Σωματείο Απόλλων: Ανατροπή και... δεν αναλαμβάνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρούσος

Δημοσιεύθηκε 24.5.2023
Σωματείο Απόλλων: Ανατροπή και... δεν αναλαμβάνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρούσος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρούσος, ο οποίος θα δημιουργούσε τον δικό του συνδυασμό για να αναλάβει την προεδρία του Σωματείου Απόλλων, γνωστοποιεί μέσω επιστολής του στα ΜΜΕ ότι τελικά αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Επίσης ξεκαθαρίζει τους λόγους που δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του Σωματείου.

Αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι Απολλωνίστες,

Με αφορμή αρκετά δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, ότι προτίθεμαι να αναλάβω την Προεδρία του Σωματείου του Απόλλωνα Λεμεσού, συνεπικουρούμενος βέβαια από ομάδα συνεργατών μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω στον κόσμο του Απόλλωνα με πάσα ειλικρίνεια τα εξής.

Κατ’ αρχάς, η αγάπη μου για τον Απόλλωνα με έσπρωξε όντως να προχωρήσω σε αρκετές διαβουλεύσεις τον τελευταίο καιρό, με αρκετούς επιφανείς Απολλωνίστες και όχι μόνο, για να διερευνήσω κατά πόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος, για την ανάληψη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Σε αυτά τα πλαίσια είχα και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας, Κύριο Νίκο Κίρζη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε την ειλικρινή του πρόθεση να σταθεί στο πλευρό μας και να στηρίξει μια ενδεχόμενη εμπλοκή μου, με σημαντική μάλιστα οικονομική συνεισφορά για ενίσχυση της επίτευξης των στόχων και προτεραιοτήτων του συνδυασμού μου. Συζητήσαμε ακόμα το μέλλον των ποδοσφαιρικών ακαδημιών και εντοπίσαμε σημείο κοινού ενδιαφέροντος και συναντίληψης.

Ακολούθησε συνάντησή μου και με τον νυν Πρόεδρο του Σωματείου, Κύριο Ξενοφώντα Χαραλάμπους, με τον οποίο ανταλλάξαμε αρκετές απόψεις και μου παρουσίασε την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το Σωματείο μας.

Παράλληλα, δεν σας κρύβω ότι μαζί με τους δικούς μου συνεργάτες προχωρήσαμε και σε μια μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας του Σωματείου για να διερευνήσουμε κατά πόσον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις που παρουσιάζει το Σωματείο μας. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε το γυναικείο Ποδόσφαιρο (Apollon Ladies), όπου διοικείται αυτόνομα, με σημαντική προσφορά και μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια σε Κύπρο και Ευρώπη αλλά και η Καλαθόσφαιρα με Τροχοκαθίσματα, όπου εξίσου διοικείται αυτόνομα, η Καλαθόσφαιρα Ανδρών αλλά και η Πετόσφαιρα γυναικών, είναι δυο τμήματα που παραμένουν ακέφαλα και όπως αντιλαμβάνεστε, πέραν του ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως, για να μπορούν να διοικούνται, απαιτούνται και σημαντικά κεφάλαια, τα οποία δυστυχώς δεν διαθέτει και στα οποία δεν έχει πρόσβαση το Σωματείο μας, όπως είναι η σημερινή του οικονομική κατάσταση.

Παράληψη μου θα ήταν να μην αναφερθώ και στην ειλικρινή πρόθεση του Κύριου Παναγιώτη Γιωργάκη να βοηθήσει με ένα σημαντικό ποσό στην καινούργια προσπάθεια που αφορά την γυναικεία πετόσφαιρα. Δυστυχώς όμως, η αποχώρησή του από το τμήμα Πετόσφαιρας είναι οριστική και αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Ως συνδυασμός, θέσαμε ορισμένες προτεραιότητες. Θέσαμε ως στόχο όπως κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας μας επιτευχθεί η εξόφληση του δανείου του Σωματείου, καθώς αυτή θα επιφέρει τεράστια οφέλη, μεταξύ των οποίων η απαλλαγή των περιουσιακών στοιχείων από υποθήκες, η πλήρης απαλλαγή ανθρώπων που εδώ και χρόνια είναι προσωπικά εγγυητές, η ουσιαστική αναβάθμιση και εκμετάλλευση του κτηρίου του Σωματείου, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, η αύξηση των εσόδων και η απελευθέρωση σοβαρών κονδυλίων που σήμερα διατίθενται σε δόσεις και τόκους ώστε αυτά να διατεθούν μελλοντικά στα τμήματα, η αναβάθμιση του κλειστού σταδίου, η δημιουργία Μουσείου, η αύξηση των μελών, η σωστή στελέχωση των γραφείων και πολλά άλλα λειτουργικά ζητήματα. Όραμα μας, είναι ο πλήρης και οριστικός απεγκλωβισμός του Σωματείου μας και η απαγκίστρωση του από τα βαρίδια του δανεισμού, ώστε να μπορεί σύντομα να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στα αθλητικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα.

Δυστυχώς, τα παραπάνω δεν μπορούν να επιτευχθούν εάν κατά την επόμενη διετία δεν βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι που θα λειτουργήσουν αυτόνομα τα τμήματα Καλαθόσφαιρας και Πετόσφαιρας, ώστε το Σωματείο να συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις, κονδύλια, ανθρώπινο δυναμικό και προσπάθειες στο να πετύχει τον απεγκλωβισμό και την επανεκκίνηση.

Ο Απόλλωνας είναι πρωτίστως αθλητικό σωματείο και αντιλαμβάνομαι πλήρως την δικαιολογημένη απαίτηση των χιλιάδων οπαδών μας να λειτουργούν τα τμήματα Καλαθόσφαιρας και Γυναικείας Πετόσφαιρας. Παρά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις που λάβαμε αλλά και τη δική μας δεδομένη και συνυπολογισμένη οικονομική συνεισφορά, δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε, ως νεοσύστατη Διοίκηση να ανταποκριθούμε σ΄ αυτές τις προσδοκίες, πρώτιστα για την Καλαθόσφαιρα και ακολούθως για την γυναικεία Πετόσφαιρα, λαμβάνοντας υπόψιν, όπως αρχικά τόνισα, τις προτεραιότητες που θέσαμε, σε συνάρτηση με τη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας του Σωματείου, εν όσο ακόμη εκκρεμή η αποπληρωμή του δανείου.

Συνεπώς, παρόλη την ειλικρινή και πραγματική μου πρόθεση, μαζί με τους συνεργάτες μου, να κατέλθουμε στις επικείμενες εκλογές του Σωματείου, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω και επειδή διακατέχομαι από υψηλό αίσθημα ευθύνης, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, αισθάνθηκα την ανάγκη λόγω και της διαρροής του ονόματός μου στα Μ.Μ.Ε, να τοποθετηθώ δημόσια στις χιλιάδες των οπαδών μας και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

Με την άδεια του υφιστάμενου Δ.Σ. του Σωματείου, όλα τα στοιχεία της προεργασίας που έχει γίνει είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερθεί να διερευνήσει το ενδεχόμενο ανάληψης αυτής της σημαντικότατης ευθύνης.

Με εκτίμηση,

Δρ. Κωνσταντίνος Ρούσος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δεν συνεχίζει στον Απόλλωνα ο Βαλμπουενά

Δεν συνεχίζει στον Απόλλωνα ο Βαλμπουενά

Δεν συνεχίζει στον Απόλλωνα ο Βαλμπουενά

O Γκούλα, ο Ματσίν και το ψάξιμο για τους καλύτερους

O Γκούλα, ο Ματσίν και το ψάξιμο για τους καλύτερους

O Γκούλα, ο Ματσίν και το ψάξιμο για τους καλύτερους

Kανένας πανικός, καμία βιασύνη

Kανένας πανικός, καμία βιασύνη

Kανένας πανικός, καμία βιασύνη

Προσθήκη ποιότητας και ουσίας

Προσθήκη ποιότητας και ουσίας

Προσθήκη ποιότητας και ουσίας