Θριαμβευτική νίκη-πρόκριση με Κβιλιτάια πρωταγωνιστή!

Δημοσιεύθηκε 18.1.2023
Θριαμβευτική νίκη-πρόκριση με Κβιλιτάια πρωταγωνιστή!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 4-1 τον Άρη στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου». Οι γαλαζοκίτρινοι αν και έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ, όταν ο Στεπίνσκι έβαλε μπροστά την Ελαφρά Ταξιαρχία (17’), δεν αγχώθηκαν και κατάφεραν με τον Κβιλιτάια σε μεγάλη βραδιά ο οποίος σκόραρε δις (27’,37’) και έδωσε ασίστ στον Ντάλσιο για το 3-1 στο 39ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εφραίμ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα όταν στο 82’ έκανε το 4-1, με τον Άρη να μειώνει στις καθυστερήσει με τον Μποακιέ σε 4-1. Έτσι η ομάδα της πρωτεύουσας έγινε η 7η ομάδα που παίρνει εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαξαν ευκαιρίες με το πρώτο 15λεπτο να είναι γεμάτο. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που διεκδίκησε περισσότερο το πρώτο τέρμα και βρήκε τον Μπέλετς απέναντι της σε τέσσερις περιπρώσεις, μέχρι που ο Στεπίνσκι στο 17ο λεπτό. Στην αντεπίθεση η Ελαφρά Ταξιαρχία τιμώρησε τους γαλαζοκίτρινους. Ο Γκομίς έδωσε στον Πολωνό ο οποίος επιτέθηκε κατά μέτωπο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλετς. Στην συνέχεια ο Άρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μπαμπίκα ο οποίος στο τετ-α-τετ με Μπέλετς, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μετά ασταθής απόκρουση του Σλοβένου, ο Γκαμπονέζος πήρε ξανά και εξ επαφής σημάδεψε το δοκάρι!

Φάση από την οποία τιμωρήθηκε τελικά η Ελαφρά ταξιαρχία καθώς θα έπαιρνε ισχυρό προβάδισμα για νίκη. Από εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Κβιλιτάια για τους γηπεσούχους. Αρχικά μετά από σέντρα του Σούσιτς στο 27ο λεπτό ο Γεωργιανός με προβολή από κοντά ισοφάρισε ενώ 10 λεπτά αργότερα πέτυχε την ανατροπή κερδίζοντας ξανά τον Άλβες. Στο 39ο λεπτό από «εκτελεστής» έγινε «σερβιτόρος» αφού έδωσε την πάσα στον Ντάλσιο ο οποίος πέτυχε το 3-1 για τους γαλαζοκίτρινους. Έτσι ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΑΠΟΕΛ με ανατροπή μπροστά στο σκορ.

Τελείως διαφορετικό το β’ μέρος αφού ο ΑΠΟΕΛ οπισθοχώρησε έτσι ώστε να κρατήσει το προβάδισμα του. Ο Άρης προσπαθούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι όμως η καλή αμυντική λειτουργία δεν του το επέτρεψε. Οι γαλαζοκίτρινοι με ευκολία κρατούσαν το προβάδισμα με τον Εφραίμ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση πετυχαίνοντας με δυνατό σουτ το 4-1 στο 82ο λεπτό. Ο Άρης κατάφερε να σκοράρει ξανά στις καθυστερήσεις με μια βολίδα του Μποάκιε από το ύψος της περιοχής, ένα ωραίο γκολ το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Τέλος του αγώνα

90+1' ΓΚΟΛ 4-2 Ο Άρης με Μποακίε.

85' Δοκάρι για τον Άρη με μακρινό σουτ του Μπράουν.

82' ΓΚΟΛ 4-1 Ο ΑΠΟΕΛ με Εφραίμ. Ο Κύπριος μέσος μπήκε στην περιοχή και έκανε ο δυνατό σουτ, έτσι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ.

81' Ευκαιρία για τον Άρη με Μαγιαμπέλα, η μπάλα έξω.

74' Σουτ του Ντονγκαλά, πάνω από την εστία.

62' Σουτ του Σζόκε στο Μπέλετς.

60' Οπισθοχώρησε ΑΠΟΕΛ για να διατηρήσει το προβάδισμα του, δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο β' μέρος.

Έναρξη Β' μέρους

Τέλος ημιχρόνου

43' Ο Φεράρι παίρνει την κεφαλιά, ο Βάνα αποκρούει.

39' ΓΚΟΛ 3-1 Ο ΑΠΟΕΛ Με Ντάλσιο. Ο Γεωργιανός σέρβιρε στον Πορτογάλο που δεν λάθεψε αυτή την φορά.

37' ΓΚΟΛ 2-1 Ο ΑΠΟΕΛ με Κβιλιτάια! Ο Γεωργιανός από αριστερά πάτησε περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Άλβες.

35' Ακόμη ένα μακρινό σουτ του Στρούσκι, έξω.

33' Σούτ του Στρούσκι, άουτ η μπάλα.

30' Μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή ο ΑΠΟΕΛ με Ντάλσιο που στο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα έξω.

27' ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζουν οι γηπεδούχοι με πλασέ του Κβιλιτάια!

26' Απίστευτη ευκαιρία ο Άρης! Ο Ντβάλι έκανε λάθος, ο Μπαμπίκα κέρδισε, στο τετ-α-τετ με τον Μπέλετς ο Σλοβένος απέκρουσε ασταθώς, ο Γκαμπονέζος κέρδισε ξανά και εξ επαφής σημάδεψε το δοκάρι!

17' ΓΚΟΛ 0-1 Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΣΤΕΠΙΝΣΚΙ! Στην αντεπίθεση η Ελαφρά Ταξιαρχία τιμώρησε τους γαλαζοκίτρινους.Ο Γκομίς έδωσε στον Στεπίνσκι ο οποίος επιτέθηκε κατά μέτωπο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλετς.

14' Διπλή ευκαιρία για τον Άρη! Ο Μπένγκτσον πήρε την κεφαλιά σε πρώτο χρόνο στη συνέχεια με σουτ του Καζού, απέκρουσε δις ο Μπέλετς!

12' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, μετά από σέντρα του Νταουσβίλι ο Μαρκίνιος πήρε στην περιοχή έκανε το πλασέ όμως έστειλε τη μπάλα έξω.

10' Πρώτη φάση για τον ΑΠΟΕΛ, σέντρα του Σούσιτς, πήρε πορεία προς την εστία, έδιωξε σε κόρνερ ο Βανά Άλβες.

7' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Μπένγκτσον με ωραία ντρίμπλα μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ, ο Μπέλετς έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

4' Πρώτο κόρνερ στον αγώνα για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, έγινε ένα σουτ από τον Νταουσβίλι βρήκε σε σώματα.

3' Πρώτη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση με τον Στεπίνσκι να κάνει το σουτ και τον Μπέλετς να μαζεύει σταθερά.

- Έναρξη της αναμέτρησης.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι(88' Γουίλερ), Νταουσβίλι (87' Σατσιάς), Ντάλσιο, Σαρφό, Μαρκίνιος (68' Ηλία), Δώνης (68' Ντονγκαλά), Κβιλιτάια (68' Εφραίμ)

ΑΡΗΣ: Βάνα, Καζού (45' Μαγιαμπέλα), Μποακιέ, Μπέγκστον (45' Πηλέας), Στεπίνσκι, Γκομίς (45' Κακόριν), Στρούσκι (60' Μπράουν), Μουσούντα, Μπρόρσον, Σζόκε, Μπαμπίκα(72' Μονέ Πακέ)

ΣΚΟΡΕΡ: 37',27' Κβιλιτάια, 39' Ντάλσιο, 82' Εφραίμ/ 18 Στεπίνσκι, 90+2' Μποάκιε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37' Κβιλιτάια,42' Ντβάλι/ 17' Στεπίνσκι, 45' Μποακιέ, 75' Μπρόρσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ

Α' βοηθός διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου

Β' βοηθός διαιτητής: Παύλος Γεωργίου

4ος διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου

VAR: Τόμας Κβιατκόβσκι

AVAR: Ιωάννης Χριστοδούλου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες