H Ρεάλ μείωσε στο -8 και... ποντάρει στην Ατλέτικο

Δημοσιεύθηκε 23.4.2023
H Ρεάλ μείωσε στο -8 και... ποντάρει στην Ατλέτικο
Με γκολ των Μάρκο Ασένσιο και Έντερ Μιλιτάο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο ρελαντί εντός έδρας της Θέλτα με 2-0 και μείωσε στους οκτώ βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ελπίζοντας σε τρίτη διαδοχική «γκέλα» της, αυτή την φορά στο ντέρμπι με την τρίτη Ατλέτικο στο «Καμπ Νόου» (23/04, 17:15).

Και αν της… κάτσει; Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρούσε ουσιαστικά χαμένο το πρωτάθλημα, η μάχη για το οποίο όμως μπορεί να πάρει μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Βασίλισσα έκανε το καθήκον της νικώντας με άνεση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την Θέλτα (2-0) και μείωσε στους οκτώ βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα, η οποία προέρχεται από δύο διαδοχικά 0-0 και σε λίγες ώρες θα υποδεχθεί την φουλ φορμαρισμένη, τρίτη στη βαθμολογία Ατλέτικο (23/04, 17:15).

Χωρίς τους τραυματίες Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ρεβάνς κόντρα στην Τσέλσι για το Champions League, με την είσοδο των Νάτσο, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Ορελιέν Τσουαμενί, Ντάνι Θεμπάγιος και Μάρκο Ασένσιο.

Με πολλές απουσίες ο Κάρλος Καρβαλιάλ (έξω ο τιμωρημένος Ούγκο Μάγιο και οι τραυματίες Αϊντού, Κάρλες Πέρεθ και Όσκαρ Μινγκέθα), παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει για μια ομάδα που έχει εξασφαλίσει την παραμονή και δεν κυνηγάει κάτι ουσιαστικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γκολ.. πριν ο Ασένσιο, γκολ… μετά ο Μιλιτάο

Η Ρεάλ έδειχνε στο ξεκίνημα να έχει μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται στο πρώτο 15λεπτο από την Θέλτα, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες για να βγει μπροστά με την μπάλα από πίσω.

Η πρώτη… υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 20ό λεπτό με κεφαλιά άουτ του Τσουαμενί, με τον Βινίσιους Ζούνιορ να προσπαθεί με τις ενέργειές του να αφυπνίσει την ομάδα του, η οποία είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (65% στο πρώτο μέρος), αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά, βεβαίως, μέχρι το 42ο λεπτό όταν ο Μάρκο Ασένσιο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την ανανέωση, όταν άνοιξε το σκορ ύστερα από δυνατό αριστερό σουτ που κόντραρε στον Χάβι Γκαλάν και κατέληξε στα δίχτυα, ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια του Εντουάρντο Καμαβινγκά και συνδυασμό των Ντάνι Θεμπάγιος και Βινίσιους, με γύρισμα του τελευταίου στο σημείο του πέναλτι.

Το όγδοο γκολ του Ασένσιο μέσα στο 2023 (τα περισσότερα ενός Ισπανού στο Top – 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο νέο έτος) πλήγωσε ανεπανόρθωτα τους φιλοξενούμενους, όπως συνήθως συμβαίνει με γκολ που μπαίνουν λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Οι Μαδριλένοι, όμως, δεν έμειναν εκεί, αφού σκόραραν και… λίγο μετά την ανάπαυλα (48’)! Ο εκτελεστής του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός στο δεύτερο, όταν ο Ασένσιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Έντερ Μιλιτάο, με καταπληκτική κεφαλιά, νίκησε τον Ιβάν Βιγιάρ για το (τελειωτικό, όπως αποδείχθηκε) 2-0.

Μήνυμα του «Μπερναμπέου» για τον Μόντριτς

Ο Καρβαλιάλ άρχισε τις αλλαγές σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε (και ήταν) χαμένο, η Ρεάλ έπαιζε στο ρελαντί, αλλά ψάχνοντας και άλλα γκολ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να βλέπει τον Βιγιάρ να του βγάζει με τα πόδια μια καρφωτή κεφαλιά – φαρμάκι.

Χωρίς άγχος, αφού πλέον δεν είχε τίποτα (παραπάνω) να χάσει, η Θέλτα βγήκε κάπως από το… καβούκι της και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ με τους Χάρις Σεφέροβιτς, Γκάμπι Βέιγκα και Ιάγο Άσπας, με τον τελευταίο να βλέπει σε μια φάση τον… τρομακτικό Καμαβινγκά να καλύπτει είκοσι μέτρα και να τον προλαβαίνει με απίστευτο σπριντ, το οποίο απέσπασε δικαίως το χειροκρότημα του «Μπερναμπέου».

Στα τελευταία λεπτά, ο Αντσελότι έκανε και αυτός αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, δέχθηκε… τρελή πρόταση από την Σαουδική Αραβία και ο κόσμος τον αποθέωσε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα την διοίκηση για το «θέλω» του.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Νάτσο, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ντάνι Θεμπάγιος (81’ Μόντριτς) – Ασένσιο (76’ Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (81’ Ροντρίγκο).

Θέλτα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Βιγιάρ – Βάθκεθ (78’ Μεδράνο), Τάπια, Νούνιεθ, Γκαλάν (73’ Σβέντμπεργκ) – Σολάρι (46’ λ. τρ. Τσέρβι), Βέιγκα (63’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Μπελτράν, Ντε λα Τόρε – Ιάγο Άσπας, Σεφέροβιτς (63’ Πασιένσια).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 30 αγώνες): Μπαρτσελόνα (29) 73, Ρεάλ Μαδρίτης 65, Ατλέτικο Μαδρίτης (29) 60, Ρεάλ Σοσιεδάδ 54, Μπέτις 48, Βιγιαρεάλ (29) 47, Αθλέτικ Μπιλμπάο 46, Οσασούνα 41.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας