Ο Σα Πίντο το είχε πει!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 28.12.2023
Ο Σα Πίντο το είχε πει!

Μπορεί οι κεντρικοί επιθετικοί του ΑΠΟΕΛ να μην βαράνε κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα, όμως οι γαλαζοκίτρινοι σε αυτούς τους 16 αγώνες που έδωσαν μέχρις στιγμής για το πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να βρουν 31 φορές τα δίχτυα και μαζί με την Ομόνοια και την Πάφο είναι στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης. Άλλωστε ήταν κάτι που είχε τονίσει από την ημέρα παρουσίασής του – τον Ιούνιο – ο προπονητής της ομάδας, Ρικάρντο Σα Πίντο. «Δεν είναι δουλειά μονάχα των επιθετικών, αλλά όλης της ομάδας. Είναι δική μου ευθύνη να βρω τις λύσεις, να περάσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Πιστεύω θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα», είχε απαντήσει ο Πορτογάλος στην ερώτηση για το επιθετικό πρόβλημα που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρις στιγμής φαίνεται να βρήκε... τις λύσεις, μιας και οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν στους 15 αγώνες και μόνο στην ήττα από τον Άρη (1-0) δεν πέτυχαν έστω ένα τέρμα. Μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με το καλύτερο στατιστικό στον συγκεκριμένο τομέα και τον ακολουθούν Άρης και Ανόρθωση που δεν βρήκαν δίχτυα σε δυο παιχνίδια.

Πρώτο βιολί στο σκοράρισμα είναι ο Μαρκίνιος που έφθασε τα έξι τέρματα, μετά από αυτό που πέτυχε απέναντι στην Ομόνοια, ενώ τον ακολουθεί με τέσσερα ο Τσεμπάκ, που επίσης βρήκε δίχτυα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, δημιουργώντας προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος. Από εκεί και πέρα, τρία γκολ έχουν οι Εντονγκαλά, Βιγιαφάνες και Κβιλιτάια, δυο οι Δώνης, Βιτάλ και Γαβριήλ και από έναν οι Πέτροβις, Εφραίμ, Ντάλσιο, Κρέσπο και Γουίλσον. Ένα γκολ των γαλαζοκιτρίνων προήλθε από πόδια αντιπάλου (σ.σ. Γκαρσία της ΑΕΚ).

Η επίδοση των 31 γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας είναι η καλύτερη της πενταετίας, καθώς τελευταία φορά που πέτυχε περισσότερα ήταν τη χρονιά 2018-19, όταν μέχρι τη 16η αγωνιστική είχε σκοράρει 37 γκολ. Στο τέλος εκείνης της περιόδου είχε σηκώσει το τελευταίο της πρωτάθλημα. Έκτοτε η επίθεση του ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε σε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην τρίτη δεκάδα τερμάτων, στην οποία «επανήλθε» τη φετινή σεζόν μετά την τριάρα που πέτυχε κόντρα στην Ομόνοια.

Πιάνουν δουλειά

Μετά από τις λίγες ημέρες διακοπών λόγω των Χριστουγέννων, οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στον Αρχάγγελο για να ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης (02/01) απέναντι στον Απόλλωνα. Οι τιμωρημένοι Πέτροβιτς και Βιγιαφάνες δεν υπολογίζονται στα πλάνα του Ρικάρντο, όπως ούτε ο τραυματίας Κρέσπο, ενώ ο Ντάλσιο θα ενσωματωθεί σύντομα με την αποστολή της Εθνικής Γουινέα-Μπισάου για το Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Ανυπομονούν...

Στο μεταξύ, ανάμεσα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία όσον αφορά το σημερινό (28/12) εορταστικό πάρτι της ομάδας που θα γίνει στο Pavillion Ηall, μετά την εξαγγελία στα επίσημα κοινωνικά δίχτυα της ομάδας ότι θα υπάρχει μία μεγάλη έκπληξη. Οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων αδημονούν να μάθουν περί τίνος πρόκειται η προαναγγελθείσα έκπληξη, με πολλούς να αισιοδοξούν ότι αυτή θα αφορά εξελίξεις στο γηπεδικό ή σε μεταγραφικό ζήτημα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί