Το Καμερούν νίκησε τη Βραζιλία αλλά δεν του αρκούσε - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε 2.12.2022
Το Καμερούν νίκησε τη Βραζιλία αλλά δεν του αρκούσε - ΒΙΝΤΕΟ
Σε ένα ματς χωρίς πολλή δράση, το γκολ του Αμπουμπακάρ στο 90+3' χάρισε τη νίκη στο Καμερούν απέναντι στη Βραζιλία, η οποία πνευματικά ήδη βρισκόταν στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ.

Το μυαλό της Βραζιλίας είχε ήδη ταξιδέψει στη φάση των «16» του Μουντιάλ. Ήλεγξε χωρίς να εντυπωσιάσει κι έτσι στις καθυστερήσεις του παιχνίδιού ο Αμπουμπακάρ με φανταστική κεφαλιά την... τιμώρησε. Το μόνο που «χάλασε» το γκολ του Καμερουνέζου πάντως, ήταν η ανέπαφη εστία της ομάδας του Τίτε που μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ δεν είχε παραβιαστεί. Οι Βραζιλιάνοι παρά την ήττα, παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου τους και, ως πρώτοι, στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν τη Νότια Κορέα.

Έλεγχος χωρίς γκολ για τη Σελεσάο

Λίγο η πρόκριση που είχε κλειδώσει, λίγο οι πολλές αλλαγές του Τίτε στην ενδεκάδα, έκαναν τη Βραζιλία να... οδηγήσει σε χαμηλές στροφές στο πρώτο μέρος. Η Σελεσάο είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα απέναντι στο Καμερούν που επέλεξε να αμυνθεί βαθειά.

Αν και σε ορισμένες στιγμές χτύπησε την πόρτα του Επασί, δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Στο 14' το γέμισμα του Φρεντ βρήκε τον Μαρτινέλι αλλά την ωραία κεφαλιά του σταμάτησε ο άλλοτε γκολκίπερ του ΟΦΗ. Στη συνέχεια, οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις πολλές στημένες φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Δύο εκτελέσεις φάουλ λίγο έξω από την περιοχή από Ροντρίγκο και Άλβες δεν βρήκαν στόχο, ενώ το πλασέ του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης από συρτό κόρνερ του Άντονι είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Επασί αργότερα, φώναξε και πάλι «παρών» όταν είπε «όχι» στο σουτ του Μαρτινέλι μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Το Καμερούν ήταν αόρατο επιθετικά για 45 λεπτά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως, ο Εμπεουμό είδε τον Έντερσον να σταματά με υπερπροσπάθεια την κεφαλιά του μετά από σέντρα του Ενγκαμαλέ.

Η τιμωρία του Αμπουμπακάρ

Οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη όρεξη στην επανάληψη. Το Καμερούν πήρε μέτρα στο γήπεδο και κράτησε περισσότερο την μπάλα. Κάπως έτσι, στο 51' ο Αμπουμπακάρ «άγγιξε» το γκολ, αλλά το σουτ του μετά από ωραία κάθετη του Εμπεουμό πέρασε άουτ. Η προσέγγιση αυτή των Αφρικανών άφησε περισσότερους χώρους στη Βραζιλία, ο Επασί όμως βρισκόταν σε τρομερή μέρα και στο 56ο και 57ο λεπτό σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Μαρτινέλι και Μιλιτάο.

Ο καλός ρυθμός στην αρχή της επανάληψης έπεσε στη συνέχεια, πριν ανέβει ξανά λίγο πριν το τέλος. Στο 85', ο Ραφίνια έκανε όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά γύρισε την μπάλα, αλλά ο Γκιμαράες κόπηκε από την αφρικανική άμυνα πριν τελειώσει τη φάση. Το Καμερούν προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες αλλά δεν τα κατάφερνε και η Βραζιλία αρκούταν στο να ελέγχει το ματς και να μην πιέζει επιτακτικά για το γκολ.

Έτσι, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η τιμωρία του Αμπουμπακάρ. Ο Μπακαλί έκανε καλή σέντρα από τα δεξιά και ο Αφρικανός φορ με φοβερή κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Έντερσον για το 1-0.

Το τέρμα αυτό «πλήγωσε τον εγωισμό των Βραζιλιάνων που στα τελευταία λεπτά επιχείρησαν να βρουν το τέρμα που θα τους χάριζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Ο Μπρούνο Γκιμαράες πάντως, λίγες στιγμές πριν το τέλος δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά μετά από στρώσιμο του Μιλιτάο.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στηρίζουν τον Ποτσετίνο οι παίχτες της Τσέλσι

Στηρίζουν τον Ποτσετίνο οι παίχτες της Τσέλσι

Στηρίζουν τον Ποτσετίνο οι παίχτες της Τσέλσι

Ντε Μπρόινε: Πρώτο γκολ με κεφαλιά στην Premier League μετά από 10 σεζόν!

Ντε Μπρόινε: Πρώτο γκολ με κεφαλιά στην Premier League μετά από 10 σεζόν!

Ντε Μπρόινε: Πρώτο γκολ με κεφαλιά στην Premier League μετά από 10 σεζόν!

Οι Σουηδοί είπαν «όχι» στην χρήση του VAR

Οι Σουηδοί είπαν «όχι» στην χρήση του VAR

Οι Σουηδοί είπαν «όχι» στην χρήση του VAR

«Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας για Χουάνγκ»

«Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας για Χουάνγκ»

«Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας για Χουάνγκ»