Νέο γήπεδο Λεμεσού: Καλό Οκτώβρη... και αν - Η άμμος από την Αίγυπτο και τα άλλα προβλήματα

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 15.6.2022
Νέο γήπεδο Λεμεσού: Καλό Οκτώβρη... και αν - Η άμμος από την Αίγυπτο και τα άλλα προβλήματα

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΖΟΥΡΟΥ


Αρκετά τα προβλήματα που επιφέρουν καθυστερήσεις στην παράδοση του νέου γηπέδου Λεμεσού στο Κολόσσι. Μπορεί εδώ και μήνες να ψιθυρίζεται δεξιά και αριστερά ότι το γήπεδο θα καθυστερήσει, όμως δεν μπορούσε κανείς να πει με βεβαιότητα και σιγουριά τι είναι εκείνο που θα προκαλούσε την καθυστέρηση και για πόσο.


Πλέον, δύο μήνες και κάτι μέρες πριν την ημερομηνία που υποτίθεται θα παραδινόταν το νέο γήπεδο από τον εργολάβο (25/8/2022), ξεκινούν να διαφαίνονται αντικειμενικές δυσκολίες που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, με τα σημερινά δεδομένα, το πιο αισιόδοξο σενάριο τοποθετεί τη σέντρα στο νέο γήπεδο κάπου στον Οκτώβριο. Λαμβάνοντας υπ'όψιν το γεγονός αυτό, προκύπτει ότι ΑΕΛ, Απόλλωνας και Άρης θα αγωνίζονται και του χρόνου στο Τσίρειο, τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς κατασκευαστικών έργων αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στο θέμα του αγωνιστικού χώρου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις σχετικά με τη φύτευση του γρασιδιού. Για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, χρειάζεται να εισαχθεί από την Αίγυπτο η ειδική άμμος πάνω στην οποία θα φυτευτεί στη συνέχεια το γρασίδι.


Η άμμος βρίσκεται ακόμα στην Αίγυπτο και δεν έχει διευθετηθεί -οριστικώς- ούτε ο τρόπος, ούτε το πότε θα έρθει, με τις αισιόδοξες προβλέψεις να λένε για εντός μίας βδομάδας. Το μόνο θετικό είναι ότι η Αίγυπτος βρίσκεται κοντά και δεν χρειάζεται μεγάλη αναμονή. Από εκεί και πέρα, με την έλευση της ειδικής άμμου και το φύτεμα, χρειάζονται επιπλέον τουλάχιστον τρεις μήνες για να είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος για ποδοσφαιρικό αγώνα.


Πολλές εκκρεμότητες


Η ολοκλήρωση των εργασιών από μέρους του εργολάβου δεν σημαίνει αυτόματα και ότι το γήπεδο είναι έτοιμο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Χρειάζεται επίσης ένα διάστημα έτσι ώστε οι τρεις ομάδες στις οποίες θα δοθεί η διαχείριση να το φέρουν στα δικά τους μέτρα και θέλω, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των αποδυτηρίων ή των εστιατορίων. Αυτού του είδους τα έργα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρις ότου παραδώσει ο εργολάβος το έργο στο σύνολό του.


Οι ομάδες φαίνεται πως ήδη έχουν κλειστές διάφορες εμπορικές συμφωνίες και χρειάζεται χρόνος για να γίνουν και αυτά τα έργα. Ακόμα, σημαντικό είναι και το ζήτημα του οδικού δικτύου, αφού, όπως είναι γνωστό, η Α’ φάση ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου και είναι άξιον απορίας πώς θα γίνουν αγώνες χωρίς την ολοκλήρωση έστω της Α’ φάσης των οδικών έργων, αφού το υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι σαφώς ακατάλληλο.


Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που ίσως δημιουργήσει καθυστερήσεις, είναι το ζήτημα του ενοικίου για τη διαχείριση του γηπέδου, το οποίο θα πληρώνουν οι ομάδες στον ΚΟΑ. Το ποσό αυτό ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ενώ αναμένονται και αντιδράσεις από τις τρεις ομάδες καθώς υπάρχει ψιθυρολογία για πολύ υψηλό ενοίκιο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες