Πέντε στοιχεία που ξεχώρισαν από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε 4.7.2023
Πέντε στοιχεία που ξεχώρισαν από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο φιλικό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της επί ολλανδικού εδάφους στην ήττα με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, με τον Ζίνι να ενθουσιάζει και τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει για ένα ημίχρονο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.

Τα πρώτα φιλικά των ομάδων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν είναι και τα πλέον κατάλληλα για κριτική. Η ΑΕΚ με αρκετές απουσίες, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα όπως ήταν αναμενόμενο βασίστηκε στις διαθέσιμες επιλογές που είχε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ έπειτα από μια στιγμή αδράνειας σε στατική φάση, σε ένα πρώτο «ξεμούδιασμα» για τους κιτρινόμαυρους.

Η Ένωση μετά από σχεδόν μία εβδομάδα με διπλές προπονήσεις στην Ολλανδία έδωσε για 75 λεπτά το πρώτο της φιλικό τεστ με τον Αλμέιδα να τονίζει πως είδε κάποια πράγματα από αυτά που θέλει να βγάζουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, επισημαίνοντας φυσικά ότι φάνηκε σε άλλες στιγμές ότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην καλοκαιρινή της προετοιμασία. Στην πορεία θα ακολουθήσουν πιο δυνατά φιλικά παιχνίδια με Αντβέρπ (8/7) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (13/7) στα οποία η ΑΕΚ αναμένεται να είναι περισσότερο «δεμένη». Ποια είναι όμως τα πέντε στοιχεία που μπορούν να κρατηθούν από το πρώτο φιλικό με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ;

Η αυτοπεποίθηση του Ζίνι

Ο 21χρονος Ανγκολέζος επιθετικός έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ και έδειξε ότι διαθέτει αρκετό ταλέντο και προοπτική για το μέλλον. Είχε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, πάταγε αποφασιστικά, συμμετείχε στις συνεργασίες και έπαιζε και από πλάγια αριστερά όπου προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, ενώ ανταποκρινόταν και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Με λίγα λόγια ο Ζίνι ενθουσίασε.

Ο άξονας με Γαλανόπουλο και Γιόνσον

Ο Αλμέιδα ποντάρει πάντα πολλά στον άξονα της μεσαίας του γραμμής, τόσο στο κομμάτι των ανακτήσεων, όσο και στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Τόσο ο Γιόνσον όσο και ο Γαλανόπουλος ανταποκρίθηκαν καλά σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα πέρα από το ανασταλτικό σκέλος, ο Δανός χαφ επιβεβαίωσε την καλή πρώτη πάσα που έχει στο παιχνίδι του αγγίζοντας και την ασίστ στον Φαν Βέερτ, ενώ ο Έλληνας χαφ έψαξε το γκολ με σουτ που επιχείρησε.

Οι ενέργειες του Ελίασον από δεξιά

Σε επίπεδο προσώπων, αξίζει να σημειωθούν και οι προσωπικές ενέργειες που πήρε ο Ελίασον. Ο 27χρονος Σουηδός εξτρέμ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του λίγο πριν τα μέσα της περσινής σεζόν έδειξε επηρεασμένος από αυτόν όταν επανήλθε. Στο πρώτο καλοκαιρινό φιλικό έβγαλε τη σπιρτάδα που τον χαρακτηρίζει, ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους του από τα δεξιά, όπως δηλαδή μας είχε συστηθεί στο πρώτο διάστημα πέρυσι.

Η πίεση και η ένταση για ένα ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έβγαλε τα στοιχεία που μας είχε συνηθίσει από πέρυσι με τον Αλμέιδα. Χαρακτηριστικά όπως αυτά της πίεσης και της έντασης, αλλά και της γρήγορης μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση, εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο. Μετά όπως ήταν λογικό τα πόδια βάρυναν, όπως παραδέχθηκε και ο Γαλανόπουλος στις δηλώσεις του. Σημαντικό το γεγονός ότι πριν βγει η κούραση, η ΑΕΚ έβγαλε στο γήπεδο τα ατού του παιχνιδιού της.

Δημιούργησε τελικές, αλλά δεν βρήκε γκολ

Στο επίπεδο της δημιουργίας φάσεων η ΑΕΚ τα πήγε καλά. Η Ένωση έκανε αρκετές τελικές και το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ. Βάσει των τελικών που παρήγαγαν, οι κιτρινόμαυροι θα έπρεπε να είχαν βρει μίνιμουμ ένα γκολ, αν τα τελειώματά τους ήταν καλύτερα. Στο πρώτο μέρος το σουτ του Φαν Βέερτ από πλάγια θέση ήταν η καλύτερή στιγμή της ΑΕΚ, ενώ στο δεύτερο παρότι οι ρυθμοί της έπεσαν, είχε ακόμα καλύτερες στιγμές. Μία ξανά σε προσπάθεια του Φαν Βέερτ και άλλες δύο με πλασέ του Μουκουντί και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε