O ΑΠΟΕΛ ορίζει την τύχη του

Δημοσιεύθηκε 22.7.2022
O ΑΠΟΕΛ ορίζει την τύχη του
Ο Σωφρόνης Αυγουστή δίνει βάρος στις αδυναμίες που εμφάνισε η ομάδα του

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να ήθελε τη νίκη απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιφ στον προχθεσινό αγώνα στη Βουλγαρία, για να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στον τρίτο γύρο του Conference League, ωστόσο και το 0-0 ως αποτέλεσμα δεν τον... χαλάει και πολύ. Κι αυτό γιατί στο δικό του «κάστρο», την επόμενη Πέμπτη στις 20:00, είναι σε θέση να περάσει το εμπόδιο της αντιπαλης ομάδας. Όχι γιατί οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν σε τοπ εμφάνιση, τουναντίον, έδειξαν ότι θέλουν ακόμη χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι επιβεβαιώθηκε η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Η Μπότεφ είναι ασθενέστερη ομάδα σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.

Όλοι στον Αρχάγγελο γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι - σταθμός. Και ότι παρότι ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα, αυτό δεν του εγγυάται την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντιθέτως, ένα λάθος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Εφόσον ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, είναι πειθαρχημένος και σοβαρός, ανεβάσει έστω και λίγο την απόδοσή του και προπάντων βρει τον τρόπο να σκοράρει, θα αυξήσει τις πιθανότητες να βρεθεί στον τρίτο γύρο του Conference League. Σε αυτό θα διαδραματίσει ρόλο η εμφάνιση μερικών παικτών, όπως των Σόουζα, Μαγκλίτσα και Ντάλσιο, οι οποίοι επιβάλλεται να βελτιωθούν. Ο τελευταίος μπορεί να επηρεάστηκε γιατί αγωνίστηκε στα άκρα στον προχθεσινό αγώνα και όχι στη φυσική του θέση. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, στις μέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι το ματς της επόμενης Πέμπτης θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που παρατήρησε με στόχο να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο. Στόχος του είναι ο ΑΠΟΕΛ να επιτεθεί πιο οργανωμένα από τη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του να πατάνε περιοχή και το πιο σημαντικό να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ως γνωστόν, ούτε σε αυτό το παιχνίδι υπολογίζεται ο Κβιλιτάια (δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα), έτσι το βάρος πέφτει στον Μαγκλίτσα (και φυσικά όχι μόνο), ο οποίος θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εννοείται ότι είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ένας παίκτης που κτυπάει θέση στην ενδεκάδα είναι ο Εντονγκαλά. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν. Επιπλέον, ο Αυγουστή θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Καρώ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε προχθές αφού ταλαιπωρείται από ωτίτιδα.

Και ο κόσμος στο παιχνίδι

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα παίξει τον δικό του ρόλο στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης είναι αναμφισβήτητα η παρουσία των φιλάθλων. Γνωρίζουμε όλοι ότι όσο περισσότεροι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων πάνε στο ΓΣΠ, τόσο μεγαλύτερη ώθηση θα δώσουν στους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο. Την ίδια ώρα είναι σημαντικό οι Βούλγαροι να νιώσουν την καυτή ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στις κερκίδες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί