Κίσσας για όλα - «Καλύτερος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, στοίχημα η άνοδος του Ολυμπιακού»

Δημοσιεύθηκε 10.6.2024
Κίσσας για όλα - «Καλύτερος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, στοίχημα η άνοδος του Ολυμπιακού»

Ο Τάσος Κίσσας μίλησε στο Podcast του Sportarena Talks.

Ο έμπειρος πορτιέρε αναφέρθηκε στην πλούσια καριέρα του, σε ξεχωριστά άτομα με τα οποία συνεργάστηκε αλλά και την επιλογή να πάει στον Ολυμπιακό.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του:

Για την αποχώρηση από Νέα Σαλαμίνα: «Μια γεμάτη πενταετία στη Νέα Σαλαμίνα έφτασε στο τέλος της, μια όμορφη και μια γεμάτη διαδρομή, τώρα βλέπω την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.

Για το αν σκέφτηκε να σταματήσει: «Δεν πέρασε από το μυαλό μου να σταματήσω, αν και στα 36 πιστεύω βρίσκομαι σε υψηλά στάνταρ. Δεν πιστεύω ότι έφτασε αυτή η στιγμή, μπορώ να παίξω ακόμη σε ανταγωνιστικό επίπεδο».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίστεψε αρκετά σε μένα. Όταν το ΑΠΟΕΛ έκανε τις μεγάλες επιτυχίες, του ζήτησα να φύγω από την ομάδα γιατί ένιωθα δεν θα είχα τον χρόνο που ήθελα, και μου είπε ότι όσο βρίσκεται στην ομάδα δεν θα φύγω από το ΑΠΟΕΛ».

Αν είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα του: «Είναι δεδομένο. Αν δείτε κυρίως τους Κύπριους παίκτες που δούλεψαν μαζί του, είναι άτομα καλλιεργημένα που βλέπουν το ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικά. Είναι προϊόν της δουλειάς του. Δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Η παρουσία του στα αποδυτήρια ήταν πολυδιάστατη. Η μετέπειτα καριέρα του δείχνει ότι είναι καταξιωμένος προπονητής. Για μένα είναι μέντορας».

Για τις λίγες συμμετοχές του στο ΑΠΟΕΛ: «Σίγουρα ήθελα να παίζω, αλλά αυτό που ζούσαμε στο ΑΠΟΕΛ ίσως να μην επαναληφθεί ποτέ. Ίσως αγωνιστικά να ζήμιωσα αλλά θεωρώ ότι οι εμπειρίες και οι φιλίες με κάνουν να νιώθω δικαιωμένος και μέχρι σήμερα λέω είμαι περήφανος για εκείνη την πορεία».

Αν ένιωσε πικρία σε κάποια ματς: «Σίγουρα ένιωσα ότι δικαιούμουν να παίξω περισσότερο, απλά είχα την ατυχία να έχω μπροστά μου τερματοφύλακας που ήταν ένα επίπεδο πιο ψηλά από εμένα αλλά έμαθα πράγματα και με βοήθησε στην πορεία μου στις άλλες ομάδες».

Για τον Κύπριο τερματοφύλακα: «Τα δεδομένα στην Κύπρο από εκείνο το σημείο και μέχρι σήμερα δεν ευνοούν τον Κύπριο τερματοφύλακα. Θεωρώ ότι έχουν αδικηθεί παιδιά».

Για τον τίτλο που θυμάται πιο έντονα: «Ο πρώτος τίτλος που πήραμε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το 08-09, ακολούθησε η πρώτη είσοδος του ΑΠΟΕΛ στου ομίλους του Champions League».

Για την πιο έντονη στιγμή: «Αυτό που είναι έντονα χαραγμένο μέσα μου ήταν η τελευταία μου παρουσία στη Νέα Σαλαμίνα. Σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα αυτό το δέσιμο με την ομάδα. Ταυτίστηκα με πολλές από τις αξίες που πρεσβεύει η Νέα Σαλαμίνα».

Για την απόφαση του να πάει στον Απόλλωνα: «Είχα συμβόλαιο με το ΑΠΟΕΛ αλλά θεωρούσα ότι είχε κλείσει ο κύκλος μου. Μόλις ήρθε η πρόταση του Απόλλωνα την επέλεξα, και δεν μετάνιωσα. Ένα όμορφο κεφάλαιο, με κατακτήσεις τροπαίων, ευρωπαϊκες διακρίσεις και έγινα ο πρώtτος Κύπριος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε όμιλο Europa League».

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Έχει αφήσει το δικό του στίγμα στους κυπριακούς πάγκους, είναι προπονητής με δική του φιλοσοφία. Ζει πιο έντονα το παιχνίδι και τις προπονήσεις. Είναι από τους λίγους Κύπριους καταξιωμένους προπονητές τα τελευταία χρόνια».

Για τον Πέτρο Κονναφή: «Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ή να τον αδικήσω, Θεωρώ όμως ότι από την στιγμή που ήταν το δεξί χέρι του προέδρου, η πορεία του Απόλλωνα ήταν άκρως επιτυχημένη. Το έχουμε λίγο σαν κουλτούρα να θυμόμαστε μόνο τα αρνητικά».

Αν μετάνιωσε που δεν πήγε νωρίτερα στη Νέα Σαλαμίνα: «Δεν έχω μετανιώσει για οποιαδήποτε απόφαση που έχω πάρει. Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Έχεις μπροστά σου κάποια δεδομένα και πρέπει να τα ζυγίζεις να πάρεις μια απόφαση».

Για τις επενδύσεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι εναντίον να έρθει ένας επενδυτής αλλά να μπουν οι σωστές βάσεις από την αρχή. Θεωρώ όμως ότι μια ομάδα στην Κύπρο πρέπει να έχει κυπριακό στοιχείο, δεν έχει να κάμει με ξενοφοβία».

Για την Εθνική Κύπρου: «Δεν έχω πρόβλημα να το πω, δεν πρόκειται να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε σαν ποδόσφαιρο. Πρέπει τα παιδιά 17-18 χρονών να μπορούν να ανεβαίνουν στις πρώτες ομάδες και να είναι έτοιμοι να δουν στα μάτια τους ξένους».

Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Έχουμε υπάρξει και σαν συμπαίκτες. Είναι αυτό που ουσιαστικά με έφερε στη Νέα Σαλαμίνα. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Έχει κάνει την δική του πορεία και έχει αφήσει το δικό του στίγμα».

Για τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου: «Δίπλα από τον Σάββα έχει πάρει αρκετά, το δέσιμο που είχε τον βοήθησε στην ομαλή μετάβαση από βοηθός σε πρώτος προπονητής. Έχει και αρκετά καλή πορεία».

Για την μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Δεν είμαι άνθρωπος που περιμένω, όταν παρουσιάστηκε η προοπτική του Ολυμπιακού ζύγισα τα δεδομένα, είναι ομάδα με ιστορία, με τρόπαια και κόσμο, έχει τον στόχο της ανόδου. Για μένα είναι στοίχημα η άνοδος μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο