«Κάποιοι οργανωμένοι εμπλέκονται συνεχώς σε επεισόδια και κάποιοι ποτέ, δεν θα είναι οριζόντιο μέτρο»

Δημοσιεύθηκε 29.3.2023
«Κάποιοι οργανωμένοι εμπλέκονται συνεχώς σε επεισόδια και κάποιοι ποτέ, δεν θα είναι οριζόντιο μέτρο»

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και της επιτήρησης των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών από την Αστυνομία είναι ένα από τα εννέα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κληθείσα να πει περισσότερα σε σχέση με το εν λόγω μέτρο, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι έλεγχοι που γίνονται από την Αστυνομία στα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται οι οργανωμένοι οπαδοί πρέπει να εντατικοποιηθούν για λόγους που είναι «προφανείς».

Ως προς την εκτέλεση αυτού του μέτρου, είπε ότι θα αποφασίζεται βάσει των πληροφοριών που έχουν.

«Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες θα είναι οι δράσεις της Αστυνομίας. Θα αξιολογούνται οι πληροφορίες. Θα αξιολογείται η επικινδυνότητα του κάθε αγώνα. Θα αξιολογείται βεβαίως και η συμπεριφορά των φιλάθλων» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Και αυτό είναι σημαντικό, διότι υπάρχει πληροφόρηση για συγκεκριμένους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι συνεχώς εμπλέκονται σε επεισόδια. Κάποιοι άλλοι δεν εμπλέκονται ποτέ. Άρα, δεν μπορείς να πεις ότι είναι ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο το εφαρμόζω πάντοτε και σε όλους επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο. Είναι όμως ένα μέτρο, το οποίο θα λάβει οπωσδήποτε η Αστυνομία και πιθανόν εάν είχαμε περισσότερους ελέγχους να μην είχαμε και τα συγκεκριμένα επεισόδια».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό