Με φόντο το προβάδισμα
ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δημοσιευτηκε:

Ο Απόλλωνας «έσπασε» την έδρα της ΑΕΚ μερικές φορές τα τελευταία χρόνια, τόσο με Σωφρόνη Αυγουστή, όσο και με Γιάννη Πετράκη την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Οι κυανόλευκοι θα καταβάλουν προσπάθεια να «αρπάξουν» τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σημερινό ντέρμπι με τον βασικό ανταγωνιστή τους στην υπόθεση πρωτάθλημα. Αν πετύχουν το «διπλό» δεν θα πάρουν απλώς τρεις βαθμούς, αλλά θα… αποκομίσουν και ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια της κούρσας.
Ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές του καταλόγου Α που ήταν παροπλισμένος λόγω κορωνοϊού επανήλθε στις προπονήσεις. Υποβλήθηκε φυσικά σε μοριακό τεστ και ήταν «καθαρός». Παραμένουν σε καραντίνα άλλοι τρεις παίκτες καταλόγου Α κι ένας παίκτης καταλόγου Β.
Ως εκ τούτου, ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ προετοίμασε την ομάδα μέσα στις διαμορφωθείσες συνθήκες, κάτι που συμβαίνει σε όλους τους προπονητές αυτή την εποχή. Να μην ξεχνάμε ότι κι η ΑΕΚ δεν έδωσε τον πρώτο της αγώνα για το 2022 με τον Ολυμπιακό, επειδή είχε μαζεμένα κρούσματα που αφορούσαν παίκτες καταλόγου Α.
Τα αγωνιστικά δεδομένα
Εκτός από τους τρεις που είναι στο… σπίτι λόγω κορωνοϊού, δεν υπολογίζονται για το σημερινό ντέρμπι και οι τραυματίες Μαλεκκίδης και Πίττας, ενώ ο Χάμπος Κυριάκου έχει πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή. Από την τεχνική ηγεσία θα υπολογίζονται κανονικά οι Νικολά Ντιγκινί και Αλεξάντερ Νάγιοκ. Ο Ουκρανός χαφ είναι σαφώς πιο έτοιμος από τον «Ντίγκι», ο οποίος ήταν στα «πιτς» τους τελευταίους 9 μήνες λόγω σοβαρής επέμβασης. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε τον Νάγιοκ ακόμα και στο αρχικό πλάνο.
Πιθανή ενδεκάδα για το σημερινό ματς: Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Χαμάς, Γουέλιγκτον, Ρομπέρζ, Σπόλιαριτς, Νάγιοκ, Ζράντι, Αλμπάνης, Ίλιεφ ή Στορ, Γιάνγκα. Παίζει κι ένα σενάριο να παίξει με τρεις στόπερ ο «Τσόρνι» και να δούμε ξανά Αλεσαμί σε αυτό τον ρόλο, όπως έγινε με τον ΑΠΟΕΛ.
Διαβούλευση για Μάρκοβιτς
Το σκέφτονται ακόμα στη Δόξα αν θα πάρουν τον Σάσα Μάρκοβιτς (διαγράφηκε για να εγγραφεί ο Νάγιοκ). Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί χθεσινή δημόσια τοποθέτηση διοικητικού στελέχους της ομάδας, ότι περιμένουν τον προπονητή Ηλία Χαραλάμπους να αξιολογήσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σέρβου χαφ.
Το σενάριο να αναβληθεί το ντέρμπι κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη (12/1) με αντίπαλο την ΑΕΛ είναι πιθανό. Βασικά, εναπόκειται στους γαλαζοκίτρινους αν θα προχωρήσουν σε αίτημα στην ΚΟΠ. Θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή, ακόμα κι αν το πράξουν για τον αυριανό τους αγώνα στο πρωτάθλημα απέναντι στην ΠΑΕΕΚ.