Σήκωσε κεφάλι και βάζει πλώρη για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η Ομόνοια!

Δημοσιεύθηκε 18.8.2022
Σήκωσε κεφάλι και βάζει πλώρη για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η Ομόνοια!

Έκλεισε στόματα με το… καλημέρα! Η Ομόνοια επικράτησε 2-0 της Γάνδης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πράσινοι πήραν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ (20:00) και μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ, έδειξε πως μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το «τριφύλλι» δεν έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Μπορεί ο Λένον να διάβασε εξαιρετικά τον αντίπαλο και το πλάνο του να λειτούργησε, όμως η Γάνδη σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμηθεί αλλά και η Ομόνοια καλείται να βελτιωθεί. Τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Υπήρξαν στιγμές που σημειώθηκαν ατομικά λάθη και ο Φαμπιάνο ήταν αυτός που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Όσον αφορά στον επαναληπτικό, οι πράσινοι δεν θα είναι μόνοι. Το 2-0 δίνει μαξιλαράκι και μπροστά σε ένα γεμάτο ΓΣΠ η ομάδα της πρωτεύουσας θα επιχειρήσει να κλειδώσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Υπενθυμίζουμε πως οι όμιλοι του Κόνφερενς Λιγκ είναι ήδη εξασφαλισμένοι.

Το ματς…

Οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, με υπομονή και ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Λένον. Έκλεισαν τους χώρους, εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των γηπεδούχων και στο 19’ βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση πλαγίου, ο Χαραλάμπους μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ που κόντραρε, έβαλε την Ομόνοια σε θέση οδηγού. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, η Γάνδη δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Βέλγοι μπήκαν με στόχο να πάρουν κάτι καλό από το παιχνίδι. Βρήκαν όμως μπροστά τους τόσο το δοκάρι (η κεφαλιά του Κάιπερς σταμάτησε στην οριζόντια δοκό), ενώ ο Φαμπιάνο ήταν και πάλι «κέρβερος». Σε δύο περιπτώσεις, ο Βραζιλιάνος κίπερ σταμάτησε δύο τετ-α-τετ με εξαιρετική ενέργεια. Η Ομόνοια όμως αφού στάθηκε στο ύψος της, κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ της με σουτ του Μπάρκερ ο οποίος ευστόχησε δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Η εξέλιξη του αγώνα…

90'+3 Τέλος του αγώνα.

90' Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος. Πιέζει πολύ η Γάνδη.

80' Νέα απόκρουση από τον Φαμπιάνο σε πολύ κοντινό πλασέ του Χονγκ.

76' ΓΚΟΛ, 2-0 η Ομόνοια με τον Μπάρκερ ο οποίος με εύστοχο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

73' Καλή στιγμή για την Ομόνοια με οργανωμένη επίθεση, άστοχο πλασέ του Μπέζους.

68' Τεράστια φάση για τη Γάνδη. Απέκρουσε με τα πόδια κοντινό πλασέ.

65' Άστοχο σουτ του Παναγιώτου ενώ είχε καλύτερες επιλογές ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

55' Κεφαλιά του Κάιπερς, στο δοκάρι του Φαμπιάνο η μπάλα!

55' Βάζει πίεση η Γάνδη στο δεύτερο μέρος, έχει βελτιώσει την εικόνα της όμως η Ομόνοια καταφέρνει να ελέγχει το παιχνίδι.

49' Δεν πρόλαβε για το πλασέ ο ανενόχλητος Χονγκ και χάθηκε ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45' Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

42' Πρώτη καλή στιγμή για τη Γάνδη. Φαλτσαριστό σουτ από τον Χάουγκε, έδιωξε δύσκολα ο Φαμπιάνο.

40' Άστοχο σουτ από τον Χάουγκε.

37' Συνεχίζει να μην είναι καλός ο ρυθός της ανεμέτρησης ωστόσο η Ομόνοια έχει τον έλεγχο και την κατοχή.

29' Επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Μάθιους έδιωξε σε κόρνερ.

27' Συνδυάστηκαν εξαιρετικά οι παίχτες της Ομόνοιας, ο Μπρούνο έδωσε στον Μιξ που πλάσαρε όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

26' Aπευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λέτσιακς, απέκρουσε εύκολα ο Ρόεφ.

19' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Εξαιρετική ενέργεια του Χαραλάμπους, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ του κόντραρε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

19' Κεφαλιά του Μάθιους, ο Κακουλλής δεν πρόλαβε για την προβολή και χάθηκε καλή ευκαιρία.

13' Συρτό σουτ του Χιούλσανκερ, έξω η μπάλα χωρίς να ανησυχήσει ο Φαμπιάνο.

11' Κακός ο ρυθμός στο παιχνίδι σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές και δεν σημειώνεται κάποια ευκαιρία.

6' Σουτ του Μπρούνο, στα σώματα η μπάλα. Πρώτη προϋπόθεση για τους πράσινους.

1' Έναρξη του αγώνα.

Γάνδη (Χάιν Βανχάεζενμπρουκ): Ρόεφ, Μόντες, Νγκαντό, Τονουραρίγκα, Όλσεν, Φορτούνα (46′ Οφόε), Κουμς, Χονγκ, Χιούλσανκερ, Χάουγκε (63′ Ντεπόιτρε), Κάιπερς.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Λέτσιακς, Μάθιους, Μίλετιτς, Γιούστε, Παναγιώτου, Μιξ (71' Μπέζους), Χαραλάμπους (74' Παπουλής), Μπασιρού, Μπρούνο (74' Μπάρκερ), Κακουλλής (86' Μάταβζ).

Σκόρερ: - / 19' Χαραλάμπους, 76' Μπάρκερ

Κίτρινες: - / 59' Χαραλάμπους, 62' Mίλετιτς, 68' Κακουλλής, 84' Φαμπιάνο

Αποβολές: - / -

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές