Η UEFA... αποφασίζει - Aναμένουν το πρωτόκολλο

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Η UEFA... αποφασίζει - Aναμένουν το πρωτόκολλο

Παρασκευή ή Δευτέρα αναμένεται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΟΠ

Την ερχόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΟΠ όσον αφορά το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τώρα, αν αυτή πάρει τον χαρακτήρα άτυπης ή όχι, λίγη σημασία έχει αφού οι οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, κάτι που θα γίνει αφού είναι οι ομάδες που αποτελούν τα δύο σώματα.


Στην ΚΟΠ αναμένουν αυτές τις μέρες να τους σταλεί το πρωτόκολλο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα απαντά στα διάφορα ερωτήματα της ομοσπονδίας και των ομάδων σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και διάφορα θέματα που ενδεχομένως να προκύψουν. Δηλαδή, πότε θα αρχίσει να γίνεται η χρήση των αποδυτηρίων και των γυμναστηρίων, πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικότερα οι κλειστές αίθουσες, αν και ποια μέτρα προστασίας θα υπάρχουν, αν θα γίνονται τεστ στους ποδοσφαιριστές και κυρίως ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί αν βρεθεί ένα κρούσμα θετικό σε μια ομάδα.


Σε αυτά και άλλα ερωτήματα η ΚΟΠ ζητάει σαφείς απαντήσεις ώστε να μην ανακύψουν νέα προβλήματα σε περίπτωση επανέναρξης του μαραθωνίου. Ενημερωμένη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το πρωτόκολλο θα παρουσιαστεί ενώπιον της γενικής συνέλευσης ώστε να ληφθεί υπόψη από τα μέλη πριν την τελική απόφαση που θα αφορά τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος.


Τις τελευταίες μέρες οι διεργασίες είναι εντατικές από πλευράς ΚΟΠ. Πέρα από την εξασφάλιση πρωτοκόλλου, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας αποπειράθηκαν να ξεκαθαρίσουν κάποια νομικά ζητήματα ώστε να είναι σε θέση να δώσουν διευκρινίσεις αν τους ζητηθεί. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξανατονίσουμε ότι όποια απόφαση και να λάβει το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να εγκριθεί (έστω και σε ανεπίσημη μορφή) από την UEFA, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κυρώσεων.


Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ αν παραστεί ανάγκη τηλεφωνική επικοινωνία θα γίνει και μετά τη γενική συνέλευση ώστε η όποια απόφαση να εγκριθεί από την UEFA. Αν οι σύλλογοι ψηφίσουν διακοπή του πρωταθλήματος αφού είναι πασιφανές ότι δημιουργήθηκε ένας μεγάλος συνασπισμός που θα στηρίξει αυτήν την πρόταση, η απόφαση θα πρέπει να αιτιολογηθεί στην UEFA. Σε τελική ανάλυση, ο τελικός λόγος ανήκει στην ίδια την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Κατηγορίες