Έρευνα: Πέμπτοι στον κόσμο σε χάσιμο χρόνου από φάουλ

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Έρευνα: Πέμπτοι στον κόσμο σε χάσιμο χρόνου από φάουλ

Με τον αριθμό των φάουλ ανά αγώνα ασχολείται η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ποδοσφαιρικό παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, CIES, με το κυπριακό πρωτάθλημα να είναι στη πέμπτη θέση με τον μεγαλύτερο χαμένο χρόνο λόγω φάουλ.


Για τους σκοπούς της έρευνας πάρθηκαν δεδομένα από 38 χώρες παγκοσμίως και αφορά παιχνίδια που έγιναν από το 2021 μέχρι τις 24/02/2022.


Το κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με το χρόνο διακοπής να φθάνει στο 15’32”. Περισσότερο χαμένος χρόνος πηγαίνει μόνο στο Μεξικό 16’27”, την Κολομβία (16’07”), την Πορτογαλία (16’06”) και τη Βουλγαρία (15’42”).


Σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος όρος των φάουλ που γίνονται στα κυπριακά γήπεδα είναι 29. Σε αυτή τη στατιστική κατηγορία είμαι στην όγδοη θέση, με το υψηλότερο ποσό των φάουλ να καταγράφεται στο πρωτάθλημα της Σερβίας, όπου ανά παιχνίδι γίνονται 30,7 φάουλ.


Κατά μέσο όρο κάθε φάουλ «προκαλεί» χρόνο διακοπής είναι κάτι περισσότερο από μισό λεπτό και συγκεκριμένα 32,2 δευτερόλεπτα. Στη σχετική κατάταξη, το κυπριακό πρωτάθλημα είναι στη 11η θέση.


[gallery type="rectangular" ids="643471"]