Με… ασπίδα το πρωτόκολλο, δεν υπάρχει άλλη οδός

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 4.1.2022
Με… ασπίδα το πρωτόκολλο, δεν υπάρχει άλλη οδός

Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής κάποιας αγωνιστικής ή αγωνιστικών το αμέσως επόμενο διάστημα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων η οποία κτύπησε αναπόφευκτα και τις ομάδες.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξαν συζητήσεις εντός της ομοσπονδίας επί του θέματος τις τελευταίες μέρες και σκέψεις μερικών παραγόντων των ομάδων για αναβολή ολόκληρης της 15ης αγωνιστικής και μετακίνηση των αγωνιστικών κατά μια εβδομάδα. Οι σκέψεις όμως δεν έγιναν πράξη για διάφορους λόγους.


Κυριότερος λόγος είναι ότι αν ακολουθηθεί αυτή η τακτική ίσως υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Με λίγα λόγια, οι ιθύνοντες της ΚΟΠ θεωρούν ότι είναι διαφορετικό να αναβάλλεται αριθμός αγώνων και διαφορετικό ολόκληρη η αγωνιστική, λαμβανομένου υπόψη ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να μας συνοδεύει για ακόμη αρκετές εβδομάδες ή μήνες.


Η αλήθεια είναι ότι επειδή υπάρχουν προγραμματισμένοι και αγώνες κυπέλλου, η ΚΟΠ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και επιχειρεί συνεχώς να βρίσκει νέες ημερομηνίες για τον ορισμό των αναμετρήσεων που αναβάλλονται, όπως έγινε και για την 15η αγωνιστική. Ωστόσο, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει, επί του παρόντος τουλάχιστον, άλλη οδός για την ολοκλήρωση του μαραθωνίου.


«Υπάρχει το πρωτόκολλο και το ακολουθούμε. Όποιες ομάδες μπορούν θα αγωνίζονται και εκεί όπου πρέπει τα παιχνίδια θα αναβάλλονται», μας ανέφερε χθες αξιόπιστη πηγή σε ερώτησή μας αν υπάρχει πιθανότητα αναβολής κάποιας αγωνιστικής.


Όπως μας ειπώθηκε επίσης, οι ομάδες καλούνται να ακολουθούν πιστά το πρωτόκολλο, γι’ αυτό και τα αιτήματά τους για αναβολή εξετάζονται λεπτομερώς και επιβάλλεται όπως προσκομίζουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.


Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναθεώρησης του πρωτοκόλλου εφόσον οι επιστήμονες εισηγηθούν κάτι τέτοιο. Στην ΚΟΠ θεωρούν ότι το υφιστάμενο πρωτόκολλο θωρακίζει σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες, μπορεί να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης και συνέχιση του πρωταθλήματος έστω και μετ' εμποδίων.


Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο που βρίσκεται σε ισχύ αναφέρει ότι δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 14 ετών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ έχουν μόνο όσα άτομα έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου και άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα από PCR ή rapid test, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα του αγώνα ή την ημέρα του αγώνα.


Τα rapid test για να γίνονται αποδεκτά θα πρέπει να διενεργούνται μόνο από εγκεκριμένα / πιστοποιημένα κλινικά εργαστήρια ή τα κατά τόπους σημεία του κράτους. Οι ομάδες υποχρεούνται να προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία στον διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα.


Αναβολές αγώνων


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ομάδα της πρώτης κατηγορίας δικαιούται να αιτηθεί αναβολή αγώνα σε περίπτωση που το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο εντός εφτά ημερών από το πρώτο κρούσμα και έχει στο σύνολο τέσσερις παίκτες θετικούς στον ιό που να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Α. Για να αναβληθούν άλλοι αγώνες, πέραν της περιόδου των πρώτων εφτά ημερών, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές και άνω επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19 από το κατάλογο Α, ταυτόχρονα σε απομόνωση ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α & Β είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ