Τρίποντο με Τσέποβιτς, πήρε ψυχολογία και... προβλήματα για τον «τελικό»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 9.4.2022
Τρίποντο με Τσέποβιτς, πήρε ψυχολογία και... προβλήματα για τον «τελικό»

Νίκη ψυχολογίας, η οποία ωστόσο της άφησε σημαντικά προβλήματα ενόψει του αγώνα της χρονιάς που έρχεται, πήρε η ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, επικρατώντας με 2-0 του Εθνικού στο Τσίρειο.


Παρά την έλλειψη κινήτρου, εν αντιθέσει με τους Αχνιώτες που «καίγονταν», οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι και «καθάρισαν» από νωρίς με δύο γκολ του Τσέποβιτς, στο 9' και το 12', από ασίστ των Σάντος και Μιλιντσεάνου αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν στη συνέχεια, είχαν τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.


Με την 11η της νίκη στη σεζόν και τέταρτη σε πέντε αγώνες στα πλέι οφ, η ΑΕΛ ανέβηκε στους 38 βαθμούς κι ανέβηκε στην πρώτη θέση του β' γκρουπ, ξεπερνώντας την Ομόνοια (36 με αγώνα λιγότερο) την οποία θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (13/4) στον επαναληπτικό προημιτελικό. Ενόψει του μεγάλου ματς, στους γαλαζοκίτρινους επικρατεί αγωνία για τους Τεϊσέιρα και Μιλιντσεάνου, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές έγιναν αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο (30'), μετά από προβλήματα που αποκόμισαν στον αστράγαλο και τη μέση αντίστοιχα.


Δυσάρεστα προέκυψαν και στον Εθνικό, πέραν της ήττας, καθώς έχασε πριν από το παιχνίδι τον Τιμ Χολ, ο οποίος είχε ατύχημα, δεχόμενος κτύπημα από διερχόμενο αυτοκίνητο κατεβαίνοντας από το λεωφορείο. Ο Λουξεμβούργιος στόπερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια του αγώνα επέστρεψε στο Τσίρειο με πατερίτσες, παρακολουθώντας το υπόλοιπο του ματς από τον πάγκο. Στους 20 βαθμούς διατηρήθηκε η ομάδα της Άχνας, μένοντας στο -5 από τη Δόξα (-9 από Ολυμπιακό) με τον ίδιο αριθμό αγώνων, καθώς η Δόξα παίζει τη Δευτέρα με την ΠΑΕΕΚ ενώ ο Εθνικός «χρωστά» το υπόλοιπο του διακοπέντα αγώνα με την Ομόνοια).


Ο αγώνας


Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΛ, σκοράροντας δύο γκολ στις πρώτες της δύο ευκαιρίες. Στο 9ο λεπτό και μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ριέρα στον Σάντος, ο Βραζιλιάνος έδωσε παράλληλα στον Τσέποβιτς ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα (12') ο Σέρβος σκόραρε ξανά, έπειτα από ασίστ πάρε-βάλε του Μιλιντσεάνου. Ο Εθνικός απείλησε τρεις φορές στη συνέχεια με τον Μάζουρεκ (14', 32', 44') όμως δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα του αναπτέρωνε τις ελπίδες στο δεύτερο ημίχρονο.


Οι Αχνιώτες, έχοντας και το σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο στο ματς, συνέχισαν να είναι και στην επανάληψη σχετικά πιο απειλητικοί, ψάχνοντας το τέρμα που θα τους έβαζε στη διεκδίκηση βαθμολογικού οφέλους και το «άγγιξαν» στο 60' με τον Μάριο Ηλία, ο οποίος όμως νικήθηκε δις από τον Μέγερι. Τίποτα ιδιαίτερο από εκεί και πέρα, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει και να μην καταγράφεται καμία άλλη σημαντική φάση μέχρι το φινάλε.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα


93' Κίτρινη κάρτα στον Άδωνη.

91' Αλλαγή για τον Εθνικό, Ντόλεζαλ αντί Ζάκπα.


85' Σουτ του Ελουντού, κόντραρε στον Ηλία.


-Πολύ πεσμένος ο ρυθμός του αγώνα και χωρίς φάσεις.


80' Κίτρινη στον Ελουντού.


78' Ελουντού και Κυπριανού αντί των Μάζουρεκ και Γκόρουπετς.


77' Κίτρινη κάρτα στον Ρέινολντς.


70' Αλλαγή για τον Εθνικό, ο Κουμής στη θέση του Άμπραχαμ


67' Κίτρινη κάρτα στον Περατικό.


65' Πλασέ του Τσέποβιτς, μαζεύει ο Χριστοδούλου.


62' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Μεντόγεβιτς αντί Φραντζή.


60' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό με κεφαλιά του Ηλία μετά από εκτέλεση φάουλ, αποκρούει ο Μέγερι, ο Κύπριος φορ πήγε να σκοράρει το ριμπάουντ, πρόλαβε κι απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά ο Ούγγρος.


54' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Μαζάν στη θέση του Έουλερ.


53' Σουτ του Ιωάννου, μαζεύει ο Μέγερι.


46' Ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Ριέρα, δεν μπορεί να σκοράρει.


46' Αλλαγή για τον Εθνικό, Μ. Ηλία αντί Πηλέα.


46' Aλλαγή για την ΑΕΛ, ο Αντωνίου αντικαθιστά τον Σάντος.


Δεύτερο ημίχρονο


45+3' Κίτρινη κάρτα στον Σάντος.


-Tρία λεπτά οι καθυστερήσεις.


44' Ευκαιρία για τον Εθνικό, ο Ριστέφσκι έβαλε σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Μάζουρεκ.


41' Απειλεί η ΑΕΛ, δεν πρόλαβε ο Τσέποβιτς την μπαλιά του Έουλερ.


39' Κίτρινη κάρτα στον Πηλέα.


32' Απειλεί με Μάζουρεκ ο Εθνικός, βγήκε και τον πρόλαβε σωτήρια ο Μέγερι.


30' Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την ΑΕΛ, Τεϊσέιρα και Μιλιντσεάνου δίνουν τη θέση τους σε Σωτηρίου και Τόρες.


-Τραυματίες Μιλιντσεάνου και Τεϊσέιρα, θα γίνουν αλλαγή.


14' Καλή ευκαιρία για τον Εθνικό με εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ, απέκρουσε ο Μέγερι.


-Άκρως αποτελεσματικοί οι Λεμεσιανοί, εκμεταλλεύτηκαν και τις δύο πρώτες τους φάσεις, με τον Τσέποβιτς να βρίσκεται στο σωστό σημείο ώστε να έχει... εύκολο έργο να σκοράρει.


12' ΓΚΟΛ, 2-0 η ΑΕΛ με τον Τσέποβιτς και πάλι! Ξανά στην κενή εστία σκόραρε ο Σέρβος έπειτα από γύρισμα του ΜΙλιντσεάνου από αριστερά!


-Επικυρώνεται το γκολ.


-Εξετάζεται η φάση από το VAR για οφσάιντ στην μπαλιά του Ριέρα στον Σάντος.


9' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΛ με τον Τσέποβιτς! Ο Ριέρα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Σάντος, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Σέρβος με προβολή στην κενή εστία άνοιξε το σκορ.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.


ΑΕΛ: Μέγερι, Σάντος (46' Αντωνίου), Τεϊσέιρα (30' Σωτηρίου), Ριστέφσκι, Ντάφερφελντ, Φραντζής (62' Μεντόγεβιτς), Ρέινολντς, Ριέρα, Έουλερ (54' Μαζάν), Τσέποβιτς, Μιλιντσεάνου (30' Τόρες)


ΕΘΝΙΚΟΣ: Χριστοδούλου, Γκόρουπετς (78' Κυπριανού), Άδωνη, Περατικός, Πηλέας (46' Μ. Ηλία), Άμπραχαμ (70' Κουμής), Χουντόμπιακ, Ιωάννου, Ζάκπα (91' Ντόλεζαλ), Μάζουρεκ (78' Ελουντού), Ντούρις.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+3' Σάντος, 77' Ρέινολντς / 39' Πηλέας, 67' Περατικός, 80' Ελουντού, 93' Άδωνη


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...