Με Νινγκά, με ανατροπή και με το δεξί η Ανόρθωση!

Δημοσιεύθηκε 27.8.2022
Με Νινγκά, με ανατροπή και με το δεξί η Ανόρθωση!

Τα βρήκε σκούρα στη Λευκωσία η Ανόρθωση όμως κατάφερε να κάνει ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα! Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ για την πρεμιέρα έπειτα από ανατροπή και με πρωταγωνιστή τον Κασιμίρ Νινγκά ο οποίος σκόραρε και τα δύο της γκολ!

Η ομάδα της Αμμοχώστου μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις, βρέθηκε να χάνει στην εκπνοή του, όταν στο 45' ο Ντεσιρέ άνοιξε το σκορ για τους μαυροπράσινους. Η «Κυρία» ανέβασε στροφές στην επανάληψη με στόχο να γυρίσει το ματς και τα κατάφερε με δράστη τον άσο από το Τσαντ, ο οποίος σκόραρε στο 56' και το 73' φέρνοντας «τούμπα» το ματς και δίνοντας στην Ανόρθωση τους πρώτους της τρεις βαθμούς.

Συγκλονιστική υποστήριξη από τον κόσμο της είχε η Ανόρθωση με τους κυανόλευκους οπαδούς σχεδόν να γεμίζουν την ανατολική εξέδρα και να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα με πρωτεργάτες τους οργανωμένους.

Το επίσημο ντεμπούτο τους, πέραν από τους προπονητές Μίλανιτς και Πετράκη, έκαναν για τον Ολυμπιακό οι Τσαρλς, Ιωάννου, Καρτασιάν, Μπάρτι, Ντεσιρέ, (βασικοί), Ντουράνσκι, Καπαρτής (αλλαγή) και για την Ανόρθωση οι Μπαϊσίνιο, Πάντσεον, Εμπραλίτζε, Φερέιρα, Νινγκά (βασικοί), Γουαρίς, Σάμπο, Αντωνίου (αλλαγή).

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την κατοχή και μετά το δεκάλεπτο έφτιαξε τις πρώτες της φάσεις, με κορυφαία το σουτ του Εμπραλίτζε στο 19'. Ο Ολυμπιακός, που μέχρι εκείνη την ώρα περίμενε πίσω τους κυανόλευκους, «ξεθάρρεψε» μετά τα μέσα του ημιχρόνου, κι αφότου στο 44' έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Ντεσιρέ, στο επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον ίδιο παίκτη: μετά από μπαλιά στην περιοχή και διώξιμο του Λόρια, ο Φερέιρα έκανε λάθος και δεν απομάκρυνε, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Αϊτινός που με σουτ έκανε το 1-0.

Όπως αναμενόταν η «Κυρία» μπήκε στο β' μέρος με πρόθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ ισοφάρισης και το βρήκε στο 56' με τον Νιγνκά, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Τσαρλς που βγήκε από την εστία του κι αυτή κύλησε προς το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αφρικανός είχε άλλες δύο φάσεις στο επόμενο τρίλεπτο για να διπλασιάσει τα γκολ του και να ολοκληρώσει την ανατροπή κι εντέλει τα κατάφερε στο 73'! Μετά από μακρινή μπαλιά του Κορέια για τον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Νινγκά ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

94' Σουτ του Καπαρτή, έξω.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

88' Αλλαγές για την Ανόρθωση, ο Σάμπο στη θέση του Πάντσεον και ο Αντωνίου στη θέση του Εμπραλίτζε.

86' Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδούλου, μαζεύει χωρίς πρόβλημα ο Λόρια.

79' Αλλαγές για τον Ολυμπιακό, Καπαρτής αντί Πεχλιβάνη, Χριστοδούλου αντί Καρτασιάν και Ντουράνσκι αντί Ευτυχίδη.

73' ΓΚΟΛ, 2-1 η Ανόρθωση με τον Νινγκά! Ο Ουάρντα υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά του Κορέια, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Νινγκά που με δυνατό σουτ γύρισε το ματς!

67' Αλλαγή για την Ανόρθωση, Γουαρίς αντί Φερέιρα.

66' Κίτρινη κάρτα στον Καρτασιάν.

59' Κεφαλιά του Νινγκά, λίγο έξω.

58' Σουτ του Νινγκά από το ύψος της περιοχής και σε πλάγια θέση, ψηλά έξω.

56' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Ανόρθωση με τον Νινγκά! O Tσαρλς βγήκε μέχρι τα όρια της περιοχής του και ο Αφρικανός πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα η οποία κύλησε... βασανιστικά, κτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα!

55' Κεφαλιά του Κορέα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φερέιρα, δεν βρίσκει στόχο.

54' Κίτρινη κάρτα στον Νάνι.

52' Γέμισμα του Αμπαρτζουμιάν, δεν μπόρεσε ο Φερέιρα να σουτάρει με τη μία, ακολούθως η μπάλα κόντραρε, κόρνερ.

Δεύτερο ημίχρονο

45' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Ολυμπιακός με τον Ντεσιρέ! Μετά από γύρισμα του Σάλι από δεξιά και απόκρουση του Λόρια, ο Φερέιρα δεν έδιωξε κι ο Ντεσιρέ με σουτ νίκησε τον Γεωργιανό.

44' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με σουτ του Ντεσιρέ, πέφτει στην κλειστή του γωνία και διώχνει σε κόρνερ ο Λόρια.

37' Κίτρινη κάρτα στον Μπαϊσίνιο.

30' Σουτ του Πεχλιβάνη, πάνω από τα δοκάρια. Πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό.

25' Πάει να απειλήσει ο Ολυμπιακός με τον Σάλι, έκανε το επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

24' Σουτ του Νινγκά εκτός περιοχής, έξω.

19' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Ουάρντα να κλέβει, να δίνει στον Εμπραλίτζε, αυτός σούταρε, απέκρουσε ο Τσαρλς.

12' Μακρινό συρτό σουτ του Πάντσεον, κόντραρε, κόρνερ.

11' Εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα, κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν, πολύ άστοχη.

9' Κίτρινη κάρτα στον Μουκτάρη.

-Η Ανόρθωση έχει την κατοχή, ο Ολυμπιακός περιμένει πίσω, καμία φάση στο πρώτο πεντάλεπτο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσαρλς, Κυριάκου, Μπάρτι, Μουκτάρης, Καρτασιάν (79' Χριστοδούλου), Ιωάννου, Ευτυχίδης (79' Ντουράνσκι), Νάνι, Σάλι, Πεχλιβάνης (79' Καπαρτής), Ντεσιρέ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Nτάρκο Μίλανιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Κορέα, Κορέια, Αρτυματάς, Πάντσεον (88' Σάμπο), Εμπραλίτζε (88' Αντωνίου), Φερέιρα (67' Γουαρίς), Ουάρντα, Νινγκά.

ΣΚΟΡΕΡ: 45' Ντεσιρέ / 56' Νινγκά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9' Μουκτάρης, 54' Νάνι, 65' Καρτασιάν / 37' Μπαϊσίνιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Doveri Daniele

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου