H «τριπλή» ευκαιρία του Κετσπάγια
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Δημοσιευτηκε:

«Καρφωμένο» στη 15η Μαΐου είναι το μυαλό όλων των Ανορθωσιατών, που περιμένουν πώς και πώς τον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, προσδοκώντας στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου μετά από 13 χρόνια.
Κι είναι απολύτως φυσιολογικό που οι τρεις αγώνες πρωταθλήματος που εκκρεμούν να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα της Αμμοχώστου δεν θα κυνηγήσει τη νίκη και στους τρεις. Εξάλλου, με την «Κυρία» να είναι η μοναδική ομάδα των πλέι οφ χωρίς τρίποντο, το τελευταίο που θα ήθελαν οι κυανόλευκοι είναι η… συνέχιση αυτού του αρνητικού σερί, ενώ, πέραν τούτου, ο στόχος είναι να κατακτηθούν οι περισσότεροι δυνατοί βαθμοί.
Παράλληλα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Τιμούρ Κετσπάγια θα χρησιμοποιήσει προς όφελός του τους τρεις αγώνες ενόψει του τελικού κυπέλλου. Παρότι -αν και απέχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες- δύσκολα θα υπάρξουν στην ενδεκάδα δραματικές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά, ο Γεωργιανός προπονητής έχει την… τριπλή ευκαιρία να δοκιμάσει και κάποια άλλα πράγματα που ενδεχομένως έχει κατά νου, αρχής γενομένης από την αυριανή (26/4, 17:00) εντός έδρας αναμέτρηση με τον έτερο φιναλίστ, Ολυμπιακό, ενώ θα ακολουθήσουν η ΑΕΛ (5/5, 19:30, Τσίρειο) και η ΑΕΚ (8-10/5, εντός έδρας).
Επιπροσθέτως, στα τρία αυτά παιχνίδια ο Κετσπάγια θα έχει την ευκαιρία να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των παικτών του. Ναι μεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως σε κανέναν αγώνα δεν θα κάνει μαζεμένες αλλαγές, αλλά δίνοντας ανάσα κάθε φορά σε τρεις-τέσσερις (διαφορετικούς) ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές, θα μπορέσει να… φορτώσει τις μπαταρίες σε όλους τους παίκτες του βασικού κορμού που προορίζει για τη μεγάλη μάχη.
Ήδη, σε ό,τι αφορά τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, θα πάρουν… «αναγκαστικά» ανάσες δύο βασικότατοι παίκτες, καθώς οι Ρισβάνης και Νταουσβίλι θα λείψουν λόγω τιμωρίας, όπως βεβαίως και οι τραυματίες Γκαλίτσιος, Μπουσουλάτζιτς. Αντιθέτως, επιστρέφει στη διάθεση του Κετσπάγια ο νεαρός Χρυσοστόμου που απουσίασε από τις τελευταίες προπονήσεις και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην αποστολή.
Ο συγκεκριμένος, όπως και οι Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Παρούτης, είναι από τους παίκτες που αναμένεται να πάρουν (άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο) χρόνο συμμετοχής στην τελευταία τριάδα αγώνων. Δεν συγκαταλέγουμε σ’ αυτήν την κατηγορία τον Κορέα, που πλέον μπορεί να θεωρηθεί παίκτης του βασικού κορμού.