Conference: Άλωσε τη Φλωρεντία η Βασιλεία, το «γύρισε» της Άλκμααρ η Γουέστ Χαμ

Δημοσιεύθηκε 12.5.2023
Conference: Άλωσε τη Φλωρεντία η Βασιλεία, το «γύρισε» της Άλκμααρ η Γουέστ Χαμ

Με γκολ στις καθυστερήσεις, η Βασιλεία νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference league.

Οι «βιόλα» μπήκαν δυνατά και πίεσαν την εστία των Ελβετών, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τους Καμπράλ και Μποναβεντούρα να στέλνουν την μπάλα άουτ. Στο 7’, ακυρώθηκε γκολ της Βασιλείας, αφού δυο παίκτες της ήταν οφσάιντ, όπως φάνηκε στο VAR. Η μεγάλη ευκαιρία της Φιορεντίνα χάθηκε στο 15΄, όταν το δυνατό σουτ του Ικονέ μπλόκαρε ο Χιτζ. Στο 19’, απάντησε δυναμικά η Βασιλεία, όταν το σου του Νιτιουφ απέκρουσε ο Τερατσάνο.

Οι προσπάθειες των παικτών του Βιτσέντζο Ιταλιάνο δικαιώθηκαν στο 35΄, όταν μετά από κόρνερ του Μπιράγκι, ο Μαρτίνες πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Καμπράλ τη δεύτερη, κάνοντας το 1-0. Η Βασιλεία δεν βρήκε κάποια απάντηση και στο 28΄το φαλτσαριστό σουτ του ‘Αμραμπατ λίγο άουτ ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Βασιλεία έχασε μια καλή ευκαιρία στο 50’ με την κεφαλιά του Μπούργκερ μετά το κόρνερ του Τζάκα. Οι «βιόλα» απάντησαν με τα σουτ των Μαντράγκορα και Ικονέ που πέρασαν λίγο άουτ. Η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μαντράγκορα μετά από συνδυασμό Καμπράλ, Μποναβεντούρα στο 66’.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βασιλεία στο 71’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Τζάκα συνδυάστηκε με τον Ντιουφ κι ο τελευταίος με ωραίες προσποιήσεις έξω από την περιοχή ελευθερώθηκε και με ζυγισμένο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερατσάνο. Ο Καμπράλ απάντησε στο 76’ με ωραίο σουτ που έφυγε λίγο έξω. Στο 84’, ο Τζάκα εκτέλεσε κόρνερ κι η κεφαλιά του Αμπντουνί έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τερατσάνο. Η Φιορεντίνα έγινε πιο επιθετική με τις αλλαγές του Ιταλιάνο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία στην ελβετική εστία. Έτσι, στο 93’ ο Τζάκα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μάλες γύρισε την μπάλα με δυνατή σέντρα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ ο Αμντουνί έκανε το 1-2 κι έδωσε το προβάδισμα στους Ελβετούς.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες Κουάρτα, Ντοντό, Μαντράγκορα, Άμραμπατ (73’ Καστροσβίλι), Μποναβεντούρα (87’ Μπαράκ), Γκονσάλες (73’ Μπρέκαλο), Ικονέ (81’ Κουαμέ) , Καμπράλ (81’ Γιόβιτς)

Βασιλεία: Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρντ, Εντόι, Ντιουφ, Τζάκα, Μπούργκερ (86’ Μαλες), Καλαφιόρι, Ογκουστέν (77’ Ζέκιρι), Αμντουνί

Ανατροπή της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Άλκμααρ

Πολύ σκληρή για τα… δόντια της Άλκμααρ αποδείχθηκε η Γουέστ Χαμ! Τα «σφυριά» είδαν την ομάδα των -βασικών- Παυλίδη και Χατζηδιάκου να ανοίγουν το σκορ στο Λονδίνο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο δεύτερο, ωστόσο, κατέθεσαν ψυχή και με δύο γκολ μέσα σε 9' επικράτησαν 2-1 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference! Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει, με την ολλανδική ομάδα να δείχνει, επίσης, πολύ σκληρό καρύδι και αναμένεται μεγάλη μάχη στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Η Γουέστ Χαμ, θέλοντας να επιβεβαιώσει πως είναι το φαβορί από το εν λόγω ζευγάρι, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Δημιούργησε, δε, την πρώτη της καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπόουεν, τη στιγμή, που η Άλκμααρ έπαιζε με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, έχοντας όλους τους παίκτες της -πλην Παυλίδη- στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 13', τα «σφυριά» είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία, με τον Μπενραχμά να κάνει το φαλτσαριστό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ράιαν να διώχνει σε κόρνερ με τρομερή επέμβαση. Στο 41', ωστόσο και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα γκολ πριν «βγει» το ημίχρονο, ο Ρέιντερς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Αρεολά να μην έχει καλή αντίδραση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η Γουέστ Χαμ βγήκε αγριεμένη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έφτασε στην ισοφάριση μόλις στο 67' και μάλιστα με πέναλτι. Ο Ράιαν προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά βρήκε με μπουνιά τον Μπόουεν, που πήδηξε για να πάρει την κεφαλιά, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπενραχμά δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Εννέα λεπτά αργότερα, και καθώς η Άλκμααρ δεν πατούσε καλά, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έφτασε στην ολική ανατροπή! Στο 76', συγκεκριμένα, μετά από φάση διαρκείας, ο Αντόνιο «έγραψε» το 2-1 με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, για να αποκτήσει έτσι η αγγλική ομάδα (αήττητη φέτος στη διοργάνωση, με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια) προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Ζουμά, Ράις, Αγκέρντ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Πακετά, Μπενραχμά, Μπόουεν, Αντόνιο

Άλκμααρ: Ράιαν, Σουγκαβάρα, Μπέκεμα, Χατζηδιάκος, Ντε Βιτ, Κλάσι, Μέινανς, Ρέιντερς, Όντγκααρντ, Παυλίδης, Φαν Μπρεντερόντε

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας