Οι 4+5 υποψήφιοι και η εκκρεμότητα

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 1.6.2023
Οι 4+5 υποψήφιοι και η εκκρεμότητα
Το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους του Άρη στον β' γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Τρεις μόλις βδομάδες χωρίζουν τον Άρη από την έναρξη της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν. Και πάλι καλά για τους πρωταθλητές που ευνοήθηκαν από την έκβαση του φετινού Champions League και κέρδισαν γύρο, καθώς θα αρχίσουν από τον δεύτερο αντί τον πρώτο, λόγω του ότι όποια ομάδα κι αν το κατακτήσει (Σίτι ή Ίντερ), έχει ήδη εξασφαλισμένο εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματός της. Η ομάδα της Λεμεσού θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι οι αγώνες του β' γύρου θα είναι ιστορικοί. Όχι μόνο επειδή θα είναι οι πρώτοι της ομάδας στο Champions League, αλλά κι επειδή παίρνοντας την πρόκριση, ο Άρης θα εξασφαλίσει θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο, τουλάχιστον στο Conference League. Γενικότερα οι Λεμεσιανοί έχουν τρεις ευκαιρίες για να πάρουν τη μία πρόκριση που τους αρκεί για να βρεθούν σε όμιλο, καθώς αποκλεισμός στον β' γύρο του Champions League θα τους στείλει στον τρίτο του Europa League κι αν ούτε εκεί τα καταφέρουν, θα μεταφερθούν στα πλέι οφ του Conference League.

Οι αγώνες του Άρη για τον β' γύρο της κορυφαίας τη τάξει διοργάνωσης θα διεξαχθούν στις 25-26 Ιουλίου ο πρώτος και στις 1-2 Αυγούστου ο επαναληπτικός. Η κλήρωση θα γίνει στις 21 Ιουνίου και το σκηνικό έχει ήδη ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τους πιθανούς αντιπάλους της «ελαφράς ταξιαρχίας», η οποία θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και θα «τραβήξει» αντίπαλο από το γκρουπ των ισχυρών. Ήδη είναι γνωστές οι εννέα από τις δέκα ομάδες, με την υποσημείωση ότι μόλις τέσσερις θα είναι δεδομένα στον β' γύρο (καθώς αρχίζουν από αυτόν), ενώ οι άλλες πέντε θα ξεκινήσουν από τον πρώτο και, από τη στιγμή που η κλήρωση του δεύτερου θα γίνει πριν τους αγώνες του πρώτου, θα μπουν στην κληρωτίδα ως ζευγάρια.

Οι «σίγουροι» πιθανοί αντίπαλοι του Άρη είναι οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κοπεγχάγη, Γαλατάσαραϊ και Μόλντε, ενώ οι άλλες πέντε ομάδες οι οποίες θα αρχίσουν από τον πρώτο γύρο (και θα είναι και οι αντίπαλοί τους πιθανοί αντίπαλοι του Άρη) είναι οι Φερεντσβάρος, Καραμπάχ, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Σέριφ Τίρασπολ και ΜΠΑΤΕ. Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα που υπάρχει, θα επιλυθεί από την έκβαση του πρωταθλήματος Βουλγαρίας. Εάν το κατακτήσει η Λουντογκόρετς, θα είναι αυτή η δέκατη ομάδα του γκρουπ των ισχυρών, ενώ αν το κατακτήσει η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στη λίστα των πιθανών αντιπάλων του Άρη θα μπει η Αστάνα. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η ΤΣΣΚΑ έχει προβάδισμα ενός βαθμού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες