Όσα είπε ο Γιάνσον στην παρουσίασή του: «Θα είμαι πολύ αυστηρός στο πώς θα κτίσουμε το ρόστερ» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε 29.6.2023
Όσα είπε ο Γιάνσον στην παρουσίασή του: «Θα είμαι πολύ αυστηρός στο πώς θα κτίσουμε το ρόστερ» - ΒΙΝΤΕΟ

Τον νέο της αθλητικό διευθυντή Γέσπερ Γιάνσον παρουσίασε η Ομόνοια σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σουηδός «συστήθηκε» στον κόσμο των πρασίνων ο άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα ανέφερε για την επιλογή του να έρθει στο τριφύλλι, το πλάνο του, τον προγραμματισμό και όχι μόνο.

Δημήτρης Γρηγόρη:

«Γέσπερ Γιάνσον, ο νέος αθλητικός διευθυντής με συμβόλαιο τριών χρόνων. Ψάχναμε καιρό το άτομο για την πλήρωση της τόσο σημαντικής θέσης. Καταλήξαμε στον Γέσπερ Γιάνσον. Έχει αποδείξει τη δουλειά του με την πολύ πετυχημένη του παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Μέτρησε και ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του. Είναι ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα φροντίζει ότι ακολουθείται η φιλοσοφία της Ομόνοιας, πρωταθλητισμός, ευρωπαϊκή παρουσία, επιθετικό ποδόσφαιρο, αποδοτική λειτουργία ως οργανισμός και πρωτότυπη ακαδημία. Τον καλωσορίζουμε, καλή επιτυχία».

Γέσπερ Γιάνσον:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, είναι μεγάλη πρόκληση, δούλεψα πολλά χρόνια στο σκανδιναβικό ποδόσφαιρο, παρόμοιο επίπεδο. Ευχόμουν να δουλέψω νότια στην Ευρώπη και τώρα ήρθα πολύ νότια, είναι συναρπαστικό. Η Ομόνοια επικοινώνησε μαζί μου, μου εξήγησαν τη στρατηγική τους και τους στόχους τους, είναι ιδανική ομάδα για μένα, η φιλοδοξία, η προοπτική, η ιστορία της ομάδας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω και να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί».

Τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του: «Να νικάμε αγώνες και να κερδίζουμε τίτλους. Μετά, να μην το πετύχουμε μια φορά αλλά συνεχώς. Πιστεύω πάντα είμαι αυστηρός με τη στρατηγική μου, το πώς κτίζω την ομάδα, τους νεαρούς, σε συνδυασμό με εμπειρία. Να αναπτύξουμε παίκτες, να μεγαλώσουμε την ομάδα και να μείνει σε ψηλό επίπεδο. Πολλές ομάδες ανεβαίνουν, κατακτούν πρωταθλήματα και μετά καταρρέουν. Είναι σημαντικό να είσαι πειθαρχημένος και να δουλεύεις μακροπρόθεσμα. Έτσι δούλευα σε προηγούμενες ομάδες μου που ήταν αντίστοιχα μεγέθη και σε παρόμοιο επίπεδο πρωταθλήματος. Πιστεύω επίσης ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές για ομάδες όπως η Ομόνοια. Με το πώς θα κτίσουμε το ρόστερ θα είμαι πολύ αυστηρός».

Για την ανάμειξή του στην ακαδημία: «Αυτό εννοούσα για τη στρατηγική, ότι θα είμαι αυστηρός με την ομάδα. Η ισορροπία σε κάθε θέση είναι πολύ σημαντική, πρέπει να έχουν ευκαιρίες οι νεαροί. Η πρώτη εντύπωση που είχα, εντυπωσιάστηκα με τους νεαρούς Κύπριους. Αυτό που είμαι περήφανος από τις προηγούμενες δουλειές μου είναι ότι πετύχαμε τον στόχο να βάλουμε νεαρούς στην πρώτη ομάδα και να τους αναπτύξουμε. Έτσι έχω ξεκάθαρες ιδέες για αυτό που ρωτάτε, το κλειδί είναι να έχουμε την ισορροπία στην πρώτη ομάδα και οι νεαροί να έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από την ομάδα. Παίχτες και προπονητές φεύγουν, ακόμη και οι αθλητικοί διευθυντές αν και οι αθλητικοί διευθυντές πρέπει να δουλεύουν πιο μακροπρόθεσμα».

Για τον Αυγουστή, τον Ταραπουλούζη και αν θα αποφασίζουν από κοινού: «Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις αυτές τις βδομάδες με τον κ. Ταραπουλούζη, είχαμε πολύ καλή επικοινωνία από την πρώτη μέρα με ίδιες αξίες και σκέψεις για το πώς θα κτίσουμε την Ομόνοια. Θα έχουμε διάλογο με τον προπονητή, θα ήταν ηλίθιο να πάρω παίκτες που δεν θέλει ο προπονητής. Όμως στην τελική οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον σύλλογο, στα οικονομικά πλαίσια που καθορίστηκαν. Είναι πολύ σημαντικό οι αποφάσεις να παίρνονται από την ομάδα και όχι από ένα άτομο».

Για το αν επηρέασε τη δουλειά του το διοικητικό θέμα και οι συζητήσεις που υπήρχαν: «Το γνώριζα από την προηγούμενη φορά που ήρθα για επαφές. Συνεχίσαμε κανονικά, δεν επηρεαστήκαμε. Είμαι συνηθισμένος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχει πολιτική, συναισθήματα. Μείναμε συγκεντρωμένοι στον ρόλο μας και αυτό που έχουμε να κάνουμε. Έχω πολλά άλλα πράγματα να σκεφτώ».

Για το ότι σύντομα έρχονται τα ευρωπαϊκά κι αν υπάρχουν νέα για τον προγραμματισμό: «Είναι δύσκολο επειδή παίζουμε προκριματικά σύντομα, κανονικά θα ήθελα να γνωρίσω περισσότερο την ομάδα, το ρόστερ, όλους τους παίχτες πριν πάρω αποφάσεις αλλά οι αγώνες είναι σύντομα έτσι είμαστε πολύ ενεργοί αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Πρέπει να εμπιστευτώ το τμήμα σκάουτινγκ και να μιλήσω πολύ με τον προπονητή, είναι άλλο να βλέπεις σε βίντεο τους παίκτες κι άλλο να τους μάθεις από κοντά. Να περιμένετε κάποιες μεταγραφές σύντομα».

Ποιους παράγοντες λαμβάνει υπόψη για να κάνει μεταγραφή: «Το κύριο είναι, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Ένας καλός παίχτης σε μια ομάδα μπορεί να μην είναι τόσο καλός και στην άλλη να είναι. Είναι και η δομή της ομάδας. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι να κρατάς σημειώσεις. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίχτες σε όλο τον κόσμο. Ένας πολύ καλός παίχτης μπορεί να μην ταιριάζει στην ομάδα σου. Το δύσκολο για εμένα τώρα είναι ότι δεν ξέρω καλά τους παίχτες. Πολύ σημαντικό για μένα είναι η προσωπικότητα του παίχτη. Δεν θέλω να έρχεται κάποιος για τον ήλιο, τις διακοπές. Θέλουμε να αναπτύξουμε παίχτες. Η προσωπικότητα είναι το πρώτο. Κάποτε θα θέλουμε γρήγορους ακραίους, κάποτε ηγέτες στην άμυνα, αυτά είναι δεδομένο αλλά η προσωπικότητα είναι το πρώτο που πρέπει να βρεις. Στατιστικά βρίσκεις παντού, πόσο γρήγορος είναι ο καθένας, τις πάσες του, αλλά η προσωπικότητα είναι το πιο δύσκολο να μάθεις. Δεν με νοιάζει αν ο παίχτης έπαιξε σε μικρή ή μεγάλη ομάδα. Είναι πρόκληση να βρεις παίχτες από μικρότερα πρωταθλήματα και να τους αναπτύξεις».

Για τους κύριους του στόχους κι αν στοχεύει σε απόκτηση νεαρών παιχτών για να τους πουλήσει: «Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι περίπου 20ό στην Ευρώπη. Είναι λογικό να θέλουμε παίχτες με φιλοδοξία, να τους αναπτύξουμε και να τους πουλήσουμε σε καλύτερα πρωταθλήματα. Κάτι που ξέχασα να πω πριν είναι πως είναι πολύ σημαντικό το εσωτερικό σκάουτινγκ, στην ακαδημία μας και το πρωτάθλημα μας. Αυτή είναι μια αποστολή που έχω και η διοίκηση συμφωνεί. Κύριος στόχος μου στην ομάδα είναι να αναπτύξω παίχτες και να κερδίσουμε τίτλους. Είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό, σίγουρα η κυριότερη φιλοδοξία είναι οι τίτλοι».

Για τον Εράκοβιτς: «Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, κάποτε πριν το ξέρουμε εμείς. Ο Εράκοβιτς είναι στον δρόμο για εδώ, θα έχει ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα. Είναι παράδειγμα παίχτη που έρχεται από μικρότερο πρωτάθλημα για να αναπτυχθεί εδώ. Στα 23 δεν είναι και νεαρός, είναι σε μια καλή ηλικία κι είναι καλό βήμα για να αναπτυχθεί».

Για τα δημοσιεύματα ότι θα συνεχίσει σύμβουλος στη Χάμαρμπι μέχρι τον Αύγουστο: «Είχα παραιτηθεί πριν το ενδιαφέρον στην Ομόνοια, σκεφτόμουν να κάνω διάλειμμα και διακοπές, αλλά ήρθαν αλλιώς τα πράγματα. Φυσικά έχω πολύ καλή σχέση με τη Χάμαρμπι, αν έχουν απορίες ή χρειάζονται τη συμβουλή μου ναι, αλλά η πλήρης προσοχή μου είναι στην Ομόνοια, δεν υπάρχει ερώτημα για αυτό. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι σχέσεις και όταν παραιτήθηκα έφυγα με πολύ καλές σχέσεις με τη Χάμαρμπι».

Για το ότι ο πρόεδρος μίλησε για μεταγραφή από το πάνω ράφι και ποια στοιχεία που θεωρεί πως πρέπει να έχουν οι παίχτες της Ομόνοιας: «Ναι, είναι αλήθεια, είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε αρκετές μεταγραφές μάλιστα. Αυτό που ψάχνουμε είναι ταχύτητα, ισορροπία στο ρόστερ όπως είπα πριν σε ό,τι αφορά τις ηλικίες, να δίνουμε στον προπονητή διάφορες επιλογές σε όλες τις θέσεις. Έχουμε 16 διεθνείς, στα μάτια μου ήδη έχουμε πολύ καλή ομάδα, με 16 διεθνείς σημαίνει ότι πέντε διεθνείς θα πρέπει να μένουν στον πάγκο, είναι εκπληκτικό. Πρέπει να δυναμώσουμε την ομάδα σε διάφορες θέσεις».

Τι γνώριζε για την Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο πριν του γίνει η πρόταση: «Ήξερα την Ομόνοια. Κατά κάποιον τρόπο ήμουν σε παρόμοια ομάδα, τη Χάραμπι. Ίδια χρώματα, παρόμοια εμπλοκή των οπαδών. Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές ομάδες πήγαιναν καλά στην Ευρώπη, καλύτερα από τις σουηδικές, είναι πιο πάνω στη βαθμολογία. Από απόσταση προσπαθούσα να μάθω γιατί. Είδα ότι έρχονται αρκετά καλοί παίχτες στην Κύπρο. Τέσσερις παίχτες που είχα, Κατσανίκλιτς, Τάνκοβιτς, Καλίλι, Μπένγκτσον, ήρθαν πέρσι από τη Σουηδία στην Κύπρο και τους παρακολουθούσα».

Για Σεμέδο και Νταμπό που γράφτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον: «Ο Σεμέδο έχει συμβόλαιο, είναι ενδιαφέρον παίχτης, η ομάδα είναι σε επαφές μαζί του. Δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές