Το δούλεμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κόσμο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 16.7.2022
Το δούλεμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κόσμο
Τέσσερα χρόνια μετά κι ακόμη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Ποιους λόγους μπορεί να έχει ένα πανεπιστήμιο, το οποίο αποτελεί κέντρο παιδείας και που καλλιεργεί την ελεύθερη και κριτική σκέψη;

Είναι για να απορεί κανείς μέχρι πού μπορεί να φθάσει το δούλεμα, όχι από έναν οποιοδήποτε θεσμό ή οργανισμό, αλλά από ένα πανεπιστήμιο, στην προκειμένη περίπτωση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Όταν το 2018 έγινε η παρουσία της έρευνας του πανεπιστημίου για το κυπριακό ποδόσφαιρο (η έρευνα διεξαγόταν κάθε τρία χρόνια) διαπιστώσαμε ότι είχε αφαιρεθεί η ενότητα που αφορούσε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων προς τους διάφορους θεσμούς της ΚΟΠ.

Τότε, οι υπεύθυνοι της έρευνας, αφού πρώτα δεν μας έδιναν συγκεκριμένη απάντηση, μετά από αρκετές μέρες μας ενημέρωσαν ότι κάποιες ενότητες, ανάμεσά τους και η προαναφερθείσα, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα διότι θα φιλοξενηθούν αρχικά σε διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά, τα οποία δημοσιεύουν μόνο πρωτογενές υλικό.

Πέρασαν, λοιπόν, τέσσερα χρόνια από τότε και την περασμένη εβδομάδα παρουσίασαν τα αποτελέσματα της τελευταίας τους έρευνας για το 2022. Πάλι όμως δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις στους παρευρισκόμενους για την απόφασή τους να μην δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ενότητας που αφορούσε την ΚΟΠ στην έρευνα του 2018. Ποιους λόγους, λοιπόν, μπορεί να έχει ένα πανεπιστήμιο, το οποίο αποτελεί κέντρο παιδείας και που καλλιεργεί την ελεύθερη και κριτική σκέψη, να μην δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της ενότητας;

Η τελευταία παρουσίαση της ενότητας έγινε το 2015, με τα αποτελέσματα για την ΚΟΠ να είναι τραγικά. Σε ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε τους πιο κάτω θεσμούς», δηλαδή την ΚΟΠ, την Εκτελεστική Επιτροπή, τη Δικαστική Επιτροπή, την Επιτροπή Διαιτησίας, η απάντηση «Καθόλου» ήταν σε όλες τις ενότητες άνω του 55%. Αν προσθέσουμε και την απάντηση «Λίγο», τότε τα ποσοστά κυμαίνονταν μεταξύ 80 και 90%.

Είναι αυτονόητο πόσο σημαντική είναι αυτή η ενότητα ως προς την ενημέρωση του κόσμου, αφού αναφερόμαστε στη διοργανώτρια ποδοσφαιρική αρχή και τους θεσμούς που λαμβάνουν τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου με το οποίο ασχολούνται χιλιάδες φίλαθλοι.

Είναι τον κόσμο που δουλεύετε, κύριοι…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό