Τρία γκολ στο 90'+ και λύτρωση στο 101' με Γκριεζμάν για την Ατλέτικο, έκπληξη η Μπριζ

Δημοσιεύθηκε 8.9.2022
Τρία γκολ στο 90
Ηδονή, απογοήτευση, πίκρα και στο τέλος... λύτρωση ! Η Ατλέτικο πέρασε ένα roller coaster συναισθημάτων στο πιο απίθανο φινάλε με τρία γκολ (90+2΄, 90+6΄, 101΄), αλλά με ήρωα Γκριζεμάν στο 101΄τελικά λύγισε την Πόρτο των δέκα παικτών! 

Τέτοια φινάλε δεν γράφουν ούτε σεναριογράφοι! Το ποδόσφαιρο ωστόσο έχει τον τρόπο του ώστε κάθε φορά να εξυφαίνει τις πιο απίθανες ιστορίες. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν η σειρά της Ατλέτικο να χαμογελάσει. Σε ένα ματς που παρέμενε χωρίς σκορ μέχρι το 90+2΄,οι Μαδριλένοι είδαν τον Ερμόσο να εναλλάσσεται από ήρωα σε μοιραίο μέσα τέσσερα λεπτά και τελικά τον Γκριεζμάν να τους χαρίζει τη νίκη με απίθανο buzzer beater κόντρα στην αλύγιστη - μέχρι εκείνο το σημείο - Πόρτο (2-1).

Μέχρι να φτάσουμε ωστόσο σε αυτό το συγκλονιστικό φινάλε, έπρεπε να προηγηθούν 90 λεπτά με ελάχιστες συγκινήσεις. Η Ατλέτικο μπήκε σχετικά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράσκο που πέρασε λίγο έξω στο 9΄. Στο 37΄ο Ντιόγο Κόστα είχε όχι στο δυνατό σουτ του Κόκε μέσα από την περιοχή, στις μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε την Ατλέτικο να σκοράρει με φοβερό γκολ του Κόκε το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ, με το 0-0 να παραμένει. Από εκεί και έπειτα η Πόρτο άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο με τρεις κορυφαίες στιγμές των Εσουστάκιο και Ζοάο Μάριο, όμως στο 83΄η ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ταρέμι προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Πορτογάλους να παλεύουν με δέκα παίκτες. Και εκεί πιθανότατα ήταν η αρχή του πιο συγκλονιστικού φινάλε.

Ένα φινάλε που φάνηκε που προς στιγμήν φάνηκε να υπογράφεται από τον Ερμόσο, ο οποίος στο 90+2΄άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε ανόητο πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Ουρίμπε να ισοφαρίσει. Το τέλος ωστόσο δεν είχε γραφτεί ακόμα, με τον Γκριεζμάν να... πετάγεται από το πουθενά στο 101΄και να λυτρώνει την Ατλέτικο με σκαστή κεφαλιά εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (46΄Ντε Πολ), Χιμένεθ, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Καράσκο (46΄Λεμάρ), Κόκε, Γιορέντε, Σαούλ (61΄Γκριεζμάν), Ζοάο Φέλιξ (71΄Κορέα), Μοράτα (68΄Ερμόσο)

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Πεπέ (72΄Ζοάο Μαριο), Κάρμο, Πέπε, Ζαϊντού, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένο, Οτάβιο (77΄Μπρούνο Κόστα), Εβανίλσον (77΄Μαρτίνες), Ταρέμι

Άνοιξε το δώρο του Χραντέτσκι η Μπριζ

Η απίθανη γκάφα του τερματοφύλακα, Λούκας Χραντέτσκι, αρκούσε τη Μπριζ για να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Λεβερκούζεν (1-0) και να κάνει ιδανικό ποδαρικό στη φετινή έκδοση του Champions League.

Στην χθεσινή πρεμιέρα του Champions League ήταν ο Γκουλάτσι που κέρδισε τα φώτα της προσοχής για τους λάθος λόγους, αφού χάρη σε μια απίθανη γκάφα άνοιξε το δρόμο για την επιβλητική νίκη της Σαχτάρ απέναντι στη Λειψία. Ένα 24ωρο αργότερα ήταν η σειρά του Χραντέτσκι να βιώσει την ίδια μοίρα. Με γκολ - δώρο, ο τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν βοήθησε τη Μπριζ να κάνει την έκπληξη απέναντι στις Ασπιρίνες (1-0) και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Champions League.

Η στιγμή του... εγκλήματος συνέβη στο 42΄όταν ο Σιλά πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, ο Χραντέτσκι μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο την πήρε.... μαζί του προς τα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός με την Μπριζ να κρατά ως το τέλος.

Βέβαια οι Βέλγοι χρειάστηκαν και τη συνδρομή του VAR που ακύρωσε γκολ του Σικ στο 75΄ για οφσάιντ, με τη Μπριζ να στέκεται αγέρωχη για τα λεπτά που απέμεναν και στο φινάλε να ολοκληρώνει την έκπληξη, συλλέγοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μπριζ (Καρλ Χέφκενς): Μινιολέ, Οντόι, Μέκελε, Σιλά, Μέιερ, Νίλσεν, Ονιεντικά, Φανάκεν, Όλσεν, Σόουα, Τζουτγκλά

Λεβερκούζεν (Ζεράρδο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Κουσούνου, Τα, Χινκάπιε, Μπάκερ, Έιντριχ, Αρανγκίθ, Χάντσον Οντόι, Ντιαμπί, Φρίμπονγκ, Σικ

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας