ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγάλη συνέντευξη Παπασταύρου για... όλα στην Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 9.8.2023
ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγάλη συνέντευξη Παπασταύρου για... όλα στην Ομόνοια

Μεγάλη συνέντευξη του Σταύρου Παπασταύρου δημοσίευσε η Ομόνοια.

Ο πρόεδρος των πρασίνων αναφέρθηκε στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε θέματα προϋπολογισμών και οικονομικών κριτηρίων, έθεσε τον χρονικό ορίζοντα για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου και προπονητικού κέντρου, μίλησε για το πλάνο σχετικά με το Ηλίας Πούλλος και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο της Ομόνοιας.

Για το γήπεδο: «Ήδη ξεκινήσαμε κάποιες προεργασίες για το χτίσιμο γηπέδου, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πού και πότε αλλά όπως είχα πει πιστεύω σε πέντε χρόνια θα ολοκληρώσουμε το γήπεδο της Ομόνοιας, το σπίτι της Ομόνοιας. Και πιστεύω ότι αν μας βοηθήσουν και οι Αρχές, δεν βλέπω λόγω γιατί να μην το ολοκληρώσουμε σε πέντε χρόνια».

Για το αν σημαίνει κάτι η μεγάλη περίοδος στην οποία έμεινε τελευταίως στην Κύπρο και δίπλα στην ομάδα: «Σημαίνει αρκετά, είναι αλήθεια πως είναι η πρώτη φορά που μένω τόση φορά στην Κύπρο τα τελευταία 35 χρόνια, συνήθως ερχόμουν δύο βδομάδες. Τώρα είμαι 5,5 βδομάδες. Περιλάμβανε δουλειά, διακοπές, ήρθε και η οικογένεια μου. Δουλειά με την Ομόνοια, δουλειά στις ΗΠΑ, λόγω της διαφοράς ώρας έχω αρκετές νύχτες μέχρι μεσάνυχτα που δουλεύω αλλά εντάξει, είναι ωραίο».

Αν είναι ευχαριστημένος και για το ότι ο κόσμος περιμένει μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε μια καλή κατάσταση, σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμη, νομίζω είμαστε κοντά εκεί που πρέπει να είμαστε, εκεί που θέλουμε αν και υπάρχει σίγουρα χώρος για βελτίωση. Στο θέμα μεταγραφών το αφήνω στους ανθρώπους που είναι η δουλειά τους και ξέρουν καλύτερα από εμάς».

Αν εισηγηθεί ο τεχνικός διευθυντής ένας-δυο παίχτες είναι διαθέσιμος να προχωρήσει; «Δεν θα εξαρτηθεί από την Ευρώπη. Όταν κοιτάξεις το ρόστερ της Ομόνοιας έχουμε δύο ικανούς παίχτες σε κάθε θέση και κάποιους μικρούς Κύπριους που δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Όπως το βλέπω εγώ, που δεν είμαι ο ειδικός, για να φέρουμε κάποιον άλλον λογικά πρέπει να φύγει κάποιος. Για να φύγει κάποιος πρέπει να φέρουμε καλύτερο. Έτσι το βλέπω εγώ. Φυσικά είναι αποφάσεις τεχνικού διευθυντή και προπονητή».

Για το πώς βίωσε την περίοδο αβεβαιότητας: «Δυστυχώς βασανίσαμε τον κόσμο της Ομόνοιας. Αλλά στο τέλος καταλήξαμε σε μία σωστή συμφωνία και για το σωματείο και για την εταιρεία και βλέπουμε το μέλλον λίγο πιο καθαρά και σίγουρα για όλους μας. Προσωπικά μίλησα και την περασμένη φορά, ήμουν απογοητευμένος αλλά ήταν κάτι που πίστευα ότι δεν μπορούσε να αλλάξει, δεν μπορούσαμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον και αποφάσισα με βαριά καρδιά που λέγαμε να αποχωρήσω. Ευτυχώς τα βρήκαμε στο τέλος και παραμένω στην Ομόνοια».

Τι σημαίνει συνεταιρισμός; «Σημαίνει ότι το σωματείο και εγώ ως shareholder δουλεύουμε μαζί για το καλό της Ομόνοιας. Δεν θα υπάρχουν γραμμές, το συμφέρον και των δύο μας είναι παράλληλο, πρέπει να δουλεύουμε μαζί για να μεγαλώσουμε την Ομόνοια όπως χρειάζεται και δεν υπάρχει θέμα για προσωρινότητες. Είμαστε συνέταιροι σε μια εταιρεία και προχωράμε μαζί να τη μεγαλώσουμε».

Για την αλλαγή του ποδοσφαιρικού χάρτη, πού κατατάσσει την Ομόνοια και πώς βλέπει τη νέα εποχή: «Η Ομόνοια απαιτείται από την ιστορία και τον κόσμο να κάνει πάντα πρωταθλητισμό κι αυτό θέλουμε να κάνουμε. Σίγουρα άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης, ήρθαν κι άλλοι επενδυτές, δεν μας πειράζει ο ανταγωνισμός είναι καλός, να ανέβει το επίπεδο της Κύπρου ποδοσφαιρικά, αυτό που μας ενδιαφέρει και θα απαιτήοσυμε από την ΚΟΠ είναι να είναι καθαρός ανταγωνισμός, να ακολουθούνται οι όροι και να μην επιτρέπεται σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που μπορούν να αλλάζουν την τίμια ανταγωνιστικότητα που θέλουμε να υπάρχει. Δεν μας πειράζει να έρχονται και να βάζουν λεφτά φτάνει να είναι καθαρά και σωστά».

Για τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται: «Και η ΚΟΠ και η UEFA έχουν την ευθύνη. Πρώτα η ΚΟΠ γιατί μιλάμε για κυπριακές ομάδες. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κοιτάξεις τα βιβλία εταιρείας και να δεις. Αν θέλουν βοήθεια πάμε εμείς και σε δύο μέρες τους λέμε τι λάθος υπάρχει ή δεν υπάρχει. Όπως δεχόμαστε να έρθουν να μας ελέγξουν εμάς. Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί, είναι το enforcement που δεν υπάρχει. Yπάρχουν κανονισμοί και τιμωρίες, τρόποι που μπορούν ΚΟΠ και UEFA να κρατούν το πρωτάθλημα καθαρό. Το θέμα είναι αν θέλουν να το κάνουν ή όχι. Είναι καλό σαν ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ελέγξει. Το λέω για όλους, αν θέλουν να μας τσεκάρουν εμάς είναι ευπρόσδεκτοι».

Αν έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο Μακάρειο ή αν είναι πιθανόν να επανέλθει η Ομόνοια: «Προς το παρόν δεν θέλουμε να διαγράψουμε οτιδήποτε απλώς κάνουμε κάποιες διεργασίες για να έχει η Ομόνοια το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο στα επόμενα πέντε χρόνια».

Για το προπονητικό και πώς επηρεάζεται από τα σχέδια για το γήπεδο: «Επηρεάζεται ναι. Αυτές οι προεργασίες που κάνουμε θα συνεχίσουν. Δεν θα υπάρχει ανάγκη για το Ηλίας Πούλλος να γίνει όπως ήταν. Θα γίνουν κάποιες εργασίες, θα παραμείνει για τις ακαδημίες της Ομόνοιας και χρειάζεται κάποια δουλειά. Το προπονητικό θα είναι δίπλα από το γήπεδο».

Για τα τηλεοπτικά: «Γίνονται σκέψεις μετά από κάποια γεγονότα που έγιναν με την Primetel. Σίγουρα αναγκαστήκαμε όχι μόνο σκέψεις, να κάνουμε κάποιες συναντήσεις, κινήσεις για να δούμε την επόμενη μέρα μετά το τέλος της φετινής χρονιάς. Είναι κάτι που το δουλεύουμε. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για την Ομόνοια αν στο τέλος της μέρας δεν συνεχίσουμε με την Primetel».

Αν σε αυτές τις επιλογές είναι δυνατόν να μην περιλαμβάνονται οι πλατφόρμες που είναι σήμερα στη διάθεση του κόσμου: «Ναι μπορεί. Μπορεί να γίνει κι αυτό. Έχουμε κάποιες συνομιλίες, μπορεί στο τέλος να πάμε μόνοι μας».

Για τις σχέσεις Αυγουστή-Γιάνσον: «Βλακείες. Στην Ομόνοια όπως είπα από την πρώτη μέρα ήθελα ανθρώπους με γνώσεις, πείρα, είτε στην Κύπρο ή σε άλλα πρωταθλήματα και να μπορούν να βοηθήσουν, να κάνουν debate, να συμφωνήσουν να διαφωνήσουν και στο τέλος μέσα από συζήτηση να βρουν κάποιες καλύτερες λύσεις. Αυτό περιμένουμε από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή, αυτό περιμέναμε προηγούμενα χρόνια κι αυτό τα επόμενα. Αν συμφωνούν στα πάντα κάτι δεν πάει καλά. Οπότε εμείς σαν διοίκηση τους σπρώχνουμε να μιλούν, να διαφωνούν και να βγάζουν αποφάσεις σωστά. Δεν γίνεται ανθρώποι με τόση πείρα να συμφωνούν στα πάντα για ποιος παίχτης θα έρθει, ποιος θα παίξει και δεν θα παίξει».

Για την προσοχή στις ακαδημίες: «Ένας από τους λόγους που επιλέξαμε τον Γέσπερ είναι αυτός. Όταν μιλάμε για να μεγαλώσουμε την Ομόνοια δεν μιλάμε μόνο για γήπεδα, κτίρια και οικονομικά, μιλάμε και πώς θα χτίσουμε την επόμενη μέρα. Όχι παιχνίδι με παιχνίδι, τα επόμενα 5-10-20 χρόνια. Όταν κοιτάξεις τις ευρωπαϊκές ομάδες έχουν το σύστημα τους έχουν τη δομή που φέρνουν μικρούς από τις ακαδημίες ή από έξω και τους πουλούν έτσι ισοσκελούν τα μπάτζετ τους. Για να μεγαλώσει μια ομάδα πρέπει να έχει αυτά τα έξτρα τα έσοδα για να βοηθούν το μπάτζετ και να μεγαλώνει. Οπότε είναι ένα μεγάλο σημείο που θέλουμε να μεγαλώσουμε στην Ομόνοια. Να δουλεύουμε όπως όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες».

Η Ομόνοια δεν είναι σήμερα εξαρτημένη οικονομικά από τους ομίλους; «Θα βοηθούσε αλλά όχι δεν είναι εξαρτημένη».

Για το μπάτζετ σε σύγκριση με πέρσι: «Είναι πάνω στο ίδιο. Η αλήθεια πέρσι το παρακάναμε λίγο και η θέση μας δεν έδειξε ότι το παρακάναμε. Ελπίζουμε ότι κάναμε και θα κάνουμε πιο σωστές κινήσεις για να παραμείνει το μπάτζετ σε κάποια λογικά πλαίσια και να μπορέσουμε να πρωταγωνιστούμε».

Αν η παρουσία σε ομίλους ενδέχεται να διαφοροποιήσει το μεταγραφικό πλάνο: «Δεν θα αλλάξει τίποτα σε θέματα μεταγραφών. Η στρατηγική μας υπάρχει, αυτή που είναι σήμερα θα συνεχίσει είτε με ομίλους είτε χωρίς».

Αν ο στόχος του Champions League είναι εφικτός: «Νομίζω μπορεί να γίνει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο φυσικά αν δεις τις ομάδες και τα μπάτζετ και το επίπεδο. Είναι στα σχέδια, κάτι που θέλουμε να καταφέρουμε. Σίγουρα δεν θα πετάξουμε κάμποσα εκατομμύρια για να δημιουργήσουμε κάποια ψευδαίσθηση, δεν είναι μόνο τα λεφτά και οι παίχτες που θα έχεις μια χρονιά, υπάρχει πάρα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να μπορέσει η Ομόνοια να ανέβει επίπεδο».

Για τον απολογισμό του στα πέντε χρόνια του στην Ομόνοια: «Η τελευταία πενταετία αν εξαιρέσουμε την πρώτη χρονιά ήμασταν αρκετά ικανοποιημένοι με τι πετύχαμε. Νομίζω όταν κοιτάξουμε τις άλλες ομάδες και την Ομόνοια, όλοι θα παραδεχτούν ότι η Ομόνοια είναι η πιο πετυχημένη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δύο πρώτες θέσεις, δύο κύπελλα, τρεις φορές ομίλους, δεν είχε άλλη ομάδα που κατόρθωσε κάτι παραπάνω. Σε θέμα τι περίμενα όταν ήρθα, δεν ήξερα το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, δεν το ακολουθούσα, δεν ήξερα τι να περιμένω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έμαθα αρκετά για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τα πολιτικά του. Σίγουρα κάναμε λάθη, σίγουρα διορθώσαμε λάθη, σίγουρα θα κάνουμε κι άλλα αλλά κάθε μέρα που περνά νιώθω πιο προετοιμασμένος, πιο έμπειρος, πιο σοφός για την επόμενη μέρα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του στην Ομόνοια: «Δεν το σκέφτηκα. Νομίζω την πρώτη χρονιά ήταν τα παραπάνω λάθη. Ένα σακούλι λάθη. Αλλά νομίζω προσπαθούσα να προστατεύσω την Ομόνοια από μέσα και οι κίνδυνοι ήταν από έξω. Ένιωθα ότι οι κίνδυνοι ήταν μέσα στην Ομόνοια και προσπαθούσα να την καλύψω εσωτερικά αλλά ήταν από έξω. Ναι σε κάποιο σημείο έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι αλλά υπάρχουν ακόμα».

Για το πώς βλέπει τη φετινή Ομόνοια και ποιοι οι στόχοι της: «Ναι, μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό φέτος. Σίγουρα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά νομίζω η Ομόνοια είναι έτοιμη με τον κόσμο της, τους παίχτες που έχουμε και την τεχνική ηγεσία να πρωταγωνιστήσει και να πάρει πρωτάθλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μας έδειξαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο αλλά νομίζω τώρα με τα διοικητικά πίσω μας είμαστε πιο έτοιμοι φέτος να πρωταγωνιστήσουμε».

Για τα συμβόλαια που λήγουν κι αν έχουν κατά νου να προβούν σε ενέργειες: «Είναι κάτι που θα αποφασίσει η τεχνική ηγεσία. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό αλλά σίγουρα τελειώνουν πολλά συμβόλαια, θα αποφασίσουν οι ειδικοί ποιους θέλουν να συνεχίσουν και ποιοι θέλουν να αποχωρήσουν. Σαν φιλοσοφία και στρατηγική θα αλλάξουμε το πώς βλέπουμε το ρόστερ. Με πιο νεαρούς, ικανούς παίχτες με προοπτική να πουληθούν και να φέρουν παραπάνω έσοδα στην Ομόνοια».

Για το όραμά του μετά τη συμφωνία και τι να περιμένει ο κόσμος: «Όπως είπα το όραμα είναι να κτίσουμε εντός κι εκτός της Ομόνοιας έναν σύλλογο που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Κύπρο και να μπορεί να έχει μία πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη. Χωρίς να λέμε πού είναι ο πήχης, αυτό είναι και μέσω αυτού να κτίσουμε αυτά που χρειάζονται για να γίνει αυτό το όραμα, αυτός ο στόχος πιο εφικτός. Αυτό είναι που θέλω να κάνω για την Ομόνοια, αυτό είναι που νομίζω μπορούμε να κάνουμε για την Ομόνοια. Ευχαριστώ τον κόσμο που έρχεται και μας βοηθά στα παιχνίδια. Ναι ήταν φοβερός ο αριθμός με την Καμπάλα. Πάντα έρχεται ο κόσμος να βοηθήσει όταν βλέπει πως υπάρχει προοπτική να πάμε καλά και τον ευχαριστούμε για αυτό, να συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ομόνοια, να βοηθά τους παίχτες. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που είχαμε πέρσι ήταν η ψυχολογία των παιχτών και το βλέπετε με κάποιους παίχτες πώς ήταν πέρσι και πώς έπαιξαν στα τελευταία παιχνίδια. Να μην τους απογοητεύει ο κόσμος, να μην χάνουν την ψυχολογία τους, να τους βοηθάμε όσο κακά παιχνίδια κι αν έχουν για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα επόμενα. Ο κόσμος της Ομόνοιας κάνει τη διαφορά στο γήπεδο».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Παπασταύρου:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές