Ο παλαίμαχος που... «σφύριξε» στον Μαρινάκη για Κωστή και τα emails που αντάλλαξαν

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2019
Ο παλαίμαχος που... «σφύριξε» στον Μαρινάκη για Κωστή και τα emails που αντάλλαξαν
Τη σχετική αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος

Ο παλαίμαχος άσος της Νέας Σαλαμίνας και του Ολυμπιακού Πειραιώς, Κυριάκος Κουρέας, είναι αυτός που πρώτος προσέγγισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενημερώνοντας τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών για την ύπαρξη του Ιωάννη Κωστή και καλώντας την ελληνική ομάδα να «τσεκάρει» τον νεαρό.


Τη σχετική αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο Κουρέας σε δηλώσεις που παραχώρησε στο LarnakaSports, ενώ η ίδια ιστοσελίδα αποκάλυψε τα emails που αντάλλαξαν.


Διαβάστε όσα είπε ο Κουρέας και δείτε πιο κάτω τα emails:


«Είχα ενημερώσει τον Ολυμπιακό για τον Κωστή με διάφορα στοιχεία του παίκτη. Πόσα παιχνίδια έπαιξε, ότι ανακηρύχθηκε ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Και τους ενημέρωσα ότι είχε παίξει με την Εθνική κόντρα στην Σκωτία. Το παιχνίδι που έκανε την μεγάλη διαφορά ήταν αυτό με τη Ρωσία εκτός έδρας, που τον είδαν και τους άρεσε. Αμέσως μετά επικοινώνησαν μαζί μου και έψαχναν να επικοινωνήσουν με τον μάνατζερ του και εγώ τους παρέπεμψα στο σωματείο. Η πρώτη επαφή έγινε αρχές Ιουνίου».


Τι σας ώθησε να αποταθείτε στον Ολυμπιακό για τον Κωστή;


«Παρακολουθώ τον μικρό από τα 14-15 του χρόνια και τον πίστεψα. Είχα πει και σε Γενική Συνέλευση ότι πρέπει να δούμε τους νέους μας παίκτες γιατί κανείς δεν ήξερε τον μικρό πέραν από τον Τσούκα και προς τιμή του ο Τσούκας είχε πει ελάτε κοντά. Δεν περίμενα να τον δω στην πρώτη ομάδα. Έχουμε και άλλα ταλέντα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Μετά που έπαιξε με την Σκωτία για περίπου 25 λεπτά, μετά που είδαν και το ματς με την Ρωσία, την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο από τον Ολυμπιακό και ήθελαν να μπουν σε διαπραγματεύσεις. Τους έφερε σε επαφή με τον Θουκιδίδκη και τον Γιάννο (σ.σ. Χρυσοστόμου) και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις».


Εσείς μιλήσατε με τον ίδιο τον Μαρινάκη ή με άλλα άτομα του Ολυμπιακού;


«Η πρώτη επαφή ήταν με τον Μαρινάκη τηλεφωνικά και μέσω emails (η αλληλογραφία γινόταν μέσω του γιου του Μάριου). Μετά ο Μαρινάκης πήγε Αγγλία και στην Νότιγχαμ. Στις διαπραγματεύσεις αμφιβάλω αν έκατσε καθόλου γιατί έχει τους ανθρώπους του οι οποίοι τον ενημερώνουν. Η πρώτη-πρώτη επαφή ήταν με τον Μαρινάκη. Μετά μας έστειλε η γραμματέας του να την ενημερώσουμε με ποιους πρέπει να μιλήσει η ομάδα από τη Νέα Σαλαμίνα. Επίσης τους είπα ότι ο καταλληλότερος που μπορεί να δώσει πληροφορίες είναι Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών Γιώργος Τσούκας και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Είναι ο προπονητής του, έχει δυο χρόνια που δουλεύουν μαζί και απ' ότι άκουσα επικοινώνησαν μαζί του. Όταν άρχισαν κάποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις, εκεί είναι που φάνηκε πόσο ήθελαν τον ποδοσφαιριστή. Οι δικοί μας ήθελαν να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ομάδας και πολύ καλά έκαναν. Υπήρξαν τα πάνω και κάτω, διαφωνίες, αλλά υπήρχε τόση πολύ θέληση και από τις δυο πλευρές και στο τέλος φθάσαμε στις υπογραφές».


Δηλαδή αν δεν ήσασταν εσείς να κάνετε τις πρώτες επαφές μπορεί να μην γινόταν η μεταγραφή...


«Ήμουν ο πρώτος που το είχα αναφέρει στον Ολυμπιακό. Και με τον Λαΐφη περίπου έτσι έγινε... Ο Ολυμπιακός είχε στείλει τον Τάσο Μητρόπουλο στην Κύπρο και τον είδαν μαζί με τον Σταύρο Παπαδόπουλο να παρακολουθεί ένα παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ήδη είχα εγώ δώσει τις πληροφορίες. Εκεί που πείστηκα για τον Λαΐφη και έκανα τις κινήσεις ήταν ένα γκολ που σημείωσε με τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από 30-40 μέτρα. Σε μία βράβευση στο Ολυμπιακό Μέγαρο του είχα πει ότι θα έρχονταν να τον δουν από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Επίσης με τον Χριστοφή είχε γίνει κάτι. Ίσως μέσω του Λεμονή. Όταν είχα μιλήσει με τον Μαρινάκη σε μία εκδήλωση με ρώτησε για τον Χριστοφή. Του είπα ότι του είπα αλλά δεν προχώρησε, δεν ξέρω το γιατί. Ο Κωστή είχε περάσει εργομετρικά πριν 1,5 μήνα εν γνώση της Σαλαμίνας και είχε υπογράψει. Ήταν τόσο σίγουροι ότι θα υπέγραφε».


Κλείνοντας θα ήθελα την άποψη σας για το αν ο Κωστή μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό. Και το λέω αυτό γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει 50 παίκτες και τους 30 να τους δίνει δανεικούς.


«Έχει γίνει μία κατάσταση νέα στον Ολυμπιακό. Είναι μέσα στην κατηγορία των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Μπήκε σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης για πάνω από τρεις μήνες. Θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία για ένα μωρό 19 χρόνων και να του προσφέρει και πέντε χρόνια συμβόλαιο αν δεν τον ήθελε πραγματικά; Ομάδες όπως τον Άγιαξ, την Φέγενορντ, οι βελγικές ομάδες βγάζουν παίκτες και βλέπουμε ότι οι μεγάλες μεταγραφές στην Ευρώπη έγιναν από αυτές τις χώρες. Και ο Ολυμπιακός αν δουν ότι θέλει δουλειά θα τον βάλουν κάπου για να αποκτήσει τις εμπειρίες. Μακάρι να καθιερωθεί από την πρώτη χρονιά. Πιστεύω αν συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία, να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να συνεχίσει ο Κωστής που ξέρουμε με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα ευνοηθεί. Αυτό που λένε ότι θα τον δώσουν δανεικό σε ελληνική ομάδα, δεν πιστεύω να γίνει. Θα τον δώσουν κάπου που θα τον βοηθήσει να αναπτυχθεί, αν θα φύγει δανεικός».


TO E-MAIL ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ»

Στις 13 Ιουνίου του 2019 Κυριάκος και Μάριος Κουρέας απέστειλαν email στον Βαγγέλη Μαρινάκη στο οποίο γίνεται αναλυτική αναφορά στον Ιωάννη Κωστή, στις ικανότητες αλλά και την προοπτική του.


Μέρος του αναφέρει: «Αγαπητέ Βαγγέλη. Ελπίζουμε το email να σε βρίσκει καλά. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να σας αναφέρουμε για πιθανή διαθεσιμότητα ενός πολύ ταλαντούχου νεαρού. Ο ποδοσφαιριστής είναι επιθετικός μέσος και ονομάζεται Ιωάννης Κωστή και αγωνίζεται στη Νέα Σαλαμίνα», ήταν τα πρώτα λόγια και γίνεται αναφορά στις επιτυχίες του και τι κατάφερε μέχρι σήμερα.


«Έχει πολλά θετικά στοιχεία και είναι ένας εκπληκτικός πασέρ, έξυπνος παίκτης. Παρόλο που είναι ελαφρύς παίκτης, κουβαλά την μπάλα καλά και διαθέτει ισχυρή ντρίμπλα. Έχει επίσης «μάτι» για γκολ. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η πρόοδός του έχει αναγνωριστεί και από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, ο οποίος προσπαθεί να τον αποκτήσει. Ως συνήθως, η οικονομική κατάσταση στη Σαλαμίνα καταδεικνύει ότι θα φύγει. Ως εκ τούτου, θα συνιστούσαμε να τον κοιτάξει κάποιος από το τμήμα σκάουτινγκ. Πιστεύουμε ότι η δυνατότητά του να βελτιωθεί θα αποτελούσε μία «ασφαλή» επένδυση, ειδικά από την στιγμή που θα ήταν διαθέσιμος με σχετικά μικρό κόστος», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Μαρινάκη, Κυριάκος και Μάριος Κουρέας.


Το email στάλθηκε στις 13 Ιουνίου στις 10:55 το πρωί. Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης δεν άργησαν να απαντήσουν. Στις 15:50 της ίδια ημέρας ήρθε η απάντηση: «Ευχαριστούμε για το email. Ενδιαφερόμαστε για τον ποδοσφαιριστή. Παρακαλώ συμβουλέψτε μας ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για να επικοινωνήσουμε».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στον Ατρόμητο ο πρώην Ομονοιάτης Λαουρέντιου Μπρανέσκου

Στον Ατρόμητο ο πρώην Ομονοιάτης Λαουρέντιου Μπρανέσκου

Στον Ατρόμητο ο πρώην Ομονοιάτης Λαουρέντιου Μπρανέσκου

Σε φόρμα ο Μήτρογλου: Ντεμπούτο με πέντε γκολ στα ερασιτεχνικά της Γερμανίας!

Σε φόρμα ο Μήτρογλου: Ντεμπούτο με πέντε γκολ στα ερασιτεχνικά της Γερμανίας!

Σε φόρμα ο Μήτρογλου: Ντεμπούτο με πέντε γκολ στα ερασιτεχνικά της Γερμανίας!

Κράτησε τον Λεβαδειακό χαμηλά και έπιασε… πεντάδα ο Βόλος!

Κράτησε τον Λεβαδειακό χαμηλά και έπιασε… πεντάδα ο Βόλος!

Κράτησε τον Λεβαδειακό χαμηλά και έπιασε… πεντάδα ο Βόλος!

Χριστοδουλόπουλος: «Είχα αυξημένο κίνητρο να έρθω στον Άρη, νιώθω έτοιμος να παίξω»

Χριστοδουλόπουλος: «Είχα αυξημένο κίνητρο να έρθω στον Άρη, νιώθω έτοιμος να παίξω»

Χριστοδουλόπουλος: «Είχα αυξημένο κίνητρο να έρθω στον Άρη, νιώθω έτοιμος να παίξω»