουλάχιστον να προσπαθήσουν.


Mε νέα πρόσωπα


Πολύ πιθανόν και στο αποψινό παιχνίδι o Νίκος Κωστένογλου να προβεί σε διαφοροποιήσεις, τόσο στον αγωνιστικό σχεδιασμό όσο και σε πρόσωπα. Με τη Βόρειο Ιρλανδία επέλεξε το 3-4-3, όμως πιθανόν αυτή τη φορά να προτιμήσει ακόμη μία επιλογή στο κέντρο, δηλαδή το 3-5-2. Σε αυτή την περίπτωση, θέση στην ενδεκάδα θα πάει ο Παπουλής αντί του Χριστοφή, αλλά και ο Μηνάς Αντωνίου αντί του Λοϊζου.


Από εκεί και πέρα, ενδέχεται να μείνει εκτός και ο Κατελάρης, μιας και έχει ένα μικρό πρόβλημα, και να πάρει φανέλα βασικού ο Νικόλας Παναγιώτου. Στο τέρμα θα βρεθεί ο Μιχαήλ, με τους Γκόγκιτς και Κορέα να συνθέτουν μαζί με τον Παναγιώτου την τριάδα της άμυνας. Ο Νικόλας Ιωάννου θα είναι στο αριστερό άκρο ως φουλ μπακ, με τον Μηνά Αντωνίου να επανέρχεται αντί του Πίττα στο δεξί άκρο.


Στο κέντρο, οι Κάστανος, Αρτυματάς και Παπουλής έχουν τον πρώτο λόγο, με τους Πίττα και Σωτηρίου να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Φυσικά, όλα αυτά είναι εκτιμήσεις που πολλές φορές «διέψευσε» ο Κωστένογλου στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις