Ασυνήθιστη για τα κυπριακά δεδομένα η πορεία της ΑΕΚ Λάρνακας!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.2.2023
Ασυνήθιστη για τα κυπριακά δεδομένα η πορεία της ΑΕΚ Λάρνακας!

Το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με την Ντνίπρο ήταν το 37ο επίσημο φετινό για την ΑΕΚ Λάρνακας. Λαμβάνοντας, δε, υπόψη τα κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα, οι κιτρινοπράσινοι θα έπρεπε, έχοντας ως δεδομένο τον αριθμό αγώνων που ήδη έχουν παίξει, να είχαν τελειώσει από τώρα τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, αφού συνήθως κάθε περίοδο οι κυπριακές ομάδες Α΄ Κατηγορίας δίνουν από 32-36 παιχνίδια πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένου των πλέι οφ), ανάλογα και με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία.

Το γεγονός ότι έχουν παίξει μέχρι σήμερα 13 ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχουν βάσιμες ελπίδες να προκριθούν στη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ και παράλληλα είναι πρώτοι (τουλάχιστον μέχρι την 24η αγωνιστική) στο πρωτάθλημα, αυτό φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει ο Χοσέ Λουίς Όλτρα με το επιτελείο του (γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κ.ά.) και οι ποδοσφαιριστές του από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα. Δεν είναι εύκολο, ούτε σύνηθες, ειδικά για κυπριακή ομάδα, να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και μάλιστα με τόση επιτυχία. Σε αυτά τα 13 ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ΑΕΚ έχει θετικό πρόσημο, αφού μετρά 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Οι τέσσερις από τις νίκες που έχει πετύχει είναι σε βάρος ομάδων της Ουκρανίας, τρεις σε βάρος της Ντνίπρο και μία σε βάρος της Ντιναμό Κιέβου. Ευχή όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων είναι το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των Λαρνακέων να έχει και συνέχεια. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ (και το ταμείο φυσικά) του συλλόγου που θα βγει κερδισμένο, είναι και το κυπριακό ποδόσφαιρο, που θα κερδίσει πολύτιμους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Και το ποδόσφαιρό μας έχει απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς αυτούς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!