Ορθάνοικτος ο δρόμος προς τα αστέρια για τον Άρη, πάει Δανία ή Τσεχία!

Δημοσιεύθηκε 7.8.2023
Ορθάνοικτος ο δρόμος προς τα αστέρια για τον Άρη, πάει Δανία ή Τσεχία!
epa10788681 The fixtures are shown on an electronic panel next to the UEFA Champions League trophy, after the UEFA Champions League 2023/24 play-off round draw at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 07 August 2023. EPA/SALVATORE DI NOLFI

Έτσι και αλλιώς, με όποιον και να κληρωνόταν ο Άρης στα πλέι οφ του Champions League, η πρόκρισή του, στους χρυσοφόρους ομίλους, θα είναι δύσκολη υπόθεση, νοουμένου πάντα πως θα ρίξει εκτός στον 3ο προκριματικό την Πολωνική Ρακόφ.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας. Ο πρώτος αγώνας (22-23 Αυγούστου) θα γίνει στο «Άλφαμεγα Stadium» και ο επαναληπτικός εκτός έδρας.

Το προφιλ των αντιπάλων

- H Kοπεγχάγη δεν μας είναι άγνωστη αφού την είχε αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν. To 2009, με τους γαλαζοκίτρινους να παίρνουν την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League και το 2016, όταν για τα πλέι οφ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ και μπήκε αυτή στους χρυσοφόρους ομίλους.

Με 60 εκατομμύρια χρηματιστηριακή αξία, θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση κόντρα στην Σπάρτα Πράγας.

Είναι ασφαλώς από τις πιο πετυχεμένες ομάδες στη Δανία και την περσινή περίοδο κατέκτησε τον 15o τίτλο της ενώ στέφθηκε και κυπελλούχος. Ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα στη Δανία έχοντας τρία στα τρία ενώ είχε σαφώς εύκολο έργο κόντρα στην Μπρέινταμπλικ στο β΄ προκριματικό όπου πέτυχε δύο νίκες. Επικράτησε 0-2 εκτός και 6-3 εντός.

Ο Νορβηγός ακραίος επιθετικός Μοχάμεντ Ελιονούσι έχει την πιο μεγάλη χρηματιστηριακή αξία (9 εκατομμύρια), ακολουθούμενος από τον Μέσο Βίκτορ Κλάενσεν που εκτιμάται στα έξι και τον τερματοφύλακα Καμίλ Καμπράρα που βρίσκεται στα πέντε εκατομμύρια. Προπονητής της από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι ο 35χρονος Δανός Γιάκουμπ Νέστρουπ.

- Η Σπάρτα Πράγας από την άλλη, κατάφερε πέρσι να κατακτήσει τον τίτλο σε ένα επεισοδιακό φινάλε, ισοβαθμόντας με τη Σλάβια Πράγας. Έτσι επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από εννιά χρόνια. Φέτος ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της, μετρώντας τρία στα τρία.

Έχει και αυτή προϊστορία με Κυπριακές ομάδες. Τη σεζόν 1964-65 έπαιξε με την Ανόρθωση όπου πέτυχε δύο νίκες (10-0 και 6-0) με τα δύο παιχνίδια να γίνονται στη Τσεχία. Τη σεζόν 2015-16 κληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Europa League όπου πέτυχε δύο νίκες (2-0 στη Τσεχία, 1-3 στο ΓΣΠ).

Η χρηματιστηριακή της αξία εκτιμάται στα 44 εκατομμύρια, με τον αμυντικό μέσο Λάντισλαν Κρέιτσι να είναι ο πιο «ακριβός» και να τον ακολουθεί ο Γιαν Κούχτα με τέσσερα εκατομμύρια. Στο ρόστερ της είναι πλέον και ένας παλιός μας γνώριμος, ο Βίκτορ Ολατούντζι.

Από τον Ιούλιο του 2022 στον πάγκο της κάθεται ο 46χρονος Δανός Μπράιν Μπρίσκε.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Ρέιντζερς/Σερβέτ (Ελβετία) - Αϊντχόφεν/Στουρμ Γκρατς

Μπράγκα/Μπάτσκα Τόπολα - Παναθηναϊκός/Μαρσέιγ (Γαλλία)

Κλάσβικ/Μόλντε - Ολύμπια Λ./Γαλατάσαράι

Ρακόφ/Άρης - Κοπεγχάγη/Σπάρτα Πράγας

Αντβέρπ - ΑΕΚ/Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σλόβαν Μπρατισλάβας/Μακάμπι Χάιφα – Γιανγκ Μπόις

- Ιστορική στιγμή για την ομάδα της Λεμεσού που μετέχει για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία.

- Ξεκίνησε η διαδικασία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες