ΑΕΛ: Κάποια πρώτα συμπεράσματα
Δημοσιευτηκε:

Στα μέχρι στιγμής τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ για το φετινό πρωτάθλημα έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση 3/10 Πέμπτης)
Στα μέχρι στιγμής τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ για το φετινό πρωτάθλημα έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς, έχοντας συντελεστή τερμάτων 3 υπέρ και 3 κατά. Τα δύο νικηφόρα παιχνίδια ήταν στο Τσίρειο στάδιο επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (2-0) και Δόξας Κατωκοπιάς (1-0). Άξιο αναφοράς για τις εντός έδρας νίκες της ΑΕΛ είναι ότι και τα τρία τέρματα που σημείωσε ήταν στο β’ ημίχρονο. Σε ό, τι αφορά την ήττα, αυτή ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (3-0). Σε αυτόν τον αγώνα δέχθηκε και τα 3 τέρματα παθητικό που έχει μέχρι στιγμής.
Συνοπτικά, σε τρία παιχνίδια η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν, σε έναν άλλο αγώνα όμως είδε την μπάλα τρεις φορές να καταλήγει στα δίχτυά της. Από τη μία η ομάδα της Λεμεσού δείχνει ότι έστω και με δυσκολία μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια απέναντι στις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες. Πέρσι, σε αυτόν τον τομέα τα πήγε περίφημα. Από την άλλη όμως δείχνει να έχει ορισμένα ακόμη προβλήματα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.
Φυσικά, από εδώ και πέρα η ΑΕΛ αναμένεται να είναι ακόμη πιο αλλαγμένη και δεμένη, μιας και έχουν προσαρμοστεί αρκετά τα τελευταία δύο αποκτήματα, Μεντόγεβιτς και Μάε, οι οποίοι δεν αποκλείεται προσεχώς να είναι και στις βασικές επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της λεμεσιανής ομάδας. Κυρίως ο Μεντόγεβιτς έδειξε στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ότι μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στη μεσοαμυντική λειτουργία των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού.
Η προετοιμασία
Η προετοιμασία της ΑΕΛ συνεχίζεται για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Πλην του Αντάμοβιτς, όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Ντούσαν Κέρκεζ. Οι Βοζίνια και Κάρλος που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς.
Σε μια άλλη εξέλιξη, κλήση για τις υποχρεώσεις των Εθνικών τους ομάδων, από βδομάδας, έχουν πάρει οι Βοζίνια (Πράσινο Ακρωτήρι) και Ζντραφκόφσκι (Σκόπια).
Αρχίζει η προπώληση
Όπως ενημέρωσε η ΑΕΛ, ξεκινάει σήμερα από το AEL Official Shop η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Τιμές εισιτηρίων: 15 κανονικό, 10 μαθητικό/φοιτητικό, 1 παιδικό. Ωράριο λειτουργίας καταστήματος: Σήμερα και αύριο 09:00-13:00/15:00-18:00, Σάββατο 09:00-13:00. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν εισιτήρια στο ταμείο του γηπέδου, το οποίο θα ανοίξει στις 18:30.