Ο Αντετοκούνμπο έχει το καλύτερο PER στην ιστορία του ΝΒΑ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 4.3.2022
Ο Αντετοκούνμπο έχει το καλύτερο PER στην ιστορία του ΝΒΑ

Εξωπραγματική ατομική χρονιά διανύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο δις πολυτιμότερος παίκτης της Λίγκας έχει κερδίσει κάθε λογής επίτευγμα και τα ρεκόρ αποτελούν για εκείνο.. πρωινό!


Φέτος ο ηγέτης των πρωταθλητών Μπακς έχει PER 32.20, επίδοση που τον καθιστά πρώτο στα χρονικά του ΝΒΑ!

Τι σημαίνει PER; Ουσιαστικά συγκεντρώνει πληροφορίες όπως βολές, σουτ εντός πεδιάς, τρίποντα, ασίστ, ριμπάουντ, τάπες και κλεψίματα ενώ προσθέτει αρνητικά σαν τα προσωπικά φάουλ, τα λάθη και τα χαμένα σουτ και τα προσαρμόζει η συγκεκριμένη φόρμουλα ως ένα στατιστικό. Επί της ουσίας επιδιώκει να αξιολογήσει τον αθλητή ανά αγωνιστικό λεπτό σε συνδυασμό με την αγωνιστική «ταχύτητα» της ομάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ανήκει στη φετινή σεζόν, στον Νίκολα Γιόκιτς, με τον σέντερ των Νάγκετς να έχει 31,97 στο PER.

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης έχει επηρεάσει τόσο το άθλημα, που βρίσκεται κιόλας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας τη σεζόν 2019-20 με 31,86 και στη 17η με 30.89 τη σεζόν 2018-19, τις χρονιές δηλαδή που αναδείχθηκε MVP.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ