Απόδραση με πολύ ιδρώτα για Ομόνοια, απίστευτο φινάλε στην Περιστερώνα

Δημοσιεύθηκε 1.10.2023
Απόδραση με πολύ ιδρώτα για Ομόνοια, απίστευτο φινάλε στην Περιστερώνα

Aπό την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η Ομόνοια η οποία μέχρι το 81΄ ήταν πίσω στο σκορ από τη Δόξα, όμως ο Σεμέδο στο λεπτό αυτό, ο Ανσαριφάρντ στο 86΄ και ο Λοϊζου στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφεραν τα κάτω πάνω (1-3) και οι πράσινοι απέδρασαν με το διπλό από την Περιστερώνα. Μάλιστα στο 90΄+1΄ η Ομόνοια απώλεσε πέναλτι με τον Κακουλλή.

Η πρώτη νίκη εκτός έδρας ανέβασε το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή στη στη 2η θέση με δώδεκα βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση. Από την άλλη η Δόξα έμεινε για έκτο διαδοχικό ματς χωρίς βαθμό και παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά, έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά στο 25ο λεπτό ο Σαντίκ από την άσπρη βούλα έβαλε σε θέση οδηγού τη Δόξα. Η παραβάση δόθηκε από τον Σολωμού για σπρώξιμο του Κούσουλου στον Τρούγιτς.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι πράσινοι κάπου βραχυκυκλώθηκαν και δεν μπόρεσαν να φτάσουν με ευκολία στην εστία του Σισκόφσκι ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωνε παρών.

Στο β΄ μέρος, η Δόξα βγήκε πιο ψηλά και δημιούργησε κάποια προβλήματα στην Ομόνοια. Η αντεπίθεση των τριφυλλοφόρων για τη νίκη ξεκίνησε από τον Σεμέδο στο 81΄ όταν με πλασέ από κοντά, ισοφάρισε. Ο ίδιος στο 85΄ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Ανσαριφάρντ.

Στο 90΄+1΄ ο Κακουλλής δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Πούριτς και το οποίο όμως δόθηκε μέσω VAR. Ο Κύπριος επιθετικός βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά σκόραρε αλλά αυτό δεν επιτρέπεται. Και φθάσαμε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων (δόθηκαν εφτά) για να έρθει το 1-3 για την Ομόνοια με τον Λοΐζου ο οποίος έκλεψε την μπάλα και από μακριά πλάσαρε σε κενή εστία.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

90΄+9΄ - ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Λοΐζου έκλεψε από τον Κυριάκου, διάνυσε μισό γήπεδο και πλάσαρε στη κενή εστία αφού ο Σισκόφσκι πήγε στην επίθεση για την εκτέλεση κόρνερ.

90΄ - Χαμένο πέναλτι για την Ομόνοια: Ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή κάλεσε τον Σολωμού να εξετάσει τη φάση σε κτύπημα του Πούριτς στον Κακουλλή. Ο διαιτητής δίνει νέο πέναλτι για την Ομόνοια όμως ο Κακουλλής σημάδεψε το δοκάρι.

87΄ - Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα, με το Σετσέροβιτς να πλασάρε ψηλά από το ύψος του πέναλτι.

86΄ - Γκολ για την Ομόνοια, 1-2: Ο Σεμέδο ανατράπηκε από τον Στυλιανού, ο Σολωμού έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ανσαριφάρντ δεν αστόχησε για την ανατροπή της Ομόνοιας.

83΄ - Πλασέ από τον Κακουλλή, ο Σισκόφσκι έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

81΄ - Γκολ για την Ομόνοια: Ο Σιπριάνο έκανε το σουτ, στη φάση μπήκε και ο Κακουλλής και ο Σεμέδο με πλασέ από πολύ κοντά, ισοφάρισε για τους πράσινους.

75΄ - Ο Κλεόφιλο έκλεψε από τον Μίλετιτς και με σουτ υποχρέωσε τον Φαμπιάνο σε δύσκολη επέμβαση.

63΄ - Ο Κακουλλής γύρισε από αριστερά, το βολέ του Λοΐζου πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σισκόφσκι.

55΄ - Ο Κακουλλής με σουτ δεν ανησυχεί τον Σισκόφσκι που μάζεψε με ευκολία.

48΄ - Ο Σαντίκ σχεδόν απέναντι από τον Φαμπιάνο, κάνει άστοχο σουτ, σε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα.

- Έναρξη β΄ μέρους

- Tέλος α΄ ημιχρόνου

41΄ - Κεφαλιά από τον Πούριτς σε κτύπημα φάουλ του Αντωνιάδη, ο Φαμπιάνο ήταν στην πορεία και μάζεψε την μπάλα.

25΄ - 1-0 για τη Δόξα: Ο Δημήτρης Σολωμού έκρινε ως αντικανονικό το σπρώξιμο του Κούσουλου στον Τρούγιτς. Ο Σαντίκ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Φαμπιάνο και άνοιξε το σκορ.

23΄ - Φάουλ από τον Μπέζους, αναγκάζει τον Σισκόφσκι να διώξει με γροθιές.

21΄ - Η σέντρα του Σιπριάνο από αριστερά, δυσκολεύει τον τερματοφύλακα της Δόξας που έδιωξε σε κόρνερ.

17΄ - Γύρισμα του Σιπριάνο από αριστερά, ο Κακουλλής με το αριστερό απειλεί την εστία του Σισκόφσκι που σταμάτησε την πορεία της μπάλας με τα πόδια.

4΄ - Ο Σισκόφσκι έκλεισε τον χώρο στον Κακουλλή, ο οποίος έφυγε πίσω από την άμυνα, έκανε την προβολή αλλά μάζεψε ο τερματοφύλακας της Δόξας.

- Έναρξη του αγώνα

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Στυλιανού, Πάντιτς, Αντωνιάδης, Τρούγιτς (70΄ Ναμπί), Αλσέους (70΄ Τζετζέ), Φοφανά (79΄ Σετσέροβιτς), Κυριάκου, Πούριτς, Ασάντε (60΄ Κλεόφιλο), Σαντίκ (60΄ Αντγουϊν).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους (80΄ Ζαχαρίου), Παναγιώτου, Μίλετιτς, Σιπριάνο, Κούσουλος (46΄ Ανσαριφάρντ), Χαραλάμπους (60΄ Μπασιρού), Σίμιτς (60΄ Λοΐζου), Σεμέδο, Μπέζους (79΄ Φράνσον), Κακουλλής.

ΣΚΟΡΕΡ: 25΄ πέν. Σαντίκ /81΄ Σεμέδο, 86΄ πέν. Ανσαριφάρντ, 90΄+9΄ Λοΐζου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45΄+5΄ Σισκόφσκι, 63΄ Στυλιανού, 85΄ Πούριτς, 90΄+5΄ Αντωνίου (στον πάγκο)/ 65΄ Κακουλλής, 85΄ Ανσαριφάρντ, 90΄+6΄ Σιπριάνο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Σολωμού

Α' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

Β' Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ