Όχι «looser», αλλά από τις πιο πετυχημένες η ΑΕΚ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 9.6.2024
Όχι «looser», αλλά από τις πιο πετυχημένες η ΑΕΚ

Δεν άρεσε σε κάποιους φίλους της ΑΕΚ Λάρνακας ο χαρακτηρισμός «looser» που αποδώσαμε στην ομάδα τους σε σχόλιό μας στην έκδοση της προηγούμενης Κυριακής, 2 Ioυνίου (δείτε ΕΔΩ). Ο χαρακτηρισμός «looser» δόθηκε εξαιτίας της απώλειας του πρωταθλήματος σε ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα και του κυπέλλου σε τελικούς καλαθόσφαιρας και φούτσαλ. Θα πρέπει, όμως, να διευκρινίσουμε ότι η λέξη «looser» αφορούσε μόνο την αγωνιστική περίοδο 2023-24, κατά την οποία, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι η ΑΕΚ έχασε στις λεπτομέρειες αρκετούς τίτλους σε διάφορα αθλήματα. Σίγουρα, η συγκεκριμένη λέξη δεν αντικατοπτρίζει την πορεία και τις διακρίσεις που έχει πετύχει η ομάδα την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, για πολλούς η ΑΕΚ Λάρνακας θεωρείται η πιο σταθερή ομάδα της τελευταίας δεκαετίας στο κυπριακό πρωτάθλημα, αφού η χειρότερη θέση που τερμάτισε ήταν η 5η. Πέντε φορές (!) ήταν δευτεραθλήτρια, μία φορά πήρε στην 3η θέση και μία φορά την 4η. Επίσης, η ΑΕΚ έκανε περήφανη όλη την Κύπρο με την εκπληκτική της περσινή πορεία μέχρι τους «16» του Conference, που θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία κυπριακής ομάδας ever.

Από το 2018 και μετέπειτα, εκτός από την κατάκτηση του κυπέλλου εκείνης της χρονιάς, η ΑΕΚ έχει αγωνιστεί δύο φορές σε ομίλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες κυπριακές ομάδες της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, με ένα γήπεδο στολίδι, με μια σταθερή και σοβαρή διοίκηση και με έναν κόσμο που ολοένα και αυξάνεται.

Το «looser», φίλοι μου, ήταν μονάχα για τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι όπως εξελίχθηκε η σεζόν 2023-34, άφησε πικρή γεύση στους Λαρνακείς φιλάθλους με την απώλεια όλων αυτών των τίτλων. Και κάτι τελευταίο: όταν θεωρείσαι μεγάλη ομάδα (και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα), θα πρέπει να συνηθίσεις στην αυστηρή κριτική.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!