«Με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα είναι περίπου 11.000»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 3.2.2022
«Με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα είναι περίπου 11.000»

Για το θέμα που προέκυψε με τη χωρητικότητα του νέου σταδίου στη Λεμεσό μίλησε (στον ΣΠΟΡ FM) ο πρόεδρος του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου.


«Αυτό που προκύπτει είναι πως το όλο το θέμα που έχει κυκλοφορήσει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για αυτό ζητήσαμε διευκρινίσεις, ήταν εκεί ο επιβλέπων μηχανικός του έργου. Στο γήπεδο αυτή τη στιγμή μπορούν να μπουν 12 600 θέσεις. Το θέμα είναι πώς να μπουν. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα γήπεδο που δεν θα είναι άνετο μπορούμε να το κάνουμε 12 600. Είπαμε πως θέλουμε να κάνουμε ένα γήπεδο που να είναι ασφαλή και άνετο. Ας είναι 11 000 ή 11 500 καθίσματα».


«Το θέμα είναι πως τα σχέδια που έγιναν είναι πολύ αραιά. Από ότι έχω καταλάβει ο αρχιτέκτονας έχει προβλέψει ότι θα είναι ένα στάδιο 12 600 θέσεων. Εμείς γνωρίζαμε ότι είναι 12 600. Αυτό που έγινε είναι πως μπορούμε να κάνουμε γήπεδο των 12 600, αλλά δεν θα υπάρχει το πλάτος που πρέπει να υπάρχει για τους διαδρόμους και το ένα κάθισμα θα είναι δίπλα στο άλλο. Έχει ακουστεί ότι παραγγείλαμε μικρότερα ή μεγαλύτερά καθίσματα, τα καθίσματα είναι ακριβώς όπως έχουν προβλεφθεί, 42 πόντοι. Εκκρεμεί το διάστημα μεταξύ των διαδρόμων, μπορούμε να τους μικρύνουμε αλλά θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», πρόσθεσε.


Αν θα υπάρξει μείωση των θέσεων: «Αυτή τη στιγμή μιλώ σαν Άρης αλλά μετά την επικοινωνία που είχαμε αποφασίσαμε ότι θέλουμε ένα γήπεδο άνετο και με ασφάλεια. Θα υπάρξει μείωση των θέσεων».


Πόσες θα είναι οι θέσεις: «Νομίζω σήμερα το απόγευμα θα ξέρουμε, αλλά με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα είναι περίπου 11 000».


Αν έχουν παραγγελθεί καθίσματα πολυτέλειας: «Όχι αυτό δεν έχει γίνει. Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Δεν είναι τα σωματεία που παραγγέλνουν τα καθίσματα, είναι βάση τις προδιαγραφές».


Αν μπορεί ο ΚΟΑ να κάνει παραγγελία καθισμάτων: «Αν ο ΚΟΑ προέβαινε σε αυτή την παραγγελία σημαίνει ότι ήταν μέσα στο αρχικό πλάνο, το οποίο είχε πάρα πολλές ατέλειες. Παράδειγμα ο φωτισμός, οι χώροι στάθμευσης, όμως σιγά σιγά διορθώνονται. Αυτά έγιναν για να έχουμε ένα γήπεδο σύγχρονο. Το γήπεδο συνεχίζει στο αρχικό πλάνο, με εξαίρεση κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα αυτός του φωτισμού. Οι αλλαγές αυτές δεν έχουν τεράστια κόστη όπως γράφονται δεξιά και αριστερά».


Για το συνολικό κόστος του γηπέδου: «Δεν το γνωρίζω αυτό, η πληροφόρησή είναι η ίδια με τη δική σας, ότι περίπου είναι 33 εκατομμύρια.


Για τη χωρητικότητα: Η θέση των σωματείων είναι πως κοντά στις 12-13 χιλιάδες είναι το ιδανικό για τα δεδομένα, Το γήπεδο έγινε βάση και με τη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Είτε το θέλουμε είτε όχι η προσέλευση του κόσμου είναι κάπου εκεί».


Για το πότε θα γνωρίζουν για τη χωρητικότητα του γηπέδου: «Εμείς θα έχουμε μια ενημέρωση σήμερα το απόγεμα ή το αργότερο αύριο το πρωί».


«Σαν Άρης θέλουμε ένα γήπεδο που θα το χαίρονται όλο. Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως το γήπεδο θα παραδοθεί στις 25 Αυγούστου», πρόσθεσε.


Για το θέμα με τα βοηθητικά: «Το θέμα με τα βοηθητικά είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και με στη συνάντηση που θα έχουμε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως θα συζητήσουμε και το θέμα που υπάρχει με το πάρκινγκ».


«Νομίζω υπάρχει η καλή θέληση, τουλάχιστον από πλευράς σωματείων, νομίζω στο τέλος της ημέρας μπορούμε α βρούμε το σωστό και το πρέπον για το γήπεδο. Θέλουμε αυτό που θα γίνει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων μας. Θέλουμε ένα γήπεδο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της επόμενης 20ετίας», πρόσθεσε.


Για τον Άρη: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και συνεχίζουμε έτσι. Χάσαμε από την ΑΕΛ, για ένα 20λεπτο ήταν καλύτερη μας και δίκαιά πέτυχε τα δύο γκολ θα μπορούσε και τρίτο γκολ. Βγάλαμε αντίδραση, δεν κερδίσαμε αλλά βλέπουμε τη συνέχεια. Πάμε στην Λάρνακα για να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Στόχοι μας η εξάδα και η Ευρώπη».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες