Δεν «μάσησε» και την άξιζε

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 28.4.2023
Δεν «μάσησε» και την άξιζε
Η Ομόνοια με τις εμπνεύσεις του Αυγουστή έχει ακόμη... ευρωπαϊκό σφυγμό

Εκστασιασμός, ανακούφιση, χαμόγελα και… δικαίωση. Αυτά είναι κάποια από τα συναισθήματα που έφερε στις τάξεις της Ομόνοιας η μεγαλειώδης πρόκριση επί της Πάφου και η είσοδος στον τελικό κυπέλλου όπου την Τετάρτη 24 Μαΐου (ορίστηκε επίσημα από την ΚΟΠ) θα ψάξει το 16ο της τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΛ. Και αυτό γιατί ήρθε με ανατροπή απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα που φέτος έδειχνε πιο αποφασισμένη από ποτέ. Όμως, δεν «μάσησε» ούτε όταν ο αντίπαλος μπήκε σε θέση οδηγού.

Το τελικό σφύριγμα του Ιταλού ρεφ έφερε… σεισμό από κραυγές και βεγγαλικά και η ανακούφιση στα πρόσωπα όλων στο πράσινο στρατόπεδο ήταν εμφανής. Άλλωστε η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν και είναι ο μοναδικός τρόπος να σώσει τη χρονιά. Έμεινε λοιπόν ακόμη ένα βήμα για τη διατήρηση του στέμματος. Αυτό που θα δώσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε μία βραδιά που ο κόσμος της έδωσε ρεσιτάλ και έσπρωξε τους παίκτες του Αυγουστή σε μία ανεπανάληπτη ανατροπή. Ήταν πραγματικά έξτρα παίκτης και το απέδειξε, ειδικά μετά το 2-1 όταν πίεσε ο αντίπαλος. Ήταν τόση η δύναμη που έδωσε στους παίκτες που κράτησαν το προβάδισμα και το διεύρυναν.

Η αλλαγή προπονητή τον περασμένο Φεβρουάριο έπιασε… τόπο και η διοίκηση δικαιώνεται για την επιλογή της. Όμως, φυσικά, έχει τις ευθύνες της για τις προηγούμενες επιλογές που έφερε και την κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα που για αυτήν ασφαλώς δεν ευθύνεται η τωρινή τεχνική ηγεσία.

«Υπεύθυνος» και ο Αυγουστή

Στάθηκε και στην τύχη ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά τη μεγάλη πρόκριση. Σαφώς και έπαιξε τον ρόλο της, όμως είναι και αυτός «υπεύθυνος» για το γεγονός ότι η Ομόνοια βρίσκεται στον τελικό. Στην αναμέτρηση με την Πάφος FC, οι εμπνεύσεις του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να έρθει η πρόκριση. Ο Παπουλής που πέρασε ως αλλαγή, με μία εξαιρετική κούρσα κέρδισε το κόρνερ από το οποίο ο Κασάμα, που επίσης είχε κληθεί από τον πάγκο, έκανε το 2-1. Ακόμη ένας παίκτης που πέρασε αλλαγή έμελλε να «σκοτώσει» πρόωρα την αναμέτρηση. Σαν το «άγγιγμα του μίδα».

Ο Κύπριος τεχνικός, όταν αναλάμβανε αυτή την αποστολή τον περασμένο Μάρτιο, ήξερε πως δεν θα ήταν εύκολο το έργο του. Και οι προκρίσεις με διπλούς αγώνες επί ΑΠΟΕΛ και Πάφου, ασφαλώς και του δίνουν πόντους… παραμονής. Όχι γιατί έχει συμβόλαιο ακόμη για έναν χρόνο, αλλά γιατί υπό τις οδηγίες του η Ομόνοια διεκδικεί ένα τρόπαιο και συνάμα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χωρίς άγχος και πίεση αλλά με… αυτοπεποίθηση κοιτάει πλέον την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ. Σε μία αναμέτρηση που οι επιλογές είναι αυξημένες μιας και επιστρέφουν από τιμωρία οι Κούσουλος και Μπέζους. Το γόητρο είναι πάντα ένα σημαντικό κίνητρο και έτσι οι πράσινοι θα προσπαθήσουν φέτος να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές