Θα το κυνηγήσει για 16 ομάδες – Τα θετικά που βλέπουν και το παράδειγμα από τη φετινή Premier League
Δημοσιευτηκε:

Δεν εγκατέλειψε την ιδέα της επιστροφής σε 16 ομάδες η Ένωση, η οποία προ καιρού είχε αποστείλει και σχετική επιστολή προς την ΚΟΠ για το θέμα αυτό. Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της ομάδας του Παραλιμνίου, Κώστας Στρατής, τόνισε τη θέση της ομάδας του και που βρίσκεται το θέμα.
«Ακόμα δεν έχει συζητηθεί κάτι. Το πρωτάθλημα των 14 ομάδων ήταν σε δοκιμαστική βάση για τρία χρόνια. Γι’ αυτό τα σωματεία και η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένα να θέσουν νέο πλάνο. Εμείς βάλαμε την πρότασή μας κάτω και περιμένουμε όταν συγκληθεί μια συνάντηση να τοποθετηθούμε και να πούμε για την πρόταση μας που συνιστά δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων».
«Θα έλεγα ότι είναι αυτονόητο ότι έχουμε μιλήσει με κάποιες ομάδες. Μερικές θα το ήθελαν. Δεν μπορώ να πω ποιες είναι. Όταν συζητηθεί στην Ομοσπονδία θα φανεί εάν μπορεί να εφαρμοστεί».
«Εμείς βλέπουμε πολλά θετικά αν γίνει αυτό, θα βοηθηθούν κάποια ιστορικά σωματεία να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω διάζωμα».
«Κάποιοι λένε ότι θα έχουμε πολλά αδιάφορα παιχνίδια, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μην υπάρχει. Στην Premier league πόσα παιχνίδια πριν το είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. Πόσες αγωνιστικές πριν το τέλος είχαν υποβιβαστεί ομάδες;».
«Ζητούμε μετά ένα γύρο στο πάνω διάζωμα και ένα γύρο στο κάτω διάζωμα. Στο β’ γκρουπ πέτυχε το πείραμα που έγινε φέτος».