Παύλος Κοντίδης, ένα υπόδειγμα αθλητή με σπουδαίο ήθος, και κυρίως ανθρωπιά...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 11.2.2024
Παύλος Κοντίδης, ένα υπόδειγμα αθλητή με σπουδαίο ήθος, και κυρίως ανθρωπιά...

Είχα ξεκινήσει να γράφω αυτό το άρθρο προτού ο Παύλος Κοντίδης αναδειχθεί από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου αθλητής της χρονιάς για 9η φορά στη λαμπερή καριέρα του, κάτι ασφαλώς που αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα. Αφορμή στάθηκε η διοργάνωσε Gala Dinner την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό. Και δεν ήταν μια εκδήλωση για να τραβήξει τα φώτα πάνω του. Δεν το έχει ανάγκη και το απέδειξε χρόνια τώρα. Το κάνει άλλωστε με τις σπουδαίες επιδόσεις του εδώ και σχεδόν μία 15ετία.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να ενισχύσει οικονομικά, και όχι μόνο, νεαρούς συναθλητές του στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας, όπως οι επίσημές του φανέλες από τους τέσσερις προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πανί με το οποίο κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022. Και μέσω του προγράμματος #TowardsTokyo και τώρα #TowardsParis βοηθάει όλο και περισσότερους συναθλητές του. Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων του Κοντίδη μέσω του pksailingshop.com καταλήγουν σε εκείνο το ταμείο όπως και από άλλες δράσεις του.

Και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά. Ότι δεν είναι απλώς ένας αθλητής που κάποια μέρα θα τον... ξεχάσουμε, όπως γίνεται συνήθως, και ειδικότερα το κράτος. Είναι ένα υπόδειγμα αθλητή με σπουδαίο ήθος και κυρίως ανθρωπιά. Που σπανίζει στις μέρες μας. Που ακόμα και μετά τις σπουδαίες επιτυχίες, με αποκορύφωμα το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου (2012), δεν καβάλησε το καλάμι. Βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας εδώ και πολλά χρόνια και θα μπορούσε κάλλιστα να απολαμβάνει τις δάφνες όσων πέτυχε. Ή να βάλει τα χρήματα στη δική του τσέπη. Δεν το πράττει όμως και οφείλουμε όχι μόνο να τον συγχαρούμε αλλά και να του υποκλιθούμε.

Ο Παύλος Κοντίδης ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που περνάνε οι συναθλητές του, ειδικά αυτοί των ατομικών αθλημάτων. Και προσπαθεί να σταθεί δίπλα τους παρά τον περιορισμένο του χρόνο. Και οφείλει η πολιτεία να βρεθεί στο πλευρό του αθλητισμού. Ναι μεν η έξτρα χορηγία 350.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για την προετοιμασία των αθλητών μας οι οποίοι διεκδικούν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως απαιτούνται κι άλλα, κυρίως σε υποδομές.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!