Ζωντανός για Europa ο Απόλλωνας, πάει Πειραιά για πρόκριση

Δημοσιεύθηκε 18.8.2022
Ζωντανός για Europa ο Απόλλωνας, πάει Πειραιά για πρόκριση

Δεν πήρε το ζητούμενο, που ήταν η νίκη, όμως διατηρήθηκε στο παιχνίδι της πρόκρισης ο Απόλλωνας. Οι κυανόλευκοι έμειναν στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League και θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης».

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους ερυθρόλευκους πάντως να έχουν τις σπουδαιότερες χαμένες ευκαιρίες, κυρίως αυτές του Ελ Αραμπί στην αρχή του β' μέρους. Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα κι άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Γιάνγκα, όμως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με τον Χουανγκ (28').

Από εκείνη τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία, μέχρι τα μέσα της επανάληψης, σημείο στο οποίο οι κυανόλευκοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, μέχρι το 95', όταν ο Χέντι, ο οποίος μπήκε αλλαγή (74') κάνοντας το ντεμπούτο του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Απόλλωνας, ο οποίος θυμίζουμε έχει εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο (εάν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό θα παίξει σε αυτούς του Conference League), αφενός δεν πήρε τη νίκη που θα τον καθιστούσε φαβορί, όμως έδειξε πως μπορεί να κοντράρει τους ερυθρόλευκους και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό που θα γίνει την άλλη Πέμπτη (25/8, 22:00) στον Πειραιά.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική (3', Ραντζέλοβιτς) όμως ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ΓΣΠ. Οι κυανόλευκοι κρατούσαν μπάλα κι έδειξαν τη διάθεσή τους να επιτεθούν και να ψάξουν το γκολ. Στο 10' το τέρμα του Πίττα ακυρώθηκε με σωστή υπόδειξη οφσάιντ, όμως δεν έγινε το ίδιο με αυτό του Γιάνγκα στο 18'. Δύο λεπτά μετά που οι ερυθρόλευκοι «άγγιξαν» το γκολ με σουτ του Κούντε στο δοκάρι (16'), οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από σουτ του Κολ και κόντρα στον Σισέ, ο Γιάνγκα ευνοήθηκε και πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ.

Στο 26' ο Πίττας με ένα καλό σουτ δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα γκολ του Απόλλωνα και στο 29' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, με τον Χουανγκ ο οποίος μετά από ασίστ του Ρέαμπτσουκ μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Γιοβάνοβιτς. Μετά το 1-1 οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, όμως πέραν της άστοχης κεφαλιάς του Ελ Αραμπί στο 43', δεν απείλησαν τον τερματοφύλακα των Λεμεσιανών.

Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να «πυροβολούν» την εστία του Απόλλωνα, με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πλησίασε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις σε ένα δίλεπτο (55'-57'), ενώ στο 65' ήταν ο Χουανγκ ο οποίος απείλησε, με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει. Οι μαζεμένες αλλαγές στη συνέχεια επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ οι κυανόλευκοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Ολυμπιακό και να ισορροπήσουν το ματς. Σταδιακά ο Απόλλωνας έβγαινε πιο μπροστά, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα, όμως δεν βρήκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να το πετύχει, πέραν του ακυρωθέντος γκολ του Χέντι στο 95'.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, 1-1

98' Κίτρινη κάρτα στον Ντε Λα Φουέντε.

95' Ακυρώνεται γκολ του Απόλλωνα στο 95' με υπόδειξη οφσάιντ! Ο Χέντι σκόραρε μετά από ωραία κάθετη του Ογκεντά όμως ήταν εκτεθειμένος.

92' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Μπουχαλάκης αντί Κούντε.

-Εννέα λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Χωρίς φάση εδώ και ώρα ο αγώνας, το παλεύει ο Απόλλωνας ο οποίος κερδίζει κάποια κόρνερ αλλά μέχρι εκεί.

82' Κίτρινη κάρτα στον Χασάν.

79' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Ντε Λα Φουέντε και Βρουσάι στις θέσεις των Ζινκερνάγκελ και Ραντζέλοβιτς.

74' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Χέντι παίρνει τη θέση του Ντιγκινί και κάνει ντεμπούτο με τα κυανόλευκα.

-Η ομάδα του Καταλά κατάφερε στα τελευταία λεπτά να περιορίσει τους φιλοξενούμενους και να ισορροπήσει το ματς. Θα πρέπει να ψάξει το γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

66' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Αγκιμπού Καμαρά αντί Χουανγκ και Χασάν αντί Ελ Αραμπί.

65' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με σουτ του Χουανγκ, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.

60' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Μπα αντί Χάμπου και Σαχάρ αντί Γιάνγκα.

57' Τρομερή ευκαιρία για τους ερυθρολεύκους με τον Ελ Αραμπί και πάλι, ο οποίος μετά από πάσα του Ραντζέλοβιτς ήταν αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής αλλά πλάσαρε έξω!

56' Ξανά ο Ελ Αραμπί από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει!

55' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Πεϊμπέρν πρόλαβε τον Ελ Αραμπί.

46' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Ογκεντά αντικαθιστά τον Βα.

Δεύτερο ημίχρονο

43' Σέντρα του Κούντε, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά ο Ελ Αραμπί, έξω.

-Φτάσαμε στο 40' χωρίς άλλη φάση μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος συνεχίζει να είναι πιο επικίνδυνος.

-Mετά την ισοφάριση οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει μέτρα και πατάνε καλύτερα στο γήπεδο.

29' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός με τον Χουανγκ. Ο Ρέαμπτσουκ ανέβηκε από αριστερά, έδωσε την ασίστ στον Νοτιοκορεάτη κι αυτός μπαίνοντας στην περιοχή νίκησε με πλασέ τον Γιοβάνοβιτς.

26' Cooling break.

26' Καλό εκτός περιοχής σουτ του Πίττα, λίγο έξω.

-Ιδανικό ξεκίνημα για τους κυανόλευκους οι οποίοι έψαξαν και βρήκαν το γκολ. Έχουν το μομέντουμ και καλούνται να κρατήσουν το προβάδισμα και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν κι άλλο γκολ.

18' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Γιάνγκα! Σουτ του Κολ, ο Σισέ πήγε να βάλει την κόντρα αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει κι η μπάλα στρώθηκε στον Γιάνγκα ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ πλάσαρε εύστοχα!

16' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με μακρινό σουτ του Κούντε στο οριζόντιο δοκάρι!

10' Ακυρώνεται γκολ του Πίττα με σωστή υπόδειξη οφσάιντ.

-Πατάει πολύ καλά ο Απόλλωνας στα πρώτα στάδια του αγώνα.

7' Σουτ του Χάμπου, αποκρούει ο Βατσλίκ.

4' Γύρισμα του Βα, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπα.

3' Για τον Ολυμπιακό η πρώτη τελική, σουτ του Ραντζέλοβιτς, πολύ άστοχο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στον Απόλλωνα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Ρομπέρζ, Πεϊμπέρν, Χαμάς, Κολ, Χάμπος (60' Μπα), Βα (46' Ογκεντά), Πίττας, Γιάνγκα (60' Σαχάρ), Ντιγκινί (74' Χέντι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Κούντε (92' Μπουχαλάκης), Χουάνγκ (66' Αγκιμπού), Ζινκερνάγκελ (79' Ντε Λα Φουέντε), Ραντζέλοβιτς (79' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (66' Χασάν).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 82' Χασάν, 98' Ντε Λα Φουέντε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Xοσέ Μαρία Σάντσεθ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»