Με ανατροπή στο 3/3 ο Απόλλωνας, «βύθισε» την προβληματική Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 11.9.2022
Με ανατροπή στο 3/3 ο Απόλλωνας, «βύθισε» την προβληματική Ομόνοια

Η Ομόνοια έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει απέναντι στον Απόλλωνα και προηγήθηκε, όμως οι Λεμεσιανοί δεν πτοήθηκαν κι έφτασαν στο 3/3! Οι πρωταθλητές έκαναν σπουδαία ανατροπή στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στο Τσίρειο και πήραν δίκαια το τρίποντο, διατηρώντας το «απόλυτο».

Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο στο 14' έπειτα από ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Β. Γιοβάνοβιτς, όμως αυτή ήταν η μοναδική τους φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας κυριάρχησε μετά το γκολ των φιλοξενουμένων, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση (δοκάρι και χαμένο πέναλτι ο Πίττας) κι εντέλει κατάφεραν να φέρουν... «τούμπα» το ντέρμπι στην επανάληψη.

Ο μοιραίος του πρώτου ημιχρόνου, Πίττας, ισοφάρισε στο 63ο λεπτό με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, ενώ ο Ζράντι, που μπήκε αλλαγή, ολοκλήρωσε την ανατροπή με απίθανο σουτ του 83'.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση του Απόλλωνα ο οποίος έφτασε τους εννέα βαθμούς και συνεχίζει χωρίς απώλειες στην κορυφή, στους τρεις βαθμούς και το -6 έμεινε η Ομόνοια, η οποία προβλημάτισε ξανά τον κόσμο της με την εμφάνισή της.

Ανησυχία στο τριφύλλι με την αποχώρηση του Κούσουλου στο 83ο λεπτό με πρόβλημα, μια βδομάδα μετά την επιστροφή του στη δράση.

Ο αγώνας

Χωρίς ευκαιρίες κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, με το πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός να έρχεται στο 10' όταν ο Ανσαριφάρντ ζήτησε πέναλτι, αλλά ούτε ο ρεφ Κόλαριτς, ούτε ο VAR Πέτσιν που έλεγξε τη φάση, θεώρησαν πως υπήρξε παράβαση. Ένα λεπτό αργότερα, εντούτοις, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε ξανά στο έδαφος έπειτα από ανατροπή του από τον Β. Γιοβάνοβιτς, με τον διαιτητή αυτή τη φορά να σφυρίζει, με αποτέλεσμα ο Μπρούνο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα (14').

Λίγα λεπτά μετά το γκολ ο Απόλλωνας ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές και σταδιακά κυριάρχησε στο γήπεδο. Μάλιστα, «άγγιξε» το γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τον Πίττα στο 25' να σουτάρει στο δοκάρι και τον Κολ στο 31' να βλέπει τον Μάθιους να απομακρύνει στη γραμμή το πλασέ του. Δύο σουτ του Γιόστεν (21', 35') δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία, όταν μετά από σπρώξιμο του Μίλετιτς στον Ρομπέρζ, ο Κροάτης ρεφ σφύριξε πέναλτι για τους γηπεδούχους, όμως ο Πίττας αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Οι Λεμεσιανοί μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη όμως η πρώτη καλή φάση ήρθε για την Ομόνοια με σουτ του Κασάμα στο 52', που ήταν η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενουμένων μετά το πέναλτι. Το σουτ του Μπα στο 54' αποκρούστηκε από τον Λανγκ, αυτά του Μπρούνο στο 59' (έξω) και το 60' (Γιοβάνοβιτς) δεν έφεραν αποτέλεσμα και στο 63ο λεπτό ο Απόλλωνας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με κεφαλιά του Πίττα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, εξαργυρώνοντας την υπεροχή που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Οι κυανόλευκοι έψαχναν πλέον το γκολ της ανατροπής και το βρήκαν με... χρυσή αλλαγή του Καταλά, καθώς ο Ζράντι, που μπήκε στο 66', σκόραρε στο 83' με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, κάνοντας το 2-1 για τον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν και τρίτο γκολ όμως το πλασέ του Πίττα στο 89' κόντραρε και πήγε στο δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Δοκάρι για τον Απόλλωνα με τον Πίττα!

83' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Απόλλωνας με τρομερό σουτ του Ζράντι!

83' Αλλαγή για την Ομόνοια, Μιξ αντί Κούσουλου.

80' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Αλεσάμι αντί Γιόστεν.

78' Ευκαιρία για την Ομόνοια με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μίλετιτς, προλαβαίνει και διώχνει ο Γιοβάνοβιτς προ του Μπέζους.

77' Κίτρινη κάρτα στον Χαμάς.

72' Αλλαγές για την Ομόνοια, Παπουλής και Λοΐζου αντικαθιστούν Κασάμα και Μπρούνο.

66' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Ρέθιο και Ζράντι αντικαθιστούν Μπα και Χάμπου.

63' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Απόλλωνας με τον Πίττα! Με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ.

61' Αλλαγές για την Ομόνοια, Κούσουλος και Μπέζους στις θέσεις των Χαραλάμπους και Ανσαριφάρντ.

60' Δυνατό σουτ του Μπρούνο από πλάγια θέση, αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς.

59' Ευκαιρία για την Ομόνοια με σουτ του Μπρούνο μετά από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Ανσαριφάρντ, πάνω από τα δοκάρια.

57' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ογκεντά αντί Σαχάρ.

54' Δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπα μέσα από την περιοχή, έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Λανγκ.

52' Σουτ του Κασάμα εκτός περιοχής, πέφτει κι αποκρούει δύσκολα ο Γιοβάνοβιτς. Πρώτη καλή ευκαιρία της Ομόνοιας μετά το πέναλτι.

48' Σουτ του Μπα, δεν ανησυχεί ο Φαμπιάνο.

46' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Φιλιώτης αντί Πεϊμπέρν.

Δεύτερο ημίχρονο

45+1' Χάνει το πέναλτι ο Πίττας, πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο η μπάλα!

45' Πέναλτι για τον Απόλλωνα! Για σπρώξιμο του Μίλετιτς στον Ρομπέρζ.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

43' Εξετάστηκε περίπτωση πέναλτι για τον Απόλλωνα για χέρι του Ανσαριφάρντ, δεν δόθηκε.

35' Σουτ του Γιόστεν, δεν βρίσκει στόχο.

31' Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κολ να μπαίνει στην περιοχή, να περνάει δυο-τρεις πράσινους και να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, διώχνει στη γραμμή ο Μάθιους!

-Συμπληρώθηκε το ημίωρο με τον Απόλλωνα να πατά πολύ καλύτερα στο γήπεδο εδώ και λίγη ώρα.

25' Τρομερή ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα από κοντά να σουτάρει στο δοκάρι! Μετά από κάθετη του Σαχάρ ο Κύπριος άσος τρύπωσε μεταξύ των Λανγκ-Μίλετιτς και «άγγιξε» την ισοφάριση.

23' Σουτ του Ανσαριφάρντ από μακριά, δεν ανησυχεί τον Γιοβάνοβιτς.

21' Σουτ του Γιόστεν, λίγο έξω. Πρώτη φάση για τον Απόλλωνα στο ματς.

14' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο!

13' Κίτρινη κάρτα στον Β. Γιοβάνοβιτς.

13' Επικυρώνεται το πέναλτι.

-Eλέγχεται η φάση από το VAR.

11' Πέναλτι για την Ομόνοια! Για ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Β. Γιοβάνοβιτς.

-Εξετάστηκε η φάση από το VAR, επικυρώνεται η απόφαση του ρεφ.

10' Πέφτει στο έδαφος ο Ανσαριφάρντ στην περιοχή του Απόλλωνα, φωνές για πέναλτι από την Ομόνοια, δεν σφυρίζει ο Κροάτης.

-Χωρίς φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρν (46' Φιλιώτης), Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος (66' Ζράντι), Σαχάρ (57' Ογκεντά), Μπα (66' Ρέθιο), Γιόστεν (80' Αλεσάμι), Πίττας

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Γιούστε, Μίλετιτς, Λέτσιακς, Κασάμα (72' Παπουλής), Μπασιρού, Χαραλάμπους (61' Κούσουλος, 83' Μιξ), Μπρούνο (72' Λοίζου), Ανσαριφάρντ (61' Μπέζους).

ΣΚΟΡΕΡ: 63' Πίττας, 83' Ζράντι / 14' Μπρούνο (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Β. Γιοβάνοβιτς, 77' Χαμάς / -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kolaric Patrik (Kροατία)

Α' Βοηθός Διαιτητής: Mihalj Ivan

Β' Βοηθός Διαιτητής: Novosel Kristijan

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Pejin Tihomir (Kροατία)

AVAR: Saric Kruno

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»