Μιλόγεβιτς: «Γνωστό σε όλους το DNA του ΑΠΟΕΛ - Με γεμίζει να δουλεύω σε τέτοιες συνθήκες»

Δημοσιεύθηκε 12.12.2022
Μιλόγεβιτς: «Γνωστό σε όλους το DNA του ΑΠΟΕΛ - Με γεμίζει να δουλεύω σε τέτοιες συνθήκες»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Σέρβος, μιλώντας στο mozzartsport.com, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του με τους γαλαζοκίτρινους και την άνοδο στην κορυφή, τονίζοντας, ωστόσο, πολλάκις, πως ακόμη είναι μακριά από το να πετύχουν κάτι σημαντικό.

Αναφέρθηκε στον τομέα που έπρεπε να δουλέψει περισσότερο όταν αφίχθη στον Αρχάγγελο, στα κλειδιά της μέχρι τώρα πετυχημένης πορείας, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος με τις συνθήκες που βρήκε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιλόγεβιτς:

-Όλα είναι σπουδαία τώρα, όταν ήρθα ήξερα ακριβώς τι να περιμένω. Υπήρχαν προβλήματα, κυρίως ψυχολογικής φύσεως. Το DNA του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστό σε όλους. Αναμένονται πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές συμμετοχές. Ο αποκλεισμός από την Τζουργκάρντεν άφησε μεγάλο σημάδι στην ομάδα. Με κάλεσαν για βοήθεια, και ήταν καλή μου τύχη που ήξερα το κλίμα. Δούλεψα στην Ομόνοια, μετά στην Ελλάδα. Αλλά ήταν πραγματικά σκληρή πρόκληση. Αν παρακολουθείς, σίγουρα ξέρεις πως το ΑΠΟΕΛ είναι φτιαγμένο με μεγάλο αριθμό ξένων, ήταν απαραίτητο να δουλέψω κυρίως στην ομοιογένεια της ομάδας. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη.

-Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια και στιγμές που ήταν κλειδιά. Σίγουρα ξεχωρίζει η νίκη μας επί της Ομόνοιας. Παίξαμε εκείνο το ματς τέλεια, σε απίθανη ατμόσφαιρα. Κερδίσαμε 4-0, με ξένους διαιτητές. Το πιο σημαντικό για εμένα και το τιμ μου είναι ότι φτιάξαμε υγιή ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Όλοι άρχισαν να πιστεύουν σε μεγάλους στόχους ξανά. Αυτό με βοηθά πολύ ως προπονητή αλλά ξέρω ότι δεν είμαστε ακόμη ούτε στη μέση.

-Ναι, είναι πολύ καλό όταν έρχονται τα αποτελέσματα. Φυσικά είναι σαν εμάς, μας αναγνωρίζουν στην πόλη. Εύχονται ότι όλο αυτό θα κρατήσει. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό, αν και ακόμη αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι μόνο δουλειά. Η μάχη ακόμη μας περιμένει, αλλά είμαι χαρούμενος, επειδή ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Εκτιμούν πραγματικά τους Σέρβους εδώ, ξέρετε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε μαζί τους στα προημιτελικά του Champions League.

-Οι Σέρβοι πιστεύουμε πως είμαστε οι πιο έξυπνοι, οι καλύτεροι σε όλα, οι πρώτοι... μας αρέσει να υποτιμάμε. Αλλά αν δείτε όταν η Παρτιζάν έπαιξε με την ΑΕΚ Λάρνακας... Ένα κλαμπ αρκετά ισπανικό, με Ισπανό προπονητή και πολλούς ξένους. Ξέρετε πώς πήγε. Φέτος η Κύπρος είχε δύο εκπροσώπους στο Europa League κι έναν στο Conference. Αυτό κάτι λέει. Δούλεψα εκεί πριν επτά χρόνια και είδα πόσο προόδευσαν, ιδίως σε ό,τι αφορά την επιλογή ξένων, τις υποδομές, τα τηλεοπτικά.

-ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση... αυτές είναι οι πιο ιστορικές ομάδες, όμως τώρα εμφανίστηκαν η Πάφος και ο Άρης. Θα σας πω ότι ο πρώην διεθνής Ρώσος Κακόριν παίζει στον Άρη. Τώρα κρίνετε εσείς το επίπεδο. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν ξένους επενδυτές κι έγιναν ανταγωνιστικές. Δεν το λέω τυχαία το ότι μας περιμένει ακόμη πολλή δουλειά. Επίσης μας περιμένουν τα πλέι οφ με τις έξι πρώτες ομάδες. Θα είναι μόνο ντέρμπι. Ανεβήκαμε, φτάσαμε στην πρώτη θέση τώρα, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από το να πετύχουμε κάτι σημαντικό.

-Πιστέψτε με, είναι ωραίο να δουλεύεις σε μια χώρα με σπουδαίες υποδομές. Πρόσφατα η Λεμεσός έλαβε ένα νέο στάδιο, με όλες τις πολυτέλειες. Πραγματική ποδοσφαιρική αρένα. Ένα νέο στάδιο πρέπει να κτιστεί στη Λευκωσία, τώρα εμείς και η Ομόνοια μοιραζόμαστε το ΓΣΠ. Τα γήπεδα είναι εξαιρετικά. Με γεμίζει να δουλεύω σε τέτοιες συνθήκες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί