Δίνουν τα ντέρμπι χωρίς ανάσα!

Δημοσιεύθηκε 19.7.2023
Δίνουν τα ντέρμπι χωρίς ανάσα!

Τα διαδοχικά ντέρμπι που θα κληθούν να δώσουν όλες οι ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του προγράμματος του πρωταθλήματος, όπως προέκυψε από τη χθεσινή (18/7) κλήρωση της ΚΟΠ. Από τη μία, βεβαίως, είναι λογικό, από τη στιγμή που οι ομάδες των οποίων οι μεταξύ τους αγώνες θεωρούνται «ντέρμπι» αυξήθηκαν από έξι σε οκτώ, λόγω των... νέων δυνάμεων (Άρης, Πάφος) που επιχειρούν να χαλάσουν το παραδοσιακό «Big-6». Ωστόσο, ακόμη και λαμβάνοντας αυτόν τον παράγοντα υπόψη, προκαλεί εντύπωση το ότι όλες ανεξαιρέτως οι οκτώ ομάδες έχουν στο πρόγραμμά τους μεγάλο αριθμό διαδοχικών ντέρμπι.

Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι έξι ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλων, ΑΕΛ, Πάφος) θα δώσουν τα επτά παιχνίδια τους με τις ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους σε δύο δόσεις, σε σερί τεσσάρων και τριών ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, ο Άρης έχει ένα σερί τεσσάρων ντέρμπι, ενώ στην αλλαγή γύρου θα δώσει άλλα τρία σερί (στα δύο τελευταία του πρώτου γύρου θα «κολληθεί» το ντέρμπι του της πρεμιέρας του β' γύρου), ενώ η ΑΕΚ... σπάει ρεκόρ, με έξι «κολλητά» ντέρμπι! Μετά από αυτό της πρεμιέρας με τους πρωταθλητές κι αυτό της 7ης αγωνιστικής (με Πάφο), έχει πέντε διαδοχικά ντέρμπι στο φινάλε του γύρου, στα οποία θα προστεθεί ο αγώνας με τον Άρη για την πρεμιέρα του β' γύρου.

Τα σερί ντέρμπι κάθε ομάδας:

Άρης: 1η, 4η-7η, 12η-13η

ΑΠΟΕΛ: 2η-5η, 10η-12η

ΑΕΚ: 1η, 7η, 9η-13η

Πάφος: 2η-4η, 7η-10η

Απόλλων: 4η-6η, 9η-12η

Ομόνοια: 3η-5η, 8η-11η

Ανόρθωση: 5η-7η, 10η-13η

ΑΕΛ: 3η-6η, 11η-13η

Τα... ξεχωριστά

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει κάθε φορά το πρόγραμμα των τοπικών ντέρμπι. Εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, το «αιώνιο» ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ θα γίνει νωρίς, καθώς θα κοντραριστούν την 3η (και 16η) αγωνιστική, ενώ στις ίδιες «στροφές» θα διεξαχθεί και το βαρωσιώτικο ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και Νέας Σαλαμίνας. Το παραδοσιακό ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ θα γίνει την 5η (και 18η).

Όλα τα ντέρμπι της πρώτης φάσης

Πέντε από τις 13 αγωνιστικές (4η, 5η, 10η, 11η, 12η) είναι... γεμάτες με ντέρμπι, περιλαμβάνοντας από τρία, ενώ μόνο τρεις έχουν από ένα ντέρμπι (οι υπόλοιπες πέντε έχουν από δύο έκαστη).

1η - 14η αγωνιστική

Άρης - ΑΕΚ

2η - 15η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ - Πάφος FC

3η - 16 αγωνιστική

Πάφος FC - ΑΕΛ

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ

4η - 17η αγωνιστική

Άρης - Πάφος FC

ΑΠΟΕΛ - Απόλλων

ΑΕΛ - Ομόνοια

5η - 18η αγωνιστική

Ομόνοια - Άρης

Απόλλων - ΑΕΛ

Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ

6η - 19η αγωνιστική

Άρης - Απόλλων

ΑΕΛ - Ανόρθωση

7η - 20ή αγωνιστική

Πάφος FC - ΑΕΚ

Ανόρθωση - Άρης

8η - 21η αγωνιστική

Πάφος - Ομόνοια

9η - 22η αγωνιστική

Ομόνοια - ΑΕΚ

Απόλλων - Πάφος FC

10η - 23η αγωνιστική

Πάφος FC - Ανόρθωση

Ομόνοια - Απόλλων

ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ

11η - 24η αγωνιστική

Απόλλων - ΑΕΚ

Ανόρθωση - Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ

12η - 25η αγωνιστική

Άρης - ΑΠΟΕΛ

Απόλλων - Ανόρθωση

ΑΕΚ - ΑΕΛ

13η - 26η αγωνιστική

Ανόρθωση - ΑΕΚ

ΑΕΛ - Άρης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»