Ανακοίνωση ΕΑΚ κατά Παπαχαραλάμπους

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 22.12.2020
Ανακοίνωση ΕΑΚ κατά Παπαχαραλάμπους

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και ζητά δημόσια να απολογηθεί για δηλώσεις που έκανε για το σύνολο των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση:

«Μετά τις δημόσιες προσβλητικές αναφορές του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, προς το σύνολο των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) επέλεξε να χειριστεί αρχικά το θέμα μακριά από τη δημοσιότητα, ζητώντας από τον Α. Παπαχαραλάμπους να ανακαλέσει.

Δυστυχώς, ο Α. Παπαχαραλάμπους δεν απάντησε καν στην επιστολή της ΕΑΚ, αγνοώντας έτσι μια επαγγελματική ένωση η οποία εκπροσωπεί άνω των 400 επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτηση του Α. Παπαχαραλάμπους ήταν άκρως προσβλητική προς το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή στήριξε τις εξαγγελίες για «καθαρισμό του Στάβλου του Αυγεία», έναν «καθαρισμό» που δεν συνέβη ποτέ. Αντιθέτως, είδαμε τον πρόεδρο της Επιτροπής αυτής να χρησιμοποιεί τον δημόσιο λόγο που είχε, για να μιλήσει με προσβλητικό τρόπο σε βάρος ευάλωτων εργασιακά ατόμων, όπως είναι οι δημοσιογράφοι αυτή την περίοδο.

Ακολουθώντας τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής τις τελευταίες εβδομάδες, ως ΕΑΚ αναμέναμε την κατάληξη της επιτροπής και από τη στιγμή που ο Α. Παπαχαραλάμπους συνεχίζει να εμφανίζεται ως πρόεδρός της, υποχρεωνόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια.

Ως ΕΑΚ, μεταφέραμε προς συγκεκριμένους αρμόδιους φορείς, το προηγούμενο διάστημα, την έντονη δυσαρέσκειά μας, σχετικά με τη συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου. Κλείνοντας, καλούμε δημόσια αυτή τη φορά, τον Α. Παπαχαραλάμπους να απολογηθεί για την δήλωσή του αυτή σε βάρος των δημοσιογράφων του αθλητικού Τύπου».

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση