Ήττα στο πρώτο ξεμούδιασμα της Ανόρθωσης

Δημοσιεύθηκε 27.7.2022
Ήττα στο πρώτο ξεμούδιασμα της Ανόρθωσης

Πρώτο ξεμούδιασμα για την Ανόρθωση στην Πολωνία. Η «Κυρία» αναμετρήθηκε με την Χάποελ Πετάχ Τίκβα, παιχνίδι στο οποίο ηττήθηκε με 2-3. Η ομάδα της Αμμοχώστου, που μπήκε σε νέα εποχή με τον Μίλανιτς στον πάγκο, έδειξε «δύο» πρόσωπα, φυσικό επακόλουθο καθώς πρόκειται για το πρώτο φιλικό και για τις πρώτες δοκιμές του προπονητή.

Στο πρώτο μέρος, οι κυανόλευκοι ήταν κυρίαρχοι και οι νεοφερμένοι που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τους «παλιούς» έδειξαν σημάδια ομοιογένειας. Ο λόγος για τους Μιχαήλ, Παϊσίνιο, Χαρογιάν, Πάντσεον, Φερέιρα και Νινγκά. Ο τελευταίος «συστήθηκε» στον κόσμο της Ανόρθωσης και στο φίλαθλο κοινό με γκολ, όταν στο 23’ ο Αμπαρτζουμιάν έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Νινγκά νικώνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η «Κυρία» κατέγραψε κι άλλες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία με τους Νινγκά, Αμπαρτζουμιάν και Λάζαρο, ενώ ο Μιχαήλ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, αυτό που ξεχώρισε στο πρώτο 45λεπτο, ήταν οι γρήγορες επιστροφές των παιχτών. Η Χάποελ προσπάθησε να επιτεθεί μέσω αντεπιθέσεων, ωστόσο η Ανόρθωση έκλεινε γρήγορα τους χώρους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μίλανιτς άλλαξε αρκετούς ποδοσφαιριστές και η κατοχή αλλά και ο έλεγχος ανήκαν στην Χάποελ. Στο 47’ ο Παπαδόπουλος στη προσπάθεια του να διώξει ανέτρεψε τον αντίπαλο και έτσι από την άσπρη βούλα έγινε το 1-1. Στη συνέχεια και στο 61’ η άμυνα της «Κυρίας» δεν ήταν σωστά τοποθετημένη μετά από εκτέλεση κόρνερ και έτσι οι Ισραηλινοί αντάλλαξαν δύο πάσες και ο σκόρερ ευστόχησε προ κενής εστίας.

Ο ρυθμός μέχρι το τέλος δεν ήταν καλός, ενώ ο Μίλανιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τρόπο παιχνιδιού. To 3-1 έγινε μετά από κοντινό πλασέ και πάλι μετά από αδράνεια, ενώ ο Εμπραλίτζε στη τελευταία φάση με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Σαφώς, από το δεύτερο μέρος κυρίως, έχει πολλά να διορθώσει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Χριστοφή και Χρυστοστόμου ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και δεν αγωνίστηκαν στο σημερινό φιλικό.

Ανόρθωση: Μιχαήλ (46′ Παπαδόπουλος), Αμπαρτζουμιάν (67′ Αντωνίου), Παϊσίνιο (46′ Αντωνιάδης), Χαρογιάν (46′ Κορρέα), Κορέια (46′ Κίκο), Αρτυματάς (46′ Εμπραλίτζε), Ιωάννου, Πάντσεον (67′ Χατζημιτσής), Φερέιρα (46′ Παρούτης), Χριστοδουλόπουλος (46′ Πόποβιτς), Νινγκά (67′ Χατζηδημητρίου).

Η εξέλιξη του αγώνα...

90' Τέλος του αγώνα.

90' ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με μακρινό σουτ του Εμπραλίτζε.

89' ΓΚΟΛ για την Χάποελ μετά από τετ-α-τετ και εύστοχο πλασέ.

69 Νέες αλλαγές για την Ανόρθωση: Βγήκαν Πάντσεον, Αμπαρτζουμιάν, Νινγκά. Μπήκαν Χατζημιτσής, Χατζηδημητρίου, Αντωνίου

61' ΓΚΟΛ για την Χάποελ. Λανθασμένη αμυντική συμπεριφορά από την Ανόρθωση μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κοντινό πλασέ σκόραραν οι Ισραηλινοί.

56' Σουτ του Νινγκά, απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος κίπερ.

47' 1-1 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

47' Πέναλτι για την Χάποελ μετά από μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου.

46' Καλή επιθετική ενέργεια από τους αντιπάλους, κοντινό πλασέ και απόκρουση του Παπαδόπουλου με το πόδι.

46' Oι αλλαγές της Ανόρθωσης: Βγήκαν Αρτυματάς, Μιχαήλ, Λάζαρος, Κορέια, Φερέια, Παισίνιο, Χαρογιάν. Μπήκαν: Παπαδόπουλος, Εμπραλίτζε, Παρούτης, Πόποβιτς, Αντωνιάδης, Κορρέα, Κίκο.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45' Πλασέ στην κίνηση από τον Νινγκά, δίπλα από την αντίπαλη εστία.

42' Διαγώνιο σουτ από τον Λάζαρο, μόλις έξω η μπάλα.

33' Σουτ-βολίδα από τον Αμπαρτζουμιάν, δύσκολη απόκρουση από τον αντίπαλο κίπερ.

32' Πλασέ από τον Φερέιρα, μόλις πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

23' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ανόρθωση με τον Νινγκά. Σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα