Όλη η απολογία Σεμέδο: «Με την 17χρονη είχαμε επαφή κατόπιν κοινής επιθυμίας»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 2.9.2021
Όλη η απολογία Σεμέδο: «Με την 17χρονη είχαμε επαφή κατόπιν κοινής επιθυμίας»

Τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για τα όσα έγιναν μέσα στο διαμέρισμα της Γλυφάδας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έδωσε ο Ρούμπεν Σεμέδο στην πολύωρη παραμονή του στον ανακριτή.


Ο 27χρονος Πορτογάλος υποστήριξε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 17χρονης, δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη και είπε ότι οι κοπέλες παρέμειναν στο σπίτι του ενώ αυτός έφυγε το πρωί και επιστρέφοντας παρήγγειλαν και έφαγαν μαζί από τα Μac Donalds.

Όλη η κατάθεση έχει ως εξής:

«Την αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία του βιασμού την αρνούμαι κατηγορηματικά και αποκρούω ως απολύτως αβάσιμη. Και μόνο η ιδέα του εξαναγκασμού οποιουδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο για την επίτευξη συνουσίας με βρίσκει απολύτως αντίθετο, πολύ δε μάλλον η πραγμάτωσή της, που βρίσκεται σε πλήρη και ολοσχερή αντίθεση με τον ψυχικό μου κόσμο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αναιρείται η σωματική λειτουργικότητά μου», αναφέρει στο υπόμνημα του ο 27χρονος και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνει το χρονικό όπως έγινε κατά τους ισχυρισμούς του.

«Με την καταγγέλλουσα είχα πράγματι σεξουαλική επαφή η οποία υπήρξε αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας μας, γεγονός που αναιρεί κάθε υπόνοια εξαναγκασμού. Το ότι δεν συνέτρεξε περίπτωση καταναγκασμού βεβαιώνεται και λογικώς από τη διαδρομή των γεγονότων όπως αυτά εξελίχθηκαν και συγκεκριμένα.

Την Παρασκευή 27.8.2021 βραδινές ώρες δέχθηκα μήνυμα στην εφαρμογή του Ιnstagram από την (σ.σ αναφέρεται στην 16χρονη φίλη της) Την εν λόγω κοπέλα την είχα γνωρίσει σε προγενέστερο χρόνο όταν αυτή ζήτησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι που βρισκόμουν με άλλους ποδοσφαιριστές.

Το βράδυ της 27.8.2021 της απάντησα ότι ήμουν στη Γλυφάδα και εκείνη ανταπάντησε ότι θα έρθει εκεί να με βρει με μία φίλη της, την (σ.σ αναφέρεται στην 17χρονη) . Πράγματι ήλθαν στο μαγαζί που βρισκόμουν. Στη συνέχεια, πήγαμε σε κλαμπ στον Ωρωπό όπου παραμείναμε μέχρι περίπου τις 3.30 πμ διασκεδάζοντας.

Σημειωτέο, ότι τόσο η 16χρονη όσο και η παθούσα δεν είχαν αναφέρει την πραγματική τους ηλικία, όπως άλλωστε καταθέτει η 16χρονη στην από 29-8-2021 έκθεση εξέτασής της ως μάρτυρας.

Προκύπτει επίσης πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκ μέρους τους κατανάλωση αλκοόλ έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση είχα στην ανάπτυξή της, σύμφωνα με την από 1-9-2021 κατάθεση της 16χρονης τελευταίας ενώπιον σας

Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα. Γευματίσαμε η 16χρονη, η 17χρονη εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου. Την 17χρονη μάλιστα εγώ την μετέφερα στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί.

Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν η 17χρονη, γιατί δεν άκουγα κανένα στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει.

Το πρωί η 16χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή της ενώπιον σας χτύπησε δυο τουλάχιστον φορές την πόρτα του υπνοδωματίου όπου βρισκόταν η φίλη της για να δει αν είναι καλά. Κάθε φορά που χτύπαγε την πόρτα λάμβανε ως απάντηση από την τελευταία «άσε με φύγε……». Ενώ όταν δεν χτύπαγε «δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος από μέσα»

Είναι λοιπόν προφανές, ότι με την 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο. Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολύ μάλλον αφού η φίλη της παρέσχε την ευχέρεια χτυπώντας την πόρτα, ενώ η 16χρονη είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με την συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι «δεν θυμάμαι ακριβώς, με το Semedo δε θυμάμαι πως έγινε ακριβώς».

Εν συνεχεία και περίπου στις 8.30 πμ βρισκόμουν ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας απ’ όπου ήρθε να με πάρει ο συμπαίκτης μου Ντράγκερ. Η 16χρονη και η 17χρονη παρέμειναν στο σπίτι μου μόνες τους, με απόλυτη την ευχέρεια και την ελευθερία να αποχωρήσουν οποτεδήποτε ήθελαν.

Όταν επέστρεψα, καθίσαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο και μου ζήτησαν να τους παραγγείλω φαγητό. Πράγματι, παρήγγειλαν από το κινητό μου μέσω του e-food Mac donalds. Εγώ εν συνεχεία αποκοιμήθηκα, ενώ περίπου στις 17:30 οι κοπέλες έφυγαν με taxi-beat.

Και εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει με απόλυτη λογική συνέπεια η βεβαιότητα ότι δεν υπήρξα υποκείμενο της αποδιδόμενης σε εμένα κατηγορίας. Στο λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή τους στο σπίτι μου το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα διότι η συμπεριφορά μου υπήρξε η προπεριγραφομένη.

Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία.

Ούτε φυσικά η 16χρονη θα μου έστελνε το απόγευμα της ίδιας κιόλας ημέρα 19:56 μήνυμα στο κινητό ζητώντας μου να πάμε βόλτα μαζί με την 17χρονη στο Allou fun park. Άλλωστε η τελευταία στην κατάθεσή της ενώπιον σας καταθέτει ότι «……Εγώ αν πίστευα ότι είχε βιάσει την 17χρονη δεν θα έβγαινα μαζί του. Ούτε η 17χρονη μου είπε πως θα πας εσύ να συναντηθείς με τον SEMEDO μετά από όλα αυτά που έγιναν».
Με την φράση της αυτή η 16χρονη επισφραγίζει την αλήθεια και αποκαθιστά την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό μου ότι «ουδεμία σχέση έχω με τα καταγγελλόμενα» ισχυρίζεται και στις επόμενες γραμμές αναφέρει ενα περιστατικό για το οποίο μάλιστα παραθέτει και το μήνυμα.

«Προσθέτως προς τα ως άνω αναιρετικά της κατηγορίας γεγονότα, οφείλω να θέσω υπόψη σας και το εξής παράδοξο περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 30-8-2021 και ώρα 21.50.

Στο λογαριασμό μου στο Instagram, έλαβα μήνυμα από κάποιο άγνωστο σε εμένα πρόσωπο με το όνομα χρήστη (σ.σ αναφέρεται σε ονομα) στο οποίο μου έγραφε ότι: αν δεν του δώσω 15.000€ θα πάω στη φυλακή επειδή συνευρέθηκα σεξουαλικά με την αδερφή του.

Σεμέδο:Με την 17χρονη είχαμε επαφή κατόπιν κοινής επιθυμίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς απολύτως δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε.

Υπό τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτιθέμενα γεγονότα, είναι προφανές, ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στην φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον η 17χρονη με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα, και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητας της, επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Και δυστυχώς το έκανε αυτό μη έχοντας επίγνωση των τραγικών για εμένα συνεπειών. Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθειά της να αναζητήσει δικαιολογία την οδήγησε σε επιστράτευση ψευδούς δικαιολογίας έναντι της μητέρας της, και εν τέλει σε μια καταγγελία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την λήψη σε βάρος μου μέτρων δικονομικού καταναγκασμού.

Είμαι 27 ετών, διεθνής ποδοσφαιριστής με 17 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Έχω αγωνιστεί στην Βιγιαρεάλ, στην Βιττόρια Σετουμπάλ, στην Ουέσκα, στο Ρίο Άβε και από το έτος 2019 στον Ολυμπιακό. Έχω κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το έτος 2015 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ με τον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα κύπελλο Ελλάδος και πρόκριση στους 16 ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης. Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος θα συνιστούσε για εμένα ολοκληρωτική ακύρωση της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα που αγωνίζομαι και γενικώς το επίπεδο που αγωνίζομαι περιλαμβάνει συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες εβδομαδιαίως. Αν μου επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ουσιαστικά τίθεται ταφόπλακα στην επαγγελματική μου υπόσταση.

Αλλά και οποιαδήποτε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα θα δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες καθώς απουσιάζω διαρκώς από τον τόπο της κατοικίας μου σε εκτός έδρας αγώνες επί πολλές ημέρες, ενίοτε συνεχόμενες.

Στην περίπτωση μου κάθε πιθανότητα φυγοδικίας είναι αποκλεισμένη καθώς είναι προφανές ότι τυχόν αποφυγή των υποχρεώσεών μου έναντι της Ελληνικής Πολιτείας θα εκληφθεί δίχως άλλο ως ομολογία ενοχής, γεγονός που επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι.

Επαναλαμβάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι ουδέποτε προέβηκα σε οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικού καταναγκασμού και ποτέ δεν άσκησα την παραμικρή πίεση στην καταγγέλλουσα.

Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην εμφανιστώ ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Είμαι αθώος και πρόθυμος να εξαντλήσω όλα τα εκ του νόμου παρεχόμενα μέσα προκειμένου να αναγνωρισθεί η αθωότητά μου».

Ο δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε πως «αποδείξαμε ότι η καταγγέλλουσα με την ίδια την συμπεριφορά της αναιρούσε τη βασιμότητα της καταγγελίας. Ο κ. Σεμέδο δεν τέλεσε καμία απολύτως αξιόποινη πράξη».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η Μπότεφ Πλόβντιβ του Κέρκεζ στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Η Μπότεφ Πλόβντιβ του Κέρκεζ στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Η Μπότεφ Πλόβντιβ του Κέρκεζ στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Η Ίντερ Κλαμπ Ντ

Η Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλντες έκανε το μπαμ και η ΑΕΚ Αθηνών πάει Ανδόρα!

Η Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλντες έκανε το μπαμ και η ΑΕΚ Αθηνών πάει Ανδόρα!

«Τελειώνει το τελεσίγραφο της Μπολόνια στον Παναθηναϊκό για Ιωαννίδη» αναφέρουν οι Ιταλοί

«Τελειώνει το τελεσίγραφο της Μπολόνια στον Παναθηναϊκό για Ιωαννίδη» αναφέρουν οι Ιταλοί

«Τελειώνει το τελεσίγραφο της Μπολόνια στον Παναθηναϊκό για Ιωαννίδη» αναφέρουν οι Ιταλοί

Aπέρριψε τον ΠΑΟΚ και πάει Σαουδική Αραβία ο Μεϊτέ

Aπέρριψε τον ΠΑΟΚ και πάει Σαουδική Αραβία ο Μεϊτέ

Aπέρριψε τον ΠΑΟΚ και πάει Σαουδική Αραβία ο Μεϊτέ