Μακριά από... χαρακίρι

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 28.7.2022
Μακριά από... χαρακίρι
Με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει επιλογή πέραν της πρόκρισης

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ κάνει... παιχνίδι. Η προπώληση μέχρι χθες βράδυ είχε φθάσει κοντά στις 12 χιλιάδες, γι' αυτό και απόψε (20:00) στο ΓΣΠ αναμένονται περίπου 13 χιλιάδες ώστε να σπρώξουν με τη φωνή τους την ομάδα τους για να φθάσει στην πρόκριση κερδίζοντας τη βουλγαρική Μπότεφ Πλόβντιφ. Το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν δίνει προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο ΑΠΟΕΛ έδειξε πως είναι πιο ποιοτική ομάδα και είναι στο... χέρι του να πάρει το ζητούμενο και να συνεχίσει στον επόμενο γύρο.

Οι γαλαζοκίτρινοι τα έχουν όλα υπέρ τους και μόνο με δική τους ευθύνη θα τεθούν εκτός Ευρώπης. Ο προπονητής Σωφρόνης Αυγουστή έχει μιλήσει στους παίκτες για τη σημασία του αγώνα και τους κάλεσε να τα αφήσουν όλα πίσω παραμένοντας συγκεντρωμένοι στον στόχο της πρόκρισης. Πέραν του πρεστίζ, είναι και το οικονομικό κομμάτι στη μέση και δεν θέλουν με τίποτα να κάνουν... χαρακίρι.

Για την ενδεκάδα, και ξεκινώντας από την άμυνα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μόνο ένα ερωτηματικό. Θα διατηρηθεί δίπλα στον Κρέσπο ο Πολυκάρπου ή θα επιστρέψει ο Καρώ; Μάλλον θα γίνει το δεύτερο, καθώς ο Καρώ μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στις στημένες φάσεις όταν η ομάδα επιτίθεται. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπέλετς, αριστερά θα παίξει ο Γουίλερ και δεξιά ο Τσεπάκ. Για το κέντρο της άμυνας, όπως είπαμε, μάλλον θα δούμε το δίδυμο Κρέσπο - Καρώ.

Στη μεσαία γραμμή το ερωτηματικό αφορά τον Σόουζα για τον οποίο κάποιοι λένε ότι ασθενεί και κάποιοι άλλοι ότι φεύγει, οπόταν δεν παίζει! Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Σαρφό, Ντάλσιο και Νταουσβίλι, χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσει ο Γιάννης Σατσιάς.

Στα δύο άκρα θα έχουμε αριστερά τον Θεοδώρου ή τον Εφραίμ (έκπληξη θα αποτελέσει τυχόν συμμετοχή του Μαρκίνιος), δεξιά τον Εντονγκαλά και σε θέση φορ τον Μαγκλίτσα, από την απόδοση του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά. Αν ο Κροάτης παρουσιαστεί όπως στον πρώτο αγώνα, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα χάσει ένα από τα μεγάλα επιθετικά του ατού και πολύ νωρίς θα αναγκαστεί να ρίξει στο παιχνίδι τον Μάριο Ηλία.

Διαιτητής του αγώνα ο Δανός Μόρτεν Κρογχ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στέφεν Μπράμσεν και Τζέικοπ Μάστρουπ.

Ματιές και προς Κροατία

Λίγη ώρα πριν τελειώσει το δικό του παιχνίδι, στην Κροατία θα αρχίσει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Όσιγεκ και Κίζιλζαρ. Από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος στον γ΄ προκριματικό γύρο.

Στις 21:30 λοιπόν θα βγει ο αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, εφόσον αυτός κάνει τη... δουλειά του και βρεθεί στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ, κρατώντας έτσι ανοικτές τις πύλες για την είσοδο στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η Όσιγιεκ είναι το φαβορί, μιας και στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 2-1. Είναι όμως ένα αποτέλεσμα που αφήνει ελπίδες στην ομάδα του Καζακστάν και όλα μπορούν να συμβούν...

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί