Πήγε για... αυτοκτονία αλλά λυτρώθηκε στο 90+6΄ ο Απόλλωνας!

Δημοσιεύθηκε 22.12.2023
Πήγε για... αυτοκτονία αλλά λυτρώθηκε στο 90+6΄ ο Απόλλωνας!

Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς διεξήχθη στο «Στέλιος Κυριακίδης», με νικητή του θρίλερ τον Απόλλωνα! Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 4-3 της Καρμιώτισσας για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Πέρετς στο 96ο λεπτό να σκοράρει το «χρυσό» γκολ κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει από το 3-1 ισοφαρίζοντας με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Στο τρίτο (και πιθανότατα τελευταίο) παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άγγελο Τσολάκη υπηρεσιακό προπονητή ο Απόλλωνας ήταν μια ανάσα από το να καταγράψει δεύτερη σερί απώλεια βαθμών, η οποία θα τον απομάκρυνε από το τρένο της εξάδας. Παρ' όλα αυτά κατάφερε στην εκπνοή να πάρει το τρίποντο και να διατηρήσει το -4 από την έκτη ΑΕΚ (νίκησε την ίδια ώρα τη Δόξα με ανατροπή) και να μείνει ζωντανός.

Υπερπροσπάθεια από την Καρμιώτισσα η οποία βρέθηκε «αγκαλιά» με μία ακόμη έκπληξη όμως έφυγε χωρίς βαθμό και παρέμεινε προτελευταία με δέκα βαθμούς.

Ο αγώνας

Γεμάτο αλλά και ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν πανομοιότυπο αριθμό σημαντικών ευκαιριών, παρότι ο Απόλλωνας ήταν για περισσότερη ώρα μπροστά κι είχε πιο πολλές τελικές. Οι κυανόλευκοι ευτύχησαν να σκοράρουν από την πρώτη τους φάση, όταν στο 3΄ ο Μπεσάρτ μετά από λάθος διώξιμο του Ανέστη και κεφαλιά του Σαγκάλ σούταρε στην κενή εστία. Ο Βαλμπουενά στο 19΄ με εξαιρετική ενέργεια και πλασέ πλησίασε στο 2-0, ενώ στο 28΄ ο Φουρ απείλησε με ισοφάριση. Ο Απόλλωνας κατάφερε εντέλει να διευρύνει το προβάδισμά του στο 37΄ με σουτ του Μάρκες μετά από κάθετη του Σαγκάλ, όμως δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μείωσαν με τρομερό σουτ του Ντούμπια εκτός περιοχής. Μάλιστα, στο 45+3΄ η Καρμιώτισσα «άγγιξε» το 2-2, όμως ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νεοφύτου.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο, δηλαδή με μεγάλη ευκαιρία της Καρμιώτισσας και σπουδαία απόκρουση του πορτιέρο του Απόλλωνα στον Κατσαντώνη, ενώ οι Πολεμιδιώτες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση και στο 65΄, με το σουτ του Ντούμπια που πήγαινε μέσα να βρίσκει στον Μαλεκκίδη και να περνάει έξω.Εντούτοις, στην πρώτη του καλή φάση στην επανάληψη ο Απόλλωνας κατάφερε να κάνει το 3-1, με πλασέ του Μαλεκκίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Η Καρμιώτισσα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 84΄ μείωσε εκ νέου (3-2), με πέναλτι του Ντούμπια μετά από ανατροπή του Λουκίλι απ΄ τον Φιλιώτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να σοκάρει το «Alphamega» όταν με πλασέ του Ρόσι ισοφάρισε σε 3-3. Το θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειώσει και ο Πέρετς στο 90+6΄ με προβολή χάρισε τη δραματική νίκη στον Απόλλωνα!

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+6΄ ΓΚΟΛ, 4-3 ο Απόλλωνας με προβολή του Πέρετς μετά από γύρισμα του Κρμέντσικ!

90+6΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα με τον Λέουβενμπεργκ να νικά τον Ρόσι σε τετ-α-τετ.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις

87΄ ΓΚΟΛ, 3-3 ισοφαρίζει η Καρμιώτισσα με τον Ρόσι!

84΄ ΓΚΟΛ, 3-2 μειώνει η Καρμιώτισσα με εκτέλεση πέναλτι του Ντούμπια.

84΄ Πέναλτι για την Καρμιώτισσα, για ανατροπή του Λουκίλι από τον Φιλιώτη.

74΄ ΓΚΟΛ, 3-1 ο Απόλλωνας με πλασέ του Μαλεκκίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

65' Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα. Μετά από σουτ του Ντούμπια που πήγαινε μέσα η μπάλα χτύπησε στον Μαλεκκίδη και βγήκε κόρνερ.

56' Σουτ του Λουκίλι, κόντραρε.

54' Κίτρινη στον Αμπντουραχίμι.

53' Κίτρινη στον Τσουκαλά.

48' Κεφαλιά του Μαλεκκίδη μετά από εκτέλεση φάουλ, απέκρουσε ο Ανέστη.

46' Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα με Κατσαντώνη, βγήκε και έδιωξε με τα πόδια ο Λέουβενμπεργκ.

Δεύτερο ημίχρονο

45+3΄ Ευκαιρία για την Καρμιώτισσα με εκτός περιοχής σουτ του Νεοφύτου, δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ ο Λέουβενμπεργκ.

45+1΄ Σουτ του Κολ, έξω.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

39' ΓΚΟΛ, 2-1 μειώνει άμεσα η Καρμιώτισσα με τρομερό γκολ του Ντούμπια, με φαλτσαριστό αλλά δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

37' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Απόλλωνας με τον Μάρκες. Μετά από κάθετη του Σαγκάλ έκανε το κοντρόλ και σούταρε χαμηλά στη γωνία του Ανέστη διπλασιάζοντας τα γκολ των κυανολεύκων.

35' Κεφαλιά του Μαλεκκίδη, άστοχη.

35' Σουτ του Σαγκάλ, κόντραρε, κόρνερ.

31' Σουτ του Εκπολό, μάζεψε χωρίς πρόβλημα ο Ανέστη.

28' Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα με Φουρ, λίγο έξω το διαγώνιο πλασέ του.

25' Κίτρινη κάρτα στον Νταρίκουα.

22' Σουτ του Μαλεκκίδη, μαζεύει ο πορτιέρο της Καρμιώτισσας.

19' Εξαιρετική ενέργεια και φαλτσαριστό πλασέ του Βαλμπουενά από το ύψος της περιοχής, δύσκολη απόκρουση του Ανέστη σε κόρνερ.

12' Μακρινό σουτ του Ντούμπια, μαζεύει ο Λέουβενμπεργκ.

5' Σουτ του Μάρκες, έπεσε και μάζεψε ο Ανέστης.

3' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Μπεσάρτ. Μετά από λάθος διώξιμο του Ανέστη και κεφαλιά του Σαγκάλ η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στη γωνία του Ελλαδίτη.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Γκραντινάρου (81΄ Παντελή), Χριστοφόρου (67' Σουκ), Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Τσουκαλάς, Νεοφύτου, Φουρ (46΄ Λουκίλι), Ντούμπια, Κατσαντώνης, Ρόσι.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης, Εκπολό, Μαλεκκίδης, Νταρίκουα, Κολ, Χάμπος (79΄ Ντανίλο), Βαλμπουενά (85΄ Πέρετς), Μπεσάρτ (66' Βάργκα), Σαγκάλ (66' Τέκιε), Μάρκες (85΄ Κρμνέτσικ).

ΣΚΟΡΕΡ: 39΄, 84΄ πεν. Ντούμπια, 86΄ Ρόσι / 3΄ Μπεσάρτ, 37΄ Μάρκες, 74΄ Μαλεκκίδης, 90+6΄ Πέρετς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53΄ Τσουκαλάς, 69΄ Κατσαντώνης, 90+9΄ Παντελή / 25΄ Νταρίκουα, 54' Αμπντουραχίμι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Putros Sandi Dhia Jirjis

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»